AZtrino - neutrino na AZBOX HD (elite, premium)

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

AZtrino - neutrino na AZBOX HD (elite, premium)

Příspěvek od grantec »

Vcera som pripol postup a download pre tich, ktori chcu vyskusat AZtrino aj na klasickom AZBOX HD .
:arrow:AZtrino RC3
Kedze postup upgrade je velmi podobny ako na e2 , rozhodl som sa dat do tejto sekcie vlakno AZtrino. Ktovie, mozno raz bude samostatne .
Upgrade je bez problemov , loader zistil novu verziu kernelu, preto chvilu trvalo, kym nahral kernel, ale potom to uz slo . Celkovo vyjde upgrade na 10minut .
Obraz je rovnaky ako na e2 , aspon na poslednych verziach, kde sa uz da sledovat bez problemov.
Vyhladavanie programov som pouzil manualne , NIT info na skylink dokaze pouzit pri 11836/horizontal. Naladi a ulozi ozaj vsetko, takze v Towercom balicku som nasiel aj program RDS . Parabolu mam na motore, rezim Usals - funguje bez problemov. Vyhladavanie programov sa mi zda o cosi rychlejsie ako na domovskom boxe Neutrina - Coolstream. Mozno je to len zdanie. Stopky som nepouzival.
Menu je klasicke Neutrino - da sa prisposobit vsetko - uplne vsetko. Ziadne extra graficke vychytavky tam niesu. Tato vlastnost neutrina zabezpecuje jednoznacne reakcie na povely z DO , nieje to tak nejasne ako pri enigma 2 . Aj restart celeho systemu je nezvycajne rychly, clovek ma obcas pocit, ze ma v ruke Cool .
Zobrazovanie nasich znakov v epg nieje korektne, ale mame na to liek - klasicky encoding.conf .
Samotny AZtrino neobsahuje emulatory, tie treba manualne nainstalovat. Neviem ako je na tom driver pre citacku, ak to bude OK, instalacne balicky pre pripadnych zaujemcov pripravim,sam som zvedavy.
Webove rozhranie na ovladanie je klasicke pre neutrino -Yweb . Zatial je nefunkcna moznost screen OSD .
aztrino_Yweb.JPG
To je len taka mala lakacka pre pripadnych zaujemcov .. Kto sa neboji e2 na azboxe, moze vyskusat aj AZtrino . Budem rad, ked sa tu nebudem bavit sam so sebov. Idem sa poobzerat v boxe cez ftp a pozriet moznosti pre pripadne pouzivanie karty v citacke .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: AZtrino - neutrino na AZBOX HD (elite, premium)

Příspěvek od grantec »

Takze - CCcam 2.3.0 funguje, interna citacka taktiez .
ICE karta ide . Start a Stop CCcamu som spravil cez modre tlacitko - teda vo /var/etc/plugins , jednoduche scripty , startovaci je osetreny este procesom killall. Neskor to zbalim a prilozim sem .
Zvuk sa obcas objavi taky chraplavy - ako v zaciatkoch enigma2 . Staci prepnut program a uz to ide .
Cas pri prepinani programov je dlhsi . A to aj na fta programoch .
Idem este pozriet multimedia, - teda prehravanie z disku a internetove radia, tie su v neutrino uz v zaklade, nie ako samostatny plugin .
Nasiel som v menu aj nastavenie HDMI CEC (teda ovladanie TV zapnutie a vypnutie ) - vyskusam ,ako to pracuje a ci vobec .

dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dedecek_ »

Děkuju za další možnost "si vyhrát" s AZboxem. Protože nemám žádné zkušenosti s AZtrinem, docela se těším - i na tvoje balíčky.

azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dedecek_ »

Nainstalováno, běží, ale protože to neznám, tak žádný zázrak.
- rozlišení obrazu detekováno scart 720 i když je TV připojena HDMI /HDMI jsem povolil/
- pluginy se neinstalují - když dám volbu instalovat, cosi blikne a nic
- neumím naimstalovat cccam 2.3.3 - takže mi běží jenom CT24

Chtělo by to nějakou "kuchařku" pro neznalce jako jsem já

azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
Duce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duce »

vydrž grantec už niečo varí

AZ BOX HD PREMIUM, HD BOX FS-9300, HD BOX FS-9100,COOLSTREAM ZEE, AB IPBOX 200S, OCTAGON SF 908, SAT Elita 2000 HD, FW takmer vždy čerstvý,rotor-takmer celý orbit
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Opraveny cccam 2.3.0 plugin . rozbalit na PC a podla adresarov prosim nakopirovat do azboxu .
vsetky subory, okrem tych spriponou *.cfg , teda konfiguracnych treba nastavit s atributom 755 ! Manualne , najlepsie cez RCC.exe (alebo DCC.exe)
pristup do boxu :
meno : root
heslo : azbox
Spusta sa cez modre tlacitko a tam volba Skripty
otestovane .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dedecek_ »

Přeinstaloval jsem, při spuštění skr. to napíše, že je cccam spuštěn a nic se neděje.
Nevadí třeba, že mám Premium+
Karta ICE je v pořádku

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

nainstalovat a potom cez Menu - restart . Az potom spustit. Inak spustanie trva - asi 15 sekund kym nabehne.
Kontrola beziaceho cccam je jednoducha - do web prehliadaca zadat:
xxx.xxx.x.xx:16001 (namiesto xxx.xxx.xx.xx zadat skutocnu ip azboxu ).
Pri spravne vlozenej ICE karte dokaze zobrazit aj entitlements .
Nie celkom sedi api , takze ma problem s ecm pid. To ale staci cccamu pomoct pridanim suboru CCcam.prio do /etc/ s tymito zapismi:

Kód: Vybrat vše

P: 0D96
I: 0624
I: 0666
I: 0D03
I: 0D0F
I: 0D70

dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dedecek_ »

Grantec, moc ti děkuju - doplnil jsem prio a už to chodí. Musím ještě vyřešit korektní výstup obrazu - jsem napojen HDMI a v nastavení mi to píše scart 720. Budu zkoušet.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

nie
pre scart je tam samostatne nastavenie (nechaj RGB) a pre hdmi samostatne .

dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dedecek_ »

Ckodí to, ale cccam někdy vypadává. Šel by nainstalovat starší cccam - třeba 2.0.9 /vhodnější pro sdílení/?

Duce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duce »

ale mysli na to že cccam 209 nevie čítať 0D96,0624,0666 a i.

AZ BOX HD PREMIUM, HD BOX FS-9300, HD BOX FS-9100,COOLSTREAM ZEE, AB IPBOX 200S, OCTAGON SF 908, SAT Elita 2000 HD, FW takmer vždy čerstvý,rotor-takmer celý orbit
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

AZtrino na AZBox HD musi este vela mliecka spapat,aby fungoval korektne. Takze menit binarky nema nejak extra vyznam.
je to RC verzia , testovacia. Zaujala ma jednoduchost instalacie a moznost nainstalovat mne zname prostredie do azboxu.

dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dedecek_ »

Nainstaloval jsem novy soft, ale vubec se mi nedari nascanovat kanaly - vzdy to napiise, ze hledani bylo neuspesne.. Nevim, kde je chyba.

matchboxx
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od matchboxx »

neutrino je specificke tim, ze se musi vse potvrzovat, projdi si svuj postup jeste jednou, nebo pouzij nejaky editor a nahrej setting primo do boxu z pc, editory jsou viewtopic.php?f=310&t=7824

Soukrome zpravy nectu, pouzivejte forum, mozna tim pomuzete ostatnim
Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“