Posílání EMM z klienta na server
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Posílání EMM z klienta na server
Po návratu na oficiální FW z E2 jse obnovil zálohu settingu, ale záloha pluginů se nějak nepovedla a tak jsem nainstaloval zálohu ze zdejšího fóra http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic. ... 113#p42113 (někde se to tu již řešilo a bylo odkazováno na tuto zálohu).
Mám DM500s jako server, který není napojen na LNB (jenom server) a AZBox se k němu připojuje jako klient. Jenže v mé záloze, která teď selhala posílal klient na server EMM zápisy, ale se zálohou z fóra zápisy nepřichází. A už si nepamatuji jak jsem to tenkrát nastavoval, nebo to začalo chodit automaticky...
Mám DM500s jako server, který není napojen na LNB (jenom server) a AZBox se k němu připojuje jako klient. Jenže v mé záloze, která teď selhala posílal klient na server EMM zápisy, ale se zálohou z fóra zápisy nepřichází. A už si nepamatuji jak jsem to tenkrát nastavoval, nebo to začalo chodit automaticky...
AZBox HD Premium fw.: E2 PLI 2.1 + Vali HD flex , GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Ferguson ARIVA 220HD combo, Dreambox DM500s
SAMSUNG UE46B6000
SAMSUNG UE46B6000
- Stevo102
- Mírně pokročilý
Re: Posílání EMM z klienta na server
Použi oscam, ten zápisy posiela.Jirka 76 píše:který není napojen na LNB (jenom server)
AZBox HD Premium, HDD Seagate barracuda 500GB 7200 rpm, CCcam 2.1.3 (Skylink), 3xTwinLNB + diseqc 4in1 - 19,2E 23,5E a 1W, Enigma 2 RTi Core v 1.7.0
-
- Nováček
OSCAM funguje na oficiálním FW? Jenže ještě dva dny dozadu kombinace mgcamd+newcs u klienta a to samé na serveru fungovala.
AZBox HD Premium fw.: E2 PLI 2.1 + Vali HD flex , GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Ferguson ARIVA 220HD combo, Dreambox DM500s
SAMSUNG UE46B6000
SAMSUNG UE46B6000
- kapitan.iglo
- Nováček
Ahoj. Oscam skutečně na oficiálním FW funguje. S posíláním zápisů na DM500 skutečně není problém. Myslím, že se to tu několikrát řešilo, ale opakování je matka moudrosti. ;-)
Pokud máš na DM jako cardreader NewCS, tak si zkontrolujuj ve /var/tuxbox/config/newcs.xml nastavení uživatele, kterým z AZ ty zápisy posíláš.
Např.
<user>
<name>user</name>
<password>password</password>
<au>on</au>
......
</user>
Pokud máš na AZboxu jako klienta mgcamd, tak zkontroluj soubor mg_cfg
# AU
# 00 disable, no emm pids processed
# 01 enable, emm pids always processed for soft-au and shared cards
# 02 auto, emm started only if channel cant be decoded
# 03 process emm pids for network cards update only
A: { 02 }
Když nasadíš na DM500 Oscam, tak zápisy v kombinaci DM500(Oscam) a AZbox(Mgcamd) chodí taky bez problémů. Pro Mgcamd na AZ platí to samé. V Oscamu pak musíš správně nakonfigurovat čtečku karty a v sekci "Users" u příslušného uživatele doplnit příslušná nastavení pro AU. Je to dobře popsáno na domácím fóru Oscamu.
Pokud máš na DM jako cardreader NewCS, tak si zkontrolujuj ve /var/tuxbox/config/newcs.xml nastavení uživatele, kterým z AZ ty zápisy posíláš.
Např.
<user>
<name>user</name>
<password>password</password>
<au>on</au>
......
</user>
Pokud máš na AZboxu jako klienta mgcamd, tak zkontroluj soubor mg_cfg
# AU
# 00 disable, no emm pids processed
# 01 enable, emm pids always processed for soft-au and shared cards
# 02 auto, emm started only if channel cant be decoded
# 03 process emm pids for network cards update only
A: { 02 }
Když nasadíš na DM500 Oscam, tak zápisy v kombinaci DM500(Oscam) a AZbox(Mgcamd) chodí taky bez problémů. Pro Mgcamd na AZ platí to samé. V Oscamu pak musíš správně nakonfigurovat čtečku karty a v sekci "Users" u příslušného uživatele doplnit příslušná nastavení pro AU. Je to dobře popsáno na domácím fóru Oscamu.
AZBox HD Premium Combo, FUBA AL85, multifeed (13E - 28,5E)
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
@Jirka 76 evidentne mas problem v umiestnovani svojich prispevkov a v rozlisovani sekcii pre AZBOX HD a Azbox HD E2. Uz som Ti jedno cele vlakno nedavno premiestnoval po upozorneni inym uzivatelom. Daj si na to v buducnosti pozor. Aj toto vlakno som presunul tam kam patri.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
- Nováček
Velký dík pro kapitána.iglo na soubor mg_cfg jsem úplně zapomněl, už to funguje.

SAMSUNG UE46B6000
SAMSUNG UE46B6000
-
- Nováček
[quote="kapitan.iglo"]Ahoj. Oscam skutečně na oficiálním FW funguje.
Kde se dá funkční oscam na oficiální fw stáhnout?
005jon píše, že oscam pro oficiál. fw je nefunkční viz: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 0&start=15
Kde se dá funkční oscam na oficiální fw stáhnout?
005jon píše, že oscam pro oficiál. fw je nefunkční viz: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 0&start=15
SAMSUNG UE46B6000
SAMSUNG UE46B6000
- kapitan.iglo
- Nováček
Ahoj. Pro instalaci Oscamu na AZ doporučuju jednoduchý způsob. Stáhnout a nainstalovat binárku 0.99 Odtud a pak si stáhnout aktuální verzi Odtut: http://www.... a přes FTP přepsat tu původní v AZ. Samozřejmě, že jen to nebude stačit. Důležité je si pohrát s konfigurákama. Hodně toho je na domácím fóru Oscam...
Mně Oscam na AZ jede, ovšem připojuju se na s ním na DM500, nečtu s ním (s Oscam) kartu v AZ.
Když jsem si s AZ hrál, tak mi jel Oscam i s kartou na AZ. Důležité je nastavení DVB-API v Oscam.
Mně Oscam na AZ jede, ovšem připojuju se na s ním na DM500, nečtu s ním (s Oscam) kartu v AZ.
Když jsem si s AZ hrál, tak mi jel Oscam i s kartou na AZ. Důležité je nastavení DVB-API v Oscam.
-
- Nováček
To kapitan.iglo
Mistře, když se ti podařilo rozchodit "interní čtečku" v AZboxu na Offic firmwaru, tak nám ukaž jak ? Protože se to doposud nikomu nepovedlo ? Co je tedy důležité nastavit v DVB-Api , jaký Boxtype, pmt mode ? Nebo dej funkční Configy, budeme ti vděční.
Mistře, když se ti podařilo rozchodit "interní čtečku" v AZboxu na Offic firmwaru, tak nám ukaž jak ? Protože se to doposud nikomu nepovedlo ? Co je tedy důležité nastavit v DVB-Api , jaký Boxtype, pmt mode ? Nebo dej funkční Configy, budeme ti vděční.
-
005jon
- Moderátor
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
@DuoCore
To je posledný oscam.0.99.4.svn2925 0D0F.rar
na ktorom funguje interní čítačka z kartou Cryptoworks od tejto verzie to nefunguje
To je posledný oscam.0.99.4.svn2925 0D0F.rar
na ktorom funguje interní čítačka z kartou Cryptoworks od tejto verzie to nefunguje

- kapitan.iglo
- Nováček
Ahoj. Špatně jsi to pochopil, respektive přečetl. Takže pro podobné případy opakuju.DuoCore píše:To kapitan.iglo
Interní čtečka mi jela skutečně pouze se zmiňovanou verzí Oscam 0.99.
Opakuju, že v současné době nemám kartu v interní čtečce AZBoxu, ale v DM500 a na ní se připojuju s Oscamem, který je v AZBoxu.
A pro podobné šťouraly ještě dodávám, že mi takhle nejedou zápisy a že v tom případě přepínám na Mgcamd.
HOWGH!!