Kdo má nějaké zkušenosti kartou LAN v AZBoxu?

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

ottosch
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 4 poděkování

Kdo má nějaké zkušenosti kartou LAN v AZBoxu?

Příspěvek od ottosch »

Takže je problém u mne jasný, AZBox nekomunikuje se síti LAN. AZ i PC jsou napojeny přes vyzkoušené síťové kabely k společnému routeru . Přestože jde přes putty měnit IP adresa Azíku, tak po spuštění s DOM, kde je ještě ofiko FW 5402 a v kernelu je soubor (patch.bin 6 606 904 Bytes) z balíku RTi_Core_1.7.0 , tak v AZ je pořád „zabetonovaná“ jakási podivná adresa F192.168.1.111, která se mi tam ocitla během reinstalace z ofiko FW na E2. Až na třetí pokus mi AZ načetl z Flash paměti E2 kernel patch.bin (6 606 904 Bytes). Přesně řečeno, v okamžiku kdy byla dokončena instalace kernelu a AZ načítával IP adresu, kterou mu router měl přidělit, tak se na displeji skoro bleskově objevila ta blbá adresa F192.168.1.111, která vůbec nekoresponduje s naší domácí síti, protože používáme třídu A 10.0.0.xxx!! Navíc mi není jasný ten znak F před číselnou sadou znaků ??? Ani přes FTFP se nelze s AZ spojit. Ping s adresou IP Aziku zapsaná do něho programem putty v příkazovém řádku hlásí: Cílový hostitel není dostupný !! Ani ping s tou podivnou adresou nehlásí žádného hostitele! Nechce se mi věřit, že tímhle způsobem dojde k zničení LAN karty v Azíku. Mám jen takový pocit, jestli ta nešťastná IP adresa s tím „efkem“ činnost LAN karty nějakým způsobem nezablokovala ?!?! Takže ten postup oživení s převodníkem UART/RS232/USB (ten funguje bez problému) i s tím perfektním návodem, krok po kroku k oživení (přeložil jsem to do češtiny) mi vůbec nepomohl, protože jsem narazil v bodě (load –b ftfp://10.0.0.42/vmlinux.bin 0x90020000.......IP adresa 10.0.0.42 byla přidělena Aziku v Putty) na nepřekonatelnou překážku, nefunkční LAN v AZBoxu.
Za každou pomoc budu vděčný
ottosch
:?: :?: :?: :?: :?:

gobb
Nováček
Nováček

Re: Kdo má nějaké zkušenosti kartou LAN v AZBoxu?

Příspěvek od gobb »

ottosch píše:Takže je problém u mne jasný, AZBox nekomunikuje se síti LAN. AZ i PC jsou napojeny přes vyzkoušené síťové kabely k společnému routeru . Přestože jde přes putty měnit IP adresa Azíku, tak po spuštění s DOM, kde je ještě ofiko FW 5402 a v kernelu je soubor (patch.bin 6 606 904 Bytes) z balíku RTi_Core_1.7.0 , tak v AZ je pořád „zabetonovaná“ jakási podivná adresa F192.168.1.111, která se mi tam ocitla během reinstalace z ofiko FW na E2. Až na třetí pokus mi AZ načetl z Flash paměti E2 kernel patch.bin (6 606 904 Bytes). Přesně řečeno, v okamžiku kdy byla dokončena instalace kernelu a AZ načítával IP adresu, kterou mu router měl přidělit, tak se na displeji skoro bleskově objevila ta blbá adresa F192.168.1.111, která vůbec nekoresponduje s naší domácí síti, protože používáme třídu A 10.0.0.xxx!! Navíc mi není jasný ten znak F před číselnou sadou znaků ??? Ani přes FTFP se nelze s AZ spojit. Ping s adresou IP Aziku zapsaná do něho programem putty v příkazovém řádku hlásí: Cílový hostitel není dostupný !! Ani ping s tou podivnou adresou nehlásí žádného hostitele! Nechce se mi věřit, že tímhle způsobem dojde k zničení LAN karty v Azíku. Mám jen takový pocit, jestli ta nešťastná IP adresa s tím „efkem“ činnost LAN karty nějakým způsobem nezablokovala ?!?! Takže ten postup oživení s převodníkem UART/RS232/USB (ten funguje bez problému) i s tím perfektním návodem, krok po kroku k oživení (přeložil jsem to do češtiny) mi vůbec nepomohl, protože jsem narazil v bodě (load –b ftfp://10.0.0.42/vmlinux.bin 0x90020000.......IP adresa 10.0.0.42 byla přidělena Aziku v Putty) na nepřekonatelnou překážku, nefunkční LAN v AZBoxu.
Za každou pomoc budu vděčný
ottosch
:?: :?: :?: :?: :?:
Ahoj,
odpoj stb na dlhsiu dobu od siete, pripadne odpoj vsetky zariadenia v sieti a restartuj celu siet, nech vsetko dostane od DHCP nove IP adresy.
Nechaj to nejaky cas vypnute. Nebude nic pokazene, myslim ze si stb stale drzi tu divnu IP adresu, tak ho odpoj a potom siet restartni a nasledne zapni stb.
Daj vediet.

AZBox Premium HD, 19.2&23.5, SKYLINK ICE, OpenRSi-3.0, UE46F6500SSXZG
AZBox Premium HD, 19.2&23.5, 80GB Maxtor 6Y080M0, OpenRSi-3.0, LE40R86BDX
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

To F před adresou znamená, že router není schopen přidělit adresu, tak si Azbox nějakou vymyslí. Po odstranění problému routeru by se to mělo samo spravit. Máš ověřeno, že router má zapnuté DHCP a jinému zařízení adresu přidělí?

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

sprav restart routeru a po jednom don pripajaj zariadenia,nech prideluje IP po jednej.

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
ottosch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ottosch »

Díky za pomoc, ale neuspěl jsem. Použij jsem jiný router, který prokazatelně IP adresy přiděluje. Vše možné jsem vyzkoušel,AZ je pořád vypnutý (žádný stav STB není, protože to nenastartuje!). Router jsem několikrát restartoval, ale bez výsledku. Ta adresa F192.168.1.111 je tam doslova a do písmene "zabetonovaná". Není možné provést nějaký systémový reset? To je, aby tam zůstal jen BIOS a následně se provedla nová instalace FW včetně kernelu? To by bylo vůbec nejlepší. Takže ať se snažím jak chci, tak Azík po síti nekomunikuje. Myslím si, že ta divná IP adresa LAN kartu blokuje. Vytažení a zasunutí konektoru kabelu od AZ je úplně bez reakce na kontrolkách (LED) na routeru, které okamžitě reagují vždy po připojení každého zařízení s aktivní kartou LAN.
Protože jsem si nedávno objednal převodník IDE/SD kartu , tak jsem zkusil na SD kartu natáhnout pomoci Acronis True Image Home 2011 zálohu RTI17.tib odsuď z fóra. Do těch sraček jsem se dostal při reinstalaci z ofiko 5402 na E2_RTi_Core_1.7.0 (někde tady na fóru bylo doporučeno při prvé reinstalaci použít tuhle enigmu). Po natažení kernelu z paketu E2_R.Ti_Core_1.7.0 hlásil AZ načítání IP adresy, ale vlítla tam ta pitomá IP adresa. Když tam vrazím tu náhradní DOM s SD kartou, tak to sice jako načítá IP (symbolika načítání se objeví na displeji), ale přejde přímo na Starting enigmy, ale po chvíli kdy po displeji probíhají různé symboly probíhajících operací, tak to vždy skončí tím, že se je tam objeví =f a je vymalováno. Už jsem volal do Třince (je to asi jediné místo, kde zmáknou AZBoxy), prý to tam mám poslat, ale nějak se mi do toho nechce. Pořád však doufám, že se ozve někdo, kdo s tím má praktické zkušenosti a pomůže online. Je to nějaký zakopaný pes, AZBox předtím chodil bezproblémově a na síti jak kabelem LAN, tak i na WiFi.
ottosch
:?: :?: :?:
Takhle vypadá síť s novým routerem
Takhle vypadá síť.jpg
A tady se to vždy zasekne...nekomunikuje s mým notebookem!!
Pořád to stejné!!.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

tie adresy su nejake divne.Spusti cmd,daj ipconfig/all a hod to sem.Potrebujem default gateway.Asi to bude to tvoje 192.168.1.1 a nechapem,preco mas ipv6 a nie ipv4.Ak mas branu 192.168.1.1,nechapem,preco ti router prideluje adresa,kzore zacinaju 255.....atd.Hod sem vypis z ipconfig/all.

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od JohnCenaWWE »

to vypada na klona

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
gorick
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od gorick »

Mne to pripada ako zle nastavena domaca siet /problem s IP adresami/

AZbox-Router-PC/najlepsie s XP/ by mali mat IP adresy rovnake v ramci 1 siete /podsiete/, napr. 192.168.1.XXX /meni sa len posledne cislo/

Toto podla mna treba dosiahnut v prvom rade

a az potom cez konzolu zadavat:
setenv bootserver 192.168.1.5 (IP address of your computer)

setenv gateway 192.168.1.1 (router address)

setenv ipaddr 192.168.1.55 (IP address you want for AZBox)

setenv subnetmask 255.255.255.0 (network mask)
nakoniec, ked sa neda spojit s tftp serverom, moze byt zapnuty firewall /mal som problem s NOD 32, ze to blokoval, musel som ho na chvilu uplne odinstalovat/

DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

problem bude v tom,ze siet ma nastavenu na ipv6 a nie ipv4 si myslim.

ottosch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ottosch »

Výpis po ipconfig all.jpg
Tady výpis z příkazového řádku po cmd/ipconfig /all
:?: :89: :?: ottosch

gorick
Mazák
Mazák

Příspěvek od gorick »

Tvoje PC ma IP 192.168.1.103 (IP address of your computer)
potom mi z toho vychadza, ze adresa routra by mala byt v tvare 192.168.1.1 (router address)
a zvolit IP pre AZ by si mal napr. na 192.168.1.105 (IP address you want for AZBox)
maska 255.255.255.0 (network mask)

....v putty takto funguje ping na 192.168.1.103 ?
.... a este na tvojom obrazku nevidim /teda predtym ako sa zacne load -b/ prikaz net up

Enabling network:
net up
Result: em86xx_eth ethernet start

az potom pokracuje
load -b tftp://192.168.168.103/vmlinux.bin 0x90020000

ottosch
Nováček
Nováček

Příspěvek od ottosch »

Díky gorick, vše jsem provedl přesně včetně net up je pořád to stejné a viz výpis :
Tady jsem se zasekl.jpg
ottosch
:?: :?: :?:

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Toto vypadá opravdu na hardwarovou chybu výstupní části LAN karty. Softwarově je v pořádku, protože yamon s ní komunikuje a daří se mu zapsat adresu. Jenom se mi nezdá proč by to mělo odejít zrovna teď? Nějaká statika? Toto se stává spíš v létě při bouřkách. Co udělá v yamonu ping na vlastní adresu a na adresu routeru?

gorick
Mazák
Mazák

Příspěvek od gorick »

- presne, daj este ping na vlastnu adresu a adresu routru
ping 192.168.1.110
ping 192.168.1.1

- hlaska:
Error : TFTP READ-REQ timeout ERROR
Hint : Check TFTP-server is up and running, or try command "net down"/"net up"

- podla navodu je v tomto pripade doporucene vypnut Firewall a deaktivovat antivirový program PC

- je v case zadavania load -b spusteny TFTP server /pumpkin/?
- istotne mas vsetko vypnute? /antivir pre istotu odinstaluj a vypni aj windows firewall-alebo skus na inom NB, PC/
- ak to nepomoze, tak hardwarova chyba

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Nemáš třeba jenom pokřivený kontakt v LAN konektoru? Kabel do routeru má být nepřekřížený (i když dnešní routery si to umí většinou samy přehodit).

Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“