You have OLD kernel in your AZBox
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- accredosk
- Nováček

You have OLD kernel in your AZBox
Prosím odborníkov o naliehavú radu, aby ma rodina nezastrelila...
Dnes večer som sa rozhodol nainštalovať na AZBox HD Premium sw E2 v.1.0 Fix, pričom predtým bol originálny sw
Najskôr sa mi na NB s Vistou nedal nainštalovať AZup. Preto som stiahol z internetu inú verziu AZup, ktorá sa dala nainštalovať.
Po zadaní IP adresy z AZBoxu sa nadviaže spojenie NB s AZBoxom, ale v AZup sa vypíše že v AZBoxe je starý kernel.
Nikde som sa tu nedočítal, že pred ištaláciou E2 by sa mal skontrolovať verzia kernelu na AZBoxe.
Neviem sa odtiaľ pohnúť ďalej ani sa vrátiť späť - na displeji je stále IP adresa, a to aj po reštarte AZBoxu.
Dnes večer som sa rozhodol nainštalovať na AZBox HD Premium sw E2 v.1.0 Fix, pričom predtým bol originálny sw
Najskôr sa mi na NB s Vistou nedal nainštalovať AZup. Preto som stiahol z internetu inú verziu AZup, ktorá sa dala nainštalovať.
Po zadaní IP adresy z AZBoxu sa nadviaže spojenie NB s AZBoxom, ale v AZup sa vypíše že v AZBoxe je starý kernel.
Nikde som sa tu nedočítal, že pred ištaláciou E2 by sa mal skontrolovať verzia kernelu na AZBoxe.
Neviem sa odtiaľ pohnúť ďalej ani sa vrátiť späť - na displeji je stále IP adresa, a to aj po reštarte AZBoxu.
AZ Box HD Premium, SAT + DVBT tuner, interný HDD 1TB, fw vždy najnovší
-
tommix
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: You have OLD kernel in your AZBox
Použi posledný Jazup a bude všetko v poriadku.
VU+ DUO2 Twin-DVB-S2, DVB-T - BH - HDD 1TB + DVD mech.
VU+ Ultimo 2x DVB-S2- 1x DVB-T - BH - HDD 1TB
HD-box FS-9200 PVR + HDD 500GB
AZBOX Premium
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
VU+ Ultimo 2x DVB-S2- 1x DVB-T - BH - HDD 1TB
HD-box FS-9200 PVR + HDD 500GB
AZBOX Premium
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
- accredosk
- Nováček

Stiahol som JaZUp V2.2 a po spustení bat súboru a vložení IP adresy z AZBox sa po chvíľke vypíše, že JaZUp má problém, nie je spojený s AZBoxom na danú IP adresu a mám ísť do AZBoxu 11. Configuration . Network services - Telnet - Enable.tommix píše:Použi posledný JaZUp a bude všetko v poriadku.
- gorick
- Mazák

- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
Na instalaciu sw E2 v.1.0 Fix musis mat AZUP 2.1.0, ziadny iný. Je pribaleny v tom stiahnutom baliku E2 fix.
Aj mne po spusteni azup.exe vypisovalo chyby instalacie, ale asi 3x som dal cancel a nabehlo to.
Aj mne po spusteni azup.exe vypisovalo chyby instalacie, ale asi 3x som dal cancel a nabehlo to.
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
- accredosk
- Nováček

Neviem, prečo sa nedal AzUp z balíka nainštalovať....Teraz je však stále na AZBox tá istá IP adresa a neviem dokončiť inštaláciu E2 ani sa vrátiť späť k pôvodnému fw.gorick píše:Na instalaciu sw E2 v.1.0 Fix musis mat AZUP 2.1.0, ziadny iný. Je pribaleny v tom stiahnutom baliku E2 fix.
- gorick
- Mazák

- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
Ak ti po spusteni Azup.exe nabehla tato hlaska dole, daj cancel-ok-cancel-ok-cancel-ok a azup sa spusti....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
- accredosk
- Nováček

Na inom PC sa podarili stiahnuť celý balík E2 nainštalovať z neho na PC AZup 2.1.0., ale keď zadám IP adresu 192.168.111 z displeja AZBoxu, tak sa spojenie nenadviaže.gorick píše:Ak ti po spusteni Azup.exe nabehla tato hlaska dole, daj cancel-ok-cancel-ok-cancel-ok a azup sa spusti....
V DHCP routera som zistil, že pridelná IP adresa je 192.168.11, ale ani na túto IP sa AZup nepripojí.
-
babo12
- Nováček

Z toho Win vyskusaj z cmd: ping IP_adresa; telnet IP_adresa 21, telnet IP_adresa 22, telnet IP_adresa 23accredosk píše:Na inom PC sa podarili stiahnuť celý balík E2 nainštalovať z neho na PC AZup 2.1.0., ale keď zadám IP adresu 192.168.111 z displeja AZBoxu, tak sa spojenie nenadviaže.gorick píše:Ak ti po spusteni Azup.exe nabehla tato hlaska dole, daj cancel-ok-cancel-ok-cancel-ok a azup sa spusti....
V DHCP routera som zistil, že pridelná IP adresa je 192.168.11, ale ani na túto IP sa AZup nepripojí.
Moze ti to blokovat aj firewall (Win, Nod, Eset, pripadne na routery ak je najaky). Vsetko povypinaj a skus este raz.
DM Two UHD - Opendreambox2.6, DM 800HDseV2 - OpenATV 6.3, VU+ zero4k - VTI 15
- accredosk
- Nováček

Firewall je vypnutý. Telnet sa nedá na tomto PC spustiť. Po pingu to vypíše: Destination host unreachable.babo12 píše:Z toho Win vyskusaj z cmd: ping IP_adresa; telnet IP_adresa 21, telnet IP_adresa 22, telnet IP_adresa 23accredosk píše:Na inom PC sa podarili stiahnuť celý balík E2 nainštalovať z neho na PC AZup 2.1.0., ale keď zadám IP adresu 192.168.111 z displeja AZBoxu, tak sa spojenie nenadviaže.gorick píše:Ak ti po spusteni Azup.exe nabehla tato hlaska dole, daj cancel-ok-cancel-ok-cancel-ok a azup sa spusti....
Moze ti to blokovat aj firewall (Win, Nod, Eset, pripadne na routery ak je najaky). Vsetko povypinaj a skus este raz.
- Yano
- Mírně pokročilý

Skusal si uz Jazup?
Malo by tam byt tlacidlo na hladanie AZBoxov v tvojej sieti.
VU+ SOLO2 (BH/VTI), Toshiba SATA 500GB, DG 380S Speedy 90E-4W, PHILIPS 42PFL8404H/12
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
- accredosk
- Nováček

Ako som písal vyššie, skúšal som aj JaZUp, ale ani ten nenadviaže spojenie s AZBox a samozrejme nič nenájde.Yano píše:Skusal si uz Jazup?
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Pokud nejde ping, tak jsou asi další pokusy zbytečné. S klasickým fw fungoval telnet a ftp? Nemáš to přes wifi?
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- Yano
- Mírně pokročilý

VU+ SOLO2 (BH/VTI), Toshiba SATA 500GB, DG 380S Speedy 90E-4W, PHILIPS 42PFL8404H/12
- accredosk
- Nováček

S klasickým fw fungoval telnet aj ftp - používal som AZBox Control Center (ACC), ktoré išlo aj cez WiFi. PC je teraz pripojené káblom.visper píše:Pokud nejde ping, tak jsou asi další pokusy zbytečné. S klasickým fw fungoval telnet a ftp? Nemáš to přes wifi?
Čo sa dá s tým teraz robiť?
- Yano
- Mírně pokročilý

Je jedno ako mas pripojene PC do siete.
Zaklad je aby bol AZ pripojeny k routru kablom a na rutri bezalo DHCP.
Najprv musis vediet ci a aku IP dostane AZ.
Zistis to bud Jazupom: "Search IP" alebo logom do tvojho routra.
Bez funkcneho pingu na AZ sa dalej nepohnes.
Zaklad je aby bol AZ pripojeny k routru kablom a na rutri bezalo DHCP.
Najprv musis vediet ci a aku IP dostane AZ.
Zistis to bud Jazupom: "Search IP" alebo logom do tvojho routra.
Bez funkcneho pingu na AZ sa dalej nepohnes.