Media Center a natavení A/V (AC3, DTS - RAW)
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Media Center a natavení A/V (AC3, DTS - RAW)
Mám AZbox připojen k domácímu kinu. Chtěl bych tedy, aby při přehrávání video soborů s prostorovým zvukem AC3 nebo DTS šel tento audio signál bez dekódování digitálním výstupem do domácího kina.
Nastavuji tedy v A/V nastavení AC3 i DTS výstup na RAW.
Zkoušel jsem několik verzí E2 - RTi, RSI, Spaze ... ale ani v jedné se MC podle tohoto nastavení na 100% nechoval.
RTi 1.7.0, Spaze 2.1 ... na digi výstupu mám již dekódovaný PCM signál - pouze 2 kanály ... RAW nikde
RSI 0.3 ... fungovalo v tomto směru nejlépe ... AC3 i DTS jsem měl v RAW na digi výstupu ... nefungovalo mi to pouze při přehrávání ISO obrazů DVD.
Napište, jaké jsou Vaše zkušenosti v tomto směru.
Nastavuji tedy v A/V nastavení AC3 i DTS výstup na RAW.
Zkoušel jsem několik verzí E2 - RTi, RSI, Spaze ... ale ani v jedné se MC podle tohoto nastavení na 100% nechoval.
RTi 1.7.0, Spaze 2.1 ... na digi výstupu mám již dekódovaný PCM signál - pouze 2 kanály ... RAW nikde
RSI 0.3 ... fungovalo v tomto směru nejlépe ... AC3 i DTS jsem měl v RAW na digi výstupu ... nefungovalo mi to pouze při přehrávání ISO obrazů DVD.
Napište, jaké jsou Vaše zkušenosti v tomto směru.
AzBox HD Premium, fw. OpenATV 4.0
- roskou
- Nováček
Re: Media Center a natavení A/V (AC3, DTS - RAW)
JJ pravda. Debata jede i v Spaze 2.2. Koukni.
AZBOX PREMIUM HD - HDD WD 350 GB SATA II - motorSG2100 - TV LG 42LM760S - AV Receiver PIONEER VSX 915
- JirkaB2
- Mírně pokročilý
jak jsem psal jinde, RAW není podmínkou pokud leze PCM se všemi kanály.
bohužel na optice lezou PCM pouze 2=stereo což je chyba
bohužel na optice lezou PCM pouze 2=stereo což je chyba
Azbox Premium-HDMI-Onkyo TX-SR606-HDMI-Sharp LC37DH65E LNB: 19.2+23.5
-
- Nováček
Zkusil jsem další image RSI ...
OpenRSI - OpenPLI 2.1 ... RAW funguje dobře ... AC3 i DTS je v RAW na digi výstupu ... nefunguje pouze při přehrávání ISO obrazů DVD.
OpenRSI - OpenPLI 2.1 ... RAW funguje dobře ... AC3 i DTS je v RAW na digi výstupu ... nefunguje pouze při přehrávání ISO obrazů DVD.
AzBox HD Premium, fw. OpenATV 4.0
-
- Nováček
Ahojte se zvukem mam tentyz problem at HDMI nebo optika, oboji leze jenom stereo pcm. V predchozi verzi 1.6 rti mi to slo v pohode. Nemate nejake zpravy o fixu? dik
- remac
- Nováček
Tento problém mívám také, lépe řečeno míval jsem. U každé verze firmwaru se mi to chová jinak, stačí pouze zapnout, nebo naopak vypnout funkci hdmi passthrough . Vůbec ale netuším k čemu tato funkce slouží, podstatné ale je, že mi to pomáhá.
AZBOX PREMIUM HD - HDD Samsung 1 TB SATA II - motorSG2100 - TV Panasonic VIERA TH-42PX80E - AV Receiver Panasonic SA-XR59
- VTronik
- Pokročilý
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Používám stále pro výstup vícekanálu optiku vedenou do receiveru s dekodérem. E2 v1.6.0 bez problému. Předtím jsem používal origo FW a také bez problému. Zkoušel jsem i HDMI (passthrough on i off), ale špatný... Takže zatím stále SPDIF a passthrough off.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Passtrough by měl sloužit k tomu, že když se připojí HDMI do domácího kina a z něho HDMI do TV, tak by tím mělo jít volit jestli má jít zvuk z TV nebo z kina. Ne každé kino to podporuje.remac píše:Tento problém mívám také, lépe řečeno míval jsem. U každé verze firmwaru se mi to chová jinak, stačí pouze zapnout, nebo naopak vypnout funkci hdmi passthrough . Vůbec ale netuším k čemu tato funkce slouží, podstatné ale je, že mi to pomáhá.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
- Nováček
Ja pouzival optiku taky, ted jsem presel na HDMI, na RTI 1.6 to s tim passthrough funguje, ale v 1.7 se chova tak jak ma. Jednou yvuk projde podruhe nee, ale pokud projde , tak jemon stereo... asi je hi hi ta pipa moc tenka a vice kanalu se neprotahne. asi se vratim na 1.6VTronik píše:Používám stále pro výstup vícekanálu optiku vedenou do receiveru s dekodérem. E2 v1.6.0 bez problému. Předtím jsem používal origo FW a také bez problému. Zkoušel jsem i HDMI (passthrough on i off), ale špatný... Takže zatím stále SPDIF a passthrough off.