Tunery v HDBOXu

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
petos
Nováček
Nováček

Tunery v HDBOXu

Příspěvek od petos »

KOnecne jsem pripojil i druhy tuner a jsem trochu rozcarovanej z funkci.
Chapu, ze kdyz prochazim EPG, tak mi to zobrazi jen ty, ktere jsou na stejnem rozsahu frekvenci a na stejne polarizaci.
Predpokladal jsem, ze jakmile pripojim druhy tuner a nastavim, ze jsou nezavisle, tak bude druhy nepouzity pouzivat pro ziskani informaci EPG na jinych frekvencich a polarizacich. To se evidentne nedeje.
Pak jsem si myslel, ze bude automaticky a inteligentne pouzivat tunery tak jak budu prepinat programy. POkud se divam na porad ktery je na nizke frekvenci s H polarizaci a prepinam nahoru/dolu tak by si druhy program mohl pripravit na druhem tuneru. Samozrejme jsou 2 moznosti. Prepnu nahoru, nebo dolu? ALe takto nejak funguji a predvidaji automaticke dvouspojkove prevodovky.
Tak me prekvapilo, ze tuner nastavim u satelitu a kdyz ho zmenim po naladeni programu, tak tato zmena se uz neuplatni.
Co vy na to?

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tunery v HDBOXu

Příspěvek od grantec »

HD box vyuziva jednu databazu pre epg. Pouztie dvoch databaz by uz bolo nad sily zabudovaneho procesora.
toto som nepochopil :

Kód: Vybrat vše

Tak me prekvapilo, ze tuner nastavim u satelitu a kdyz ho zmenim po naladeni programu, tak tato zmena se uz neuplatni.
musis mi lopatisticky vysvetlit. :)
A este k dvom tunerom. HDbox vie pouzit dva tunery- na online dekoding (PIP) alebo dual record ,alebo ich kombinaciu.
Dual EPG funkcia- s tou nik nepocital a nikde sa s tou funkciou ani vyrobca nechvali. Pre tuto funkciu doporucujem prijimac DM8000 - kde sice tiez nefunguje,ale je sanca ,ze raz bude.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
petos
Nováček
Nováček

Příspěvek od petos »

grantec píše:HD box vyuziva jednu databazu pre epg. Pouztie dvoch databaz by uz bolo nad sily zabudovaneho procesora.
toto som nepochopil :

musis mi lopatisticky vysvetlit. :)
A este k dvom tunerom. HDbox vie pouzit dva tunery- na online dekoding (PIP) alebo dual record ,alebo ich kombinaciu.
Dual EPG funkcia- s tou nik nepocital a nikde sa s tou funkciou ani vyrobca nechvali. Pre tuto funkciu doporucujem prijimac DM8000 - kde sice tiez nefunguje,ale je sanca ,ze raz bude.
Ten vtip s DM8000 byl dobrej. Chtel jsem jit do nej, ale cena neklesa !
Nemyslel jsem 2 DB na EPG. Stacila by jedna, jen kdyz je potreba doplnit udaje, ktere chybi a aktivni tuner je naladeny jinam, tak se pouzil druhy tuner (pri separate) a ten by zbyle data vycetl a doplnil.
A to co jsi nepochopil: Myslel jsem to tak, ze v menu/nastaveni anteny (sorry ne satelitu) nastavuji pro kterou druzici je pouzit jaky tuner. Jenomze kdyz uz to mam vse naladene na jednom tuneru a pak zmenim treba Thor 3 a 5 na druhy tuner, tak se stejne pouziva ten prvni.
Proste je asi ulozeno u parametru programu i jaky tuner to melo pri ladeni a basta.
Moje vyjadrovaci schopnosti jsou omezene. Omlouvam se. :95:

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

stapi je stavane pre ziskavanie epg info z aktualne vyuzivaneho tuneru, epg data su aj tam len z activ_tuner. Nevie si "odskocit" na vedlajsi a doplnit udaje. Aj ked na decode vie pouzit oba. Je to dane vlastnostou rozhrania , ktora je standardizovana. DM tuto vlastnost obchadzaju nacitanim udajov z netu -pomocou pluginu.
az toto mi umoznilo pochopit o co sa jedna:

Proste je asi ulozeno u parametru programu i jaky tuner to melo pri ladeni a basta.
Presne tak. Prvotna konfiguracia tunera je cosi ako kostra. Dodatocne zmeny sa nepripustaju (dane typom databazy) a ak neskor vykonas zmenu - musis zvolit vyrobne nastavenia a nakonfigurovat podla aktualneho stavu od zaciatku.
Neboj- HDbox je este len na zaciatku, mnoho veci sa da este poriesit - aj to epg nejakym pluginom. :D

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
petos
Nováček
Nováček

Příspěvek od petos »

grantec píše:stapi je stavane pre ziskavanie epg info z aktualne vyuzivaneho tuneru, epg data su aj tam len z activ_tuner. Nevie si "odskocit" na vedlajsi a doplnit udaje. Aj ked na decode vie pouzit oba. Je to dane vlastnostou rozhrania , ktora je standardizovana. DM tuto vlastnost obchadzaju nacitanim udajov z netu -pomocou pluginu.
az toto mi umoznilo pochopit o co sa jedna:

Presne tak. Prvotna konfiguracia tunera je cosi ako kostra. Dodatocne zmeny sa nepripustaju (dane typom databazy) a ak neskor vykonas zmenu - musis zvolit vyrobne nastavenia a nakonfigurovat podla aktualneho stavu od zaciatku.
Neboj- HDbox je este len na zaciatku, mnoho veci sa da este poriesit - aj to epg nejakym pluginom. :D
No sice jsi me nepotesil, ale alespon jsem rad, ze nedelam neco spatne.
Ted jsem zjistil dalsi vec. Na jednom tuneru nahravam Nova HD. Pak si vesele prepinam a nemuzu sr b prubehu nahravani divat na ten program. Jak on-line tak od zacatku nahravky. Znackove HDD rekordery umeli uz davno sledovat nahravku, ktera jeste neni ukoncena, ale taky meli proprietarni filesystem. Chapu, ze tady to na EXT2, 3 ? nejak jednoduse nejde, ale proc se na druhem tuneru nemuzu divat na to, co prvni nahrava?
Tak jsem tu zkusil jeste jednou a uz to jde. Nezloni to nekomu? Nemel jsem vubec signal...
Nepouzivate nekdo Diseqc prepinace EMP-Centauri P.169 ?
Mam do obou tuneru P. 169 jako Diseqc 1.1 na 3 samostatne LNB a jeden monoblok. Ten prepinam po 1.0.
Trochu mi to zlobi.....:(

RadekV
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekV »

Co se tyce toho nahravani a prehravani, tak pokud kanal nahravam, tak se na nej muzu normalne live divat a behem nahravky i prehravat nahrane.
EMP ... to jsem tu na foru taky nekde psal, mam EMP164 a na jednom tuneru mi obcas nenabehl signal. Dempsey mi psal ze ma obycejne diseq (ted nevim znacku ... ma to uzkou zlutou krytku) tak jsem jeden koupil a vymenil za problemovy a jede to super. Jeste vymenim i druhe EMP.

Radek

petos
Nováček
Nováček

Příspěvek od petos »

RadekV píše:Co se tyce toho nahravani a prehravani, tak pokud kanal nahravam, tak se na nej muzu normalne live divat a behem nahravky i prehravat nahrane.
EMP ... to jsem tu na foru taky nekde psal, mam EMP164 a na jednom tuneru mi obcas nenabehl signal. Dempsey mi psal ze ma obycejne diseq (ted nevim znacku ... ma to uzkou zlutou krytku) tak jsem jeden koupil a vymenil za problemovy a jede to super. Jeste vymenim i druhe EMP.

Radek
Jsem si koupil 4x P.169....
a nebylo to levny...:(
Vymenovat se mi to rozhodne nechce...

RadekV
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekV »

Co znamena "trochu mi to zlobi"?
Me to delalo, ze po restartu nekdy vubec nenajel signal na jednom tuneru. Pomohlo pres menu vypnuti a zapnuti konkretniho tuneru, potom naskocil a slapal v pohode az do dalsiho vypnuti.

petos
Nováček
Nováček

Příspěvek od petos »

RadekV píše:Co znamena "trochu mi to zlobi"?
Me to delalo, ze po restartu nekdy vubec nenajel signal na jednom tuneru. Pomohlo pres menu vypnuti a zapnuti konkretniho tuneru, potom naskocil a slapal v pohode az do dalsiho vypnuti.
me treba kolikrat pri zapnuti HD BOXu nenajede signal. Musim nekam prepnout a pak zase zpet.
Prepinani je pomalejsi a tak se stane, ze mi to treba hodi hlasku neni signal, po chvilce najede a hodi hlasku sluzba zakodovana. no a to po chvilce taky najede. taky vam kaskada 2 prepinacu nejak zpomalila prepinani?

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“