Tunery v HDBOXu
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Tunery v HDBOXu
KOnecne jsem pripojil i druhy tuner a jsem trochu rozcarovanej z funkci.
Chapu, ze kdyz prochazim EPG, tak mi to zobrazi jen ty, ktere jsou na stejnem rozsahu frekvenci a na stejne polarizaci.
Predpokladal jsem, ze jakmile pripojim druhy tuner a nastavim, ze jsou nezavisle, tak bude druhy nepouzity pouzivat pro ziskani informaci EPG na jinych frekvencich a polarizacich. To se evidentne nedeje.
Pak jsem si myslel, ze bude automaticky a inteligentne pouzivat tunery tak jak budu prepinat programy. POkud se divam na porad ktery je na nizke frekvenci s H polarizaci a prepinam nahoru/dolu tak by si druhy program mohl pripravit na druhem tuneru. Samozrejme jsou 2 moznosti. Prepnu nahoru, nebo dolu? ALe takto nejak funguji a predvidaji automaticke dvouspojkove prevodovky.
Tak me prekvapilo, ze tuner nastavim u satelitu a kdyz ho zmenim po naladeni programu, tak tato zmena se uz neuplatni.
Co vy na to?
Chapu, ze kdyz prochazim EPG, tak mi to zobrazi jen ty, ktere jsou na stejnem rozsahu frekvenci a na stejne polarizaci.
Predpokladal jsem, ze jakmile pripojim druhy tuner a nastavim, ze jsou nezavisle, tak bude druhy nepouzity pouzivat pro ziskani informaci EPG na jinych frekvencich a polarizacich. To se evidentne nedeje.
Pak jsem si myslel, ze bude automaticky a inteligentne pouzivat tunery tak jak budu prepinat programy. POkud se divam na porad ktery je na nizke frekvenci s H polarizaci a prepinam nahoru/dolu tak by si druhy program mohl pripravit na druhem tuneru. Samozrejme jsou 2 moznosti. Prepnu nahoru, nebo dolu? ALe takto nejak funguji a predvidaji automaticke dvouspojkove prevodovky.
Tak me prekvapilo, ze tuner nastavim u satelitu a kdyz ho zmenim po naladeni programu, tak tato zmena se uz neuplatni.
Co vy na to?
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tunery v HDBOXu
HD box vyuziva jednu databazu pre epg. Pouztie dvoch databaz by uz bolo nad sily zabudovaneho procesora.
toto som nepochopil :
musis mi lopatisticky vysvetlit. :)
A este k dvom tunerom. HDbox vie pouzit dva tunery- na online dekoding (PIP) alebo dual record ,alebo ich kombinaciu.
Dual EPG funkcia- s tou nik nepocital a nikde sa s tou funkciou ani vyrobca nechvali. Pre tuto funkciu doporucujem prijimac DM8000 - kde sice tiez nefunguje,ale je sanca ,ze raz bude.
toto som nepochopil :
Kód: Vybrat vše
A este k dvom tunerom. HDbox vie pouzit dva tunery- na online dekoding (PIP) alebo dual record ,alebo ich kombinaciu.
Dual EPG funkcia- s tou nik nepocital a nikde sa s tou funkciou ani vyrobca nechvali. Pre tuto funkciu doporucujem prijimac DM8000 - kde sice tiez nefunguje,ale je sanca ,ze raz bude.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Ten vtip s DM8000 byl dobrej. Chtel jsem jit do nej, ale cena neklesa !grantec píše:HD box vyuziva jednu databazu pre epg. Pouztie dvoch databaz by uz bolo nad sily zabudovaneho procesora.
toto som nepochopil :musis mi lopatisticky vysvetlit. :)Kód: Vybrat vše
Nemyslel jsem 2 DB na EPG. Stacila by jedna, jen kdyz je potreba doplnit udaje, ktere chybi a aktivni tuner je naladeny jinam, tak se pouzil druhy tuner (pri separate) a ten by zbyle data vycetl a doplnil.
A to co jsi nepochopil: Myslel jsem to tak, ze v menu/nastaveni anteny (sorry ne satelitu) nastavuji pro kterou druzici je pouzit jaky tuner. Jenomze kdyz uz to mam vse naladene na jednom tuneru a pak zmenim treba Thor 3 a 5 na druhy tuner, tak se stejne pouziva ten prvni.
Proste je asi ulozeno u parametru programu i jaky tuner to melo pri ladeni a basta.
Moje vyjadrovaci schopnosti jsou omezene. Omlouvam se.

- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
stapi je stavane pre ziskavanie epg info z aktualne vyuzivaneho tuneru, epg data su aj tam len z activ_tuner. Nevie si "odskocit" na vedlajsi a doplnit udaje. Aj ked na decode vie pouzit oba. Je to dane vlastnostou rozhrania , ktora je standardizovana. DM tuto vlastnost obchadzaju nacitanim udajov z netu -pomocou pluginu.
az toto mi umoznilo pochopit o co sa jedna:
Presne tak. Prvotna konfiguracia tunera je cosi ako kostra. Dodatocne zmeny sa nepripustaju (dane typom databazy) a ak neskor vykonas zmenu - musis zvolit vyrobne nastavenia a nakonfigurovat podla aktualneho stavu od zaciatku.
Neboj- HDbox je este len na zaciatku, mnoho veci sa da este poriesit - aj to epg nejakym pluginom.
az toto mi umoznilo pochopit o co sa jedna:
Kód: Vybrat vše
Proste je asi ulozeno u parametru programu i jaky tuner to melo pri ladeni a basta.
Neboj- HDbox je este len na zaciatku, mnoho veci sa da este poriesit - aj to epg nejakym pluginom.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
No sice jsi me nepotesil, ale alespon jsem rad, ze nedelam neco spatne.grantec píše:stapi je stavane pre ziskavanie epg info z aktualne vyuzivaneho tuneru, epg data su aj tam len z activ_tuner. Nevie si "odskocit" na vedlajsi a doplnit udaje. Aj ked na decode vie pouzit oba. Je to dane vlastnostou rozhrania , ktora je standardizovana. DM tuto vlastnost obchadzaju nacitanim udajov z netu -pomocou pluginu.
az toto mi umoznilo pochopit o co sa jedna:Presne tak. Prvotna konfiguracia tunera je cosi ako kostra. Dodatocne zmeny sa nepripustaju (dane typom databazy) a ak neskor vykonas zmenu - musis zvolit vyrobne nastavenia a nakonfigurovat podla aktualneho stavu od zaciatku.Kód: Vybrat vše
Ted jsem zjistil dalsi vec. Na jednom tuneru nahravam Nova HD. Pak si vesele prepinam a nemuzu sr b prubehu nahravani divat na ten program. Jak on-line tak od zacatku nahravky. Znackove HDD rekordery umeli uz davno sledovat nahravku, ktera jeste neni ukoncena, ale taky meli proprietarni filesystem. Chapu, ze tady to na EXT2, 3 ? nejak jednoduse nejde, ale proc se na druhem tuneru nemuzu divat na to, co prvni nahrava?
Tak jsem tu zkusil jeste jednou a uz to jde. Nezloni to nekomu? Nemel jsem vubec signal...
Nepouzivate nekdo Diseqc prepinace EMP-Centauri P.169 ?
Mam do obou tuneru P. 169 jako Diseqc 1.1 na 3 samostatne LNB a jeden monoblok. Ten prepinam po 1.0.
Trochu mi to zlobi.....

-
- Nováček
Co se tyce toho nahravani a prehravani, tak pokud kanal nahravam, tak se na nej muzu normalne live divat a behem nahravky i prehravat nahrane.
EMP ... to jsem tu na foru taky nekde psal, mam EMP164 a na jednom tuneru mi obcas nenabehl signal. Dempsey mi psal ze ma obycejne diseq (ted nevim znacku ... ma to uzkou zlutou krytku) tak jsem jeden koupil a vymenil za problemovy a jede to super. Jeste vymenim i druhe EMP.
Radek
EMP ... to jsem tu na foru taky nekde psal, mam EMP164 a na jednom tuneru mi obcas nenabehl signal. Dempsey mi psal ze ma obycejne diseq (ted nevim znacku ... ma to uzkou zlutou krytku) tak jsem jeden koupil a vymenil za problemovy a jede to super. Jeste vymenim i druhe EMP.
Radek
-
- Nováček
Jsem si koupil 4x P.169....RadekV píše:Co se tyce toho nahravani a prehravani, tak pokud kanal nahravam, tak se na nej muzu normalne live divat a behem nahravky i prehravat nahrane.
Radek
a nebylo to levny...

Vymenovat se mi to rozhodne nechce...
-
- Nováček
Co znamena "trochu mi to zlobi"?
Me to delalo, ze po restartu nekdy vubec nenajel signal na jednom tuneru. Pomohlo pres menu vypnuti a zapnuti konkretniho tuneru, potom naskocil a slapal v pohode az do dalsiho vypnuti.
Me to delalo, ze po restartu nekdy vubec nenajel signal na jednom tuneru. Pomohlo pres menu vypnuti a zapnuti konkretniho tuneru, potom naskocil a slapal v pohode az do dalsiho vypnuti.
-
- Nováček
me treba kolikrat pri zapnuti HD BOXu nenajede signal. Musim nekam prepnout a pak zase zpet.RadekV píše:Co znamena "trochu mi to zlobi"?
Prepinani je pomalejsi a tak se stane, ze mi to treba hodi hlasku neni signal, po chvilce najede a hodi hlasku sluzba zakodovana. no a to po chvilce taky najede. taky vam kaskada 2 prepinacu nejak zpomalila prepinani?