Mám single i quad konvertor, paraboly 60cm i 80cm. Dnes jsem se pustil do nastavování paraboly, na garáži jsem již před léty upevnil konzolu a 60cm parabolu pro družici ASTRA 23,5°E pro případné opravy sat. přijímačů. Chtěl jsem vyzkoušet tu 60cm parabolu zda alespoň něco zachytí ale nic, tak jak píšeš, je potřebná větší parabola.grun píše:jak ti radí baranček , kup single konvertor , najdi si zkušební frekvence na Parabole (nekodované) a můžeš žačít , pamatuj , že 16°je slabší a 90 cm
pro stabilní příjem je podmínkou
Když jsem si na Parabola.cz vyjel programy pro EUTELSAT 16°E bylo mi jasné že musím použít tu 80cm parabolu, na ni jsem již programy zachytil a naštěstí ta moje má uchycení na konzolu vyřešené tak, že mi ani okraj střechy nevadil k natočení čehož jsem se obával neboť se mi konzolu nechtělo přemísťovat. Měl jsem přijímač od syna již s naladěnými programy a na něm ukazatel kvality signálu ukazoval nějakých 65%. Chtěl jsem ještě natáhnout koaxiál domů k televizoru ale musel jsem práci přerušit pro jiné záležitosti takže asi budu pokračovat až zítra.
Já ji budu používat pouze pro experimentování ne pro trvalý příjem takže pro tyto účely mi plně postačí, ale zase na druhé straně jsem pokročil dále s vědomostmi.baranček píše:ideálna je moja105,už 85 má problém so slabými TP 11055,12523 keď zaprší no signál