Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
dal jsem jim to dnes do návrhu na vylepšení (na Azbox). Tak uvidíme. (na MKV to nechci)monkus píše:tak, co sa tyka upravovania nahravok, tak som si na 99,99% isty, ze cakat budes marne.
Tak TIMESHIFT aktivujes len raz a potom ostava aktivny natrvalo.jiva píše:Mne by sa zas pacilo , ak by sa Timeshift aktivoval aj stlacenim pauzy na DO. Teraz musim ist cez menu zapnut Timeshift a potom stlacit pauzu - co je trosku otravne a zdrzuje to. Ak Timeshift nie je aktivny, tak tlacitko pauza nema teraz ziadnu funkcnost. Aktivovanie Timeshift-u a zastavenie obrazu by mi prislo logicke.
Ano mas pravdu, len su to kroky navyse preliezat menu. Pauza je v case neaktivneho timeshiftu nefunkcna, tak by mohla rovno aktivovat timeshift (aj s vyberom zariadenia). Z uzivatelskeho hladiska by to bolo prijemnejsie a z programatorskeho je to minimalna robota na 5 minut.paleaaro píše: Tak TIMESHIFT aktivujes len raz a potom ostava aktivny natrvalo.
Dobre je to v pripade ak mas viac pamatovych zariadeni pripojkenych (HDD, USB...) - mozes si vybrat.
1) Taky mi to připadá jako logické, že ta pauza by to mohla spouštětjiva píše: Ano mas pravdu, len su to kroky navyse preliezat menu. Pauza je v case neaktivneho timeshiftu nefunkcna, tak by mohla aktivovat rovno aktivovat timeshift (aj s vyberom zariadenia). Z uzivatelskeho hladiska by to bolo prijemnejsie a z programatorskeho je to minimalna robota na 5 minut.
Mě by se to taky líbilo, přidal jsem jim to do návrhů.jiva píše:Mne by sa zas pacilo , ak by sa Timeshift aktivoval aj stlacenim pauzy na DO. Teraz musim ist cez menu zapnut Timeshift a potom stlacit pauzu - co je trosku otravne a zdrzuje to. Ak Timeshift nie je aktivny, tak tlacitko pauza nema teraz ziadnu funkcnost. Aktivovanie Timeshift-u a zastavenie obrazu by mi prislo logicke.
Myslím, že funkce timeshift je u AZboxu příliš kostrbatá a nepraktická. Nejlepší způsob jak přístroji sdělit, že chci sledovat právě nahrávaný pořad - čili zapnout timeshift - je možnost spuštění tohoto přehrávaní z knihovny nahraných pořadů. V knihovně nahraných pořadů se záznam objeví, až po ukončení nahrávání.shibal píše:1) Taky mi to připadá jako logické, že ta pauza by to mohla spouštětjiva píše: Ano mas pravdu, len su to kroky navyse preliezat menu. Pauza je v case neaktivneho timeshiftu nefunkcna, tak by mohla aktivovat rovno aktivovat timeshift (aj s vyberom zariadenia). Z uzivatelskeho hladiska by to bolo prijemnejsie a z programatorskeho je to minimalna robota na 5 minut.
2) ale nebude to práce na 5 minut - vše musíš otestovat, ( a třeba také zdokumentovat )takže každá prkotina zabere aspon 1/2 hodiy. A pokus bys měl za 1den dělat jen prkotity neuděláš jich víc než tak 10. Vždy se musíš v dané věci ještě zorientovat.
3) a ještě dotaz: Pokud je zaplý timeshift, něco si pouzneš, pak to sleduješ, dáš konec (čtvereček), je zaručeno se timeshift neběží a nic se nenahrává? Já mám totiž dojem, že když jsem tento postup udělal (pauza, play, stop), pak jsem odešel pryč a za 10minut jsem dal převíjení vzad, tak mi to začlo převíjet zpět, tzn. že to pořád "nahrávalo", to pak disk furt jede. (teď to znovu neověřím-lehl mi hdd, měl jsem tenkrát fw 3661). Nebo se timeshift ukončuje jinak neš stop-em(čtverečkem) ?