Dreamdroi aplikace na ovládání boxu

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

VESPa.
Nováček
Nováček

Re: Dreamdroi aplikace na ovládání boxu

Příspěvek od VESPa. »

Veřejnou adresu stoprocentně mám, router má označení netgear wgr 614. Zkoušel jsem se připojit z jiné adresy na můj počítač doma a bez problémů jsem se připojil. Problém bude v nastavení routeru a přesměrování na azbox.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

Je to tak ako pise VTronik, pevna IP je podmienkou a tak isto aj povoleny otvoreny dany port. Nie u vsetkych providerov je standart otvorene porty. Potom uz staci nastavit v routri ADVANCED PORT FORWARDING RULES na danu vnutornu IP azboxu s konkretnym portom a bude to fungovat.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Máš to na straně 6.4 uživatelského manuálu. Port forwarding - přidat server (Azbox bude server).

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
VTronik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od VTronik »

VESPa. píše:Veřejnou adresu stoprocentně mám, router má označení netgear wgr 614. Zkoušel jsem se připojit z jiné adresy na můj počítač doma a bez problémů jsem se připojil. Problém bude v nastavení routeru a přesměrování na azbox.
Mám také Netgear. Takže pokud máš originál anglický fw hledej položku Port Forwarding. Pokud máš českou lokalizaci hledej položku Směrování portů. Samozřejmě se musíš nejdříve na router přihlásit pod administrátorským heslem, aby se ti otevřela obrazovka s možností nastavení konfigurace routeru. Vyber příslušnou volbu, viz výše. Otevře se obrazovka pro směrování portů. Do služby vyber HTTP, což je služba běžící na portu 80, který chceš otevřít pro streaming nebo zadej přímo číslo 80. Do IP adresy cílového serveru zadej IP, kterou má přidělen AZBox. Provoz z venčí na portu 80 bude směrován na AZBox. Což ty chceš. Další možností je zapnout Dynamické směrování portů, ale protože já mám jiný Netgear než ty, nevím, zda to ten tvůj má a umí. Jako první bych ale zkoušel statické nastavení i kvůli bezpečnosti.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
VESPa.
Nováček
Nováček

Příspěvek od VESPa. »

Děkuji moc Vtronic za nápovědu. S tímto postupem jsem to zvládl, sice tam už mám nějaký porty předvolený (viz call of duty), ale jak přidat Azbox, jsem netušíl. Ještě jednou díky a kloubouk dolů :89: Možná tento postup pomůže i někomu jinému. :106:
..

VTronik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od VTronik »

OK, hlavně že jsi uspěl a chodí to :-).

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
alihen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alihen »

slabsie procaky 500-600MHz to nezvladaju :( sekaju aj SD kanaly :(

Octagon SF8008 Twin 2x tuner DVB-S2X, 64GB SDcard, LG OLED 55" Enigma 2 OpenATV
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

alihen píše:slabsie procaky 500-600MHz to nezvladaju :( sekaju aj SD kanaly :(
Já mám 800 MHz a taky nestíhá. Hraje to zpomaleně, potom vypadne zvuk a nakonec i obraz. Přitom HD z karty to přehraje.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
alihen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alihen »

jj, presne takto sa spravaju aj slabsie procesory. asi by bolo treba nieco s 1GHz procakom a mozno by bol najlepsi nejaky tablet (kvoli velkosti displeja)
ale ako nahradny DO je to OK ;)

Octagon SF8008 Twin 2x tuner DVB-S2X, 64GB SDcard, LG OLED 55" Enigma 2 OpenATV
Beam Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Beam »

me se to neseka, ale spis mam pocit ze to obcas nestiha WIfi..

AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Příspěvek od Thomik1 »

Htv evo 3d a obraz jede stabilně ,je v něm 1,2 procák ;) Wifi stíhá taky v pohodě. Při zkoušce HD streamu se mi MX player vypne. :90:

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
VESPa.
Nováček
Nováček

Příspěvek od VESPa. »

No, řekl bych, že mě mě to jelo dobře tak první den. Teď dělá přehrávač (mx player) že začne načítat v sw fast a pak to přepne na HD a to samozřejmě spadne. Dříve to běželo bez problémů. Zkoušel jsem přeinstalovat jak dreamdroi, tak mxplayer, či zkusil jiný přehrávač, dokonce i controloid. Výsledek, jako by to bylo zahlcený. Takže spíše zatím používám jako DO a časový nahrávač.

VESPa.
Nováček
Nováček

Příspěvek od VESPa. »

Ještě mě napadlo, že to má někde nějaký odkládací prostor, který bohužel je plný. Jinak nevím, mám LG P970 a první den, dva, to opravdu jelo bez problémů.

VESPa.
Nováček
Nováček

Příspěvek od VESPa. »

Dnes mě to nedalo a šel jsem to vyzkoušet znovu. Kupodivu po restartu azboxu, doma všechno zase přes vnitřní sit jede v pohodě. Přehrávám a divam se na filmy v tv v pohodě. Když jsem se pokusil připojit jakoby se svou vnitřní ip adresou, přehrávač ze softwarového přehrávání naskočí do hardwarového a to bohužel spadne. V tom bych viděl největší problém.

anfro11 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od anfro11 »

VESPa. píše:Mě se to načetlo automaticky, nic jsem s tím nedělal. A když jsem byl v tom seznamu filmů, je tam možnost toho tlačítka menu, bohužel jiná cesta nejde zadat.

Spíš by mě zajímalo, jestli AZbox mohu ovladát např. i když jsem např. v práci, ne jen z domu přes wifinu a co Bych měl pro to udělat.
Možno ak máš ICQ tak použiť plugin dreambot, ktorý umožňuje cez príkazy odosielane z ICQ ovládať AZB. Treba len vytvoriť nový kontakt pre AZBox a po nastaveni urovne prístupu od uzivatelov ktorých si dáš v zozname tak cez nižšie uvedený syntax príkazov ho môžeš čiastočne ovládať prípadne posielať správy na plochu TV manželke dívajúcej sa na dôležitý seriál :lol:
Zoznam príkazov:
@help --> napoveda
@msg <text> --> zobraz <text> v TV obraze (len pre nastavenych s VIP)
@get temperature --> teplota satelitu (nepodporované)
@get timerlist --> zoznam casovaca
@get isrecording --> ziskanie info o nahravani
@stop recording --> stop zaznamu
@set standby on --> prechod do poh.stavu
@set standby off --> navrat z poh.stavu
@cleanup timerlist --> zmazanie zoznamu nahravania
@restart gui --> restart GUI
viac viewtopic.php?f=258&t=6579

Mutant HD 51.E2 OpenSPA 7.3.wd 2.5" scorpio blue 1TB, sata II, VU+Solo SE[/color]OpenSPA 7.3.(DVB-T+DVB-S), EXT USB wd 2.5" scorpio blue 500GB, sata II, motor SG2100 (28,2E-30W) 85 offset,TV Philips 43PUS6551 / LG 42LA660S-ZA,LAN.
Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“