Za každou pomoc budu vděčný
ottosch
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Ahoj,ottosch píše:Takže je problém u mne jasný, AZBox nekomunikuje se síti LAN. AZ i PC jsou napojeny přes vyzkoušené síťové kabely k společnému routeru . Přestože jde přes putty měnit IP adresa Azíku, tak po spuštění s DOM, kde je ještě ofiko FW 5402 a v kernelu je soubor (patch.bin 6 606 904 Bytes) z balíku RTi_Core_1.7.0 , tak v AZ je pořád „zabetonovaná“ jakási podivná adresa F192.168.1.111, která se mi tam ocitla během reinstalace z ofiko FW na E2. Až na třetí pokus mi AZ načetl z Flash paměti E2 kernel patch.bin (6 606 904 Bytes). Přesně řečeno, v okamžiku kdy byla dokončena instalace kernelu a AZ načítával IP adresu, kterou mu router měl přidělit, tak se na displeji skoro bleskově objevila ta blbá adresa F192.168.1.111, která vůbec nekoresponduje s naší domácí síti, protože používáme třídu A 10.0.0.xxx!! Navíc mi není jasný ten znak F před číselnou sadou znaků ??? Ani přes FTFP se nelze s AZ spojit. Ping s adresou IP Aziku zapsaná do něho programem putty v příkazovém řádku hlásí: Cílový hostitel není dostupný !! Ani ping s tou podivnou adresou nehlásí žádného hostitele! Nechce se mi věřit, že tímhle způsobem dojde k zničení LAN karty v Azíku. Mám jen takový pocit, jestli ta nešťastná IP adresa s tím „efkem“ činnost LAN karty nějakým způsobem nezablokovala ?!?! Takže ten postup oživení s převodníkem UART/RS232/USB (ten funguje bez problému) i s tím perfektním návodem, krok po kroku k oživení (přeložil jsem to do češtiny) mi vůbec nepomohl, protože jsem narazil v bodě (load –b ftfp://10.0.0.42/vmlinux.bin 0x90020000.......IP adresa 10.0.0.42 byla přidělena Aziku v Putty) na nepřekonatelnou překážku, nefunkční LAN v AZBoxu.
Za každou pomoc budu vděčný
ottosch
![]()
![]()
![]()
![]()

nakoniec, ked sa neda spojit s tftp serverom, moze byt zapnuty firewall /mal som problem s NOD 32, ze to blokoval, musel som ho na chvilu uplne odinstalovat/setenv bootserver 192.168.1.5 (IP address of your computer)
setenv gateway 192.168.1.1 (router address)
setenv ipaddr 192.168.1.55 (IP address you want for AZBox)
setenv subnetmask 255.255.255.0 (network mask)

Result: em86xx_eth ethernet startnet up
load -b tftp://192.168.168.103/vmlinux.bin 0x90020000