Posílání EMM z klienta na server

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
Jirka 76
Nováček
Nováček

Posílání EMM z klienta na server

Příspěvek od Jirka 76 »

Po návratu na oficiální FW z E2 jse obnovil zálohu settingu, ale záloha pluginů se nějak nepovedla a tak jsem nainstaloval zálohu ze zdejšího fóra http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic. ... 113#p42113 (někde se to tu již řešilo a bylo odkazováno na tuto zálohu).
Mám DM500s jako server, který není napojen na LNB (jenom server) a AZBox se k němu připojuje jako klient. Jenže v mé záloze, která teď selhala posílal klient na server EMM zápisy, ale se zálohou z fóra zápisy nepřichází. A už si nepamatuji jak jsem to tenkrát nastavoval, nebo to začalo chodit automaticky...

AZBox HD Premium fw.: E2 PLI 2.1 + Vali HD flex , GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Ferguson ARIVA 220HD combo, Dreambox DM500s
SAMSUNG UE46B6000
Stevo102
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Posílání EMM z klienta na server

Příspěvek od Stevo102 »

Jirka 76 píše:který není napojen na LNB (jenom server)
Použi oscam, ten zápisy posiela.

AZBox HD Premium, HDD Seagate barracuda 500GB 7200 rpm, CCcam 2.1.3 (Skylink), 3xTwinLNB + diseqc 4in1 - 19,2E 23,5E a 1W, Enigma 2 RTi Core v 1.7.0
Jirka 76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirka 76 »

OSCAM funguje na oficiálním FW? Jenže ještě dva dny dozadu kombinace mgcamd+newcs u klienta a to samé na serveru fungovala.

AZBox HD Premium fw.: E2 PLI 2.1 + Vali HD flex , GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Ferguson ARIVA 220HD combo, Dreambox DM500s
SAMSUNG UE46B6000
kapitan.iglo
Nováček
Nováček

Příspěvek od kapitan.iglo »

Ahoj. Oscam skutečně na oficiálním FW funguje. S posíláním zápisů na DM500 skutečně není problém. Myslím, že se to tu několikrát řešilo, ale opakování je matka moudrosti. ;-)

Pokud máš na DM jako cardreader NewCS, tak si zkontrolujuj ve /var/tuxbox/config/newcs.xml nastavení uživatele, kterým z AZ ty zápisy posíláš.

Např.

<user>
<name>user</name>
<password>password</password>
<au>on</au>
......
</user>

Pokud máš na AZboxu jako klienta mgcamd, tak zkontroluj soubor mg_cfg

# AU
# 00 disable, no emm pids processed
# 01 enable, emm pids always processed for soft-au and shared cards
# 02 auto, emm started only if channel cant be decoded
# 03 process emm pids for network cards update only
A: { 02 }

Když nasadíš na DM500 Oscam, tak zápisy v kombinaci DM500(Oscam) a AZbox(Mgcamd) chodí taky bez problémů. Pro Mgcamd na AZ platí to samé. V Oscamu pak musíš správně nakonfigurovat čtečku karty a v sekci "Users" u příslušného uživatele doplnit příslušná nastavení pro AU. Je to dobře popsáno na domácím fóru Oscamu.

AZBox HD Premium Combo, FUBA AL85, multifeed (13E - 28,5E)
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

@Jirka 76 evidentne mas problem v umiestnovani svojich prispevkov a v rozlisovani sekcii pre AZBOX HD a Azbox HD E2. Uz som Ti jedno cele vlakno nedavno premiestnoval po upozorneni inym uzivatelom. Daj si na to v buducnosti pozor. Aj toto vlakno som presunul tam kam patri.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
Jirka 76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirka 76 »

Velký dík pro kapitána.iglo na soubor mg_cfg jsem úplně zapomněl, už to funguje.
:115:

SAMSUNG UE46B6000
Jirka 76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirka 76 »

[quote="kapitan.iglo"]Ahoj. Oscam skutečně na oficiálním FW funguje.

Kde se dá funkční oscam na oficiální fw stáhnout?

005jon píše, že oscam pro oficiál. fw je nefunkční viz: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 0&start=15

SAMSUNG UE46B6000
kapitan.iglo
Nováček
Nováček

Ahoj. Pro instalaci Oscamu na AZ doporučuju jednoduchý způsob. Stáhnout a nainstalovat binárku 0.99 Odtud a pak si stáhnout aktuální verzi Odtut: http://www.... a přes FTP přepsat tu původní v AZ. Samozřejmě, že jen to nebude stačit. Důležité je si pohrát s konfigurákama. Hodně toho je na domácím fóru Oscam...
Mně Oscam na AZ jede, ovšem připojuju se na s ním na DM500, nečtu s ním (s Oscam) kartu v AZ.
Když jsem si s AZ hrál, tak mi jel Oscam i s kartou na AZ. Důležité je nastavení DVB-API v Oscam.

DuoCore
Nováček
Nováček

Příspěvek od DuoCore »

To kapitan.iglo
Mistře, když se ti podařilo rozchodit "interní čtečku" v AZboxu na Offic firmwaru, tak nám ukaž jak ? Protože se to doposud nikomu nepovedlo ? Co je tedy důležité nastavit v DVB-Api , jaký Boxtype, pmt mode ? Nebo dej funkční Configy, budeme ti vděční.

005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování

Příspěvek od 005jon »

@DuoCore

To je posledný oscam.0.99.4.svn2925 0D0F.rar
na ktorom funguje interní čítačka z kartou Cryptoworks od tejto verzie to nefunguje :90:

kapitan.iglo
Nováček
Nováček

DuoCore píše:To kapitan.iglo
Mistře, když se ti podařilo rozchodit "interní čtečku" v AZboxu na Offic firmwaru, tak nám ukaž jak ? Protože se to doposud nikomu nepovedlo ? Co je tedy důležité nastavit v DVB-Api , jaký Boxtype, pmt mode ? Nebo dej funkční Configy, budeme ti vděční.
Ahoj. Špatně jsi to pochopil, respektive přečetl. Takže pro podobné případy opakuju.

Interní čtečka mi jela skutečně pouze se zmiňovanou verzí Oscam 0.99.
Opakuju, že v současné době nemám kartu v interní čtečce AZBoxu, ale v DM500 a na ní se připojuju s Oscamem, který je v AZBoxu.

A pro podobné šťouraly ještě dodávám, že mi takhle nejedou zápisy a že v tom případě přepínám na Mgcamd.

HOWGH!!

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“