HD-BOX 9200 nereaguje

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

kalis
Nováček
Nováček

HD-BOX 9200 nereaguje

Příspěvek od kalis »

Po rokoch viac-menej bezproblemoveho fungovania po zapnuti boxu prestane po niekolkych sekundach reagovat na dialkove ovladanie (aj na tlacitka na prednej strane) a box "vysiela"
len ciernu obrazovku.
Jedine co sa da urobit je vypnut/zapnut zadnym koliskovym vypinacom.

Po opetovnom zapnuti sa deje to iste.

Aj ked sa mi napr. podari dostat sa na externy HDD pocas uvodnych sekund fungovania a vybrat nahraty program - tak sa opet stane to iste.

Box "visi" stale na konkretnom naladenom programe/channel, ktory je zrejme scrambled a teda ho nezobrazi - cize zial neviem, ze ci by bezne pristupny kanal aspon na par sekund zobrazil.

Zial nemam RS kabel a som zaciatocnik - takze si budem Vazit kazdu radu. a prip aj osobnu pomoc.

Nepouzivam plug-ins a mam prave vymenenu ICE kartu, ktora mi par dni bez problemov fungovala.

Najjednoduhsie vysvetlenie sa zda byt, ze odislo nieco z hardware - ked sa box sprava aspon par sekund po starte normalne a "vytuhne" az po uvodnej kratkej chvili fungovania ;-)

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: HD-BOX 9200 nereaguje

Příspěvek od grantec »

Nahrtja novy fw *.ird pomocou USB disku .
Vypni prijimac, vloz usb disk s fw s priponou *ird.
Zapni prijimac a podrz na prijimaci tlacitko sipka hore (chanellUP) . Ked sa objavi na displ. ze loaduje sw, sipku mozes pustit. Vyckaj az do uplneho konca.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
kalis
Nováček
Nováček

Příspěvek od kalis »

grantec píše:Nahrtja novy fw *.ird pomocou USB disku .
Vypni prijimac, vloz usb disk s fw s priponou *ird.
Zapni prijimac a podrz na prijimaci tlacitko sipka hore (chanellUP) . Ked sa objavi na displ. ze loaduje sw, sipku mozes pustit. Vyckaj az do uplneho konca.

Vyskusal som to, ale box evidentne "vytuhne" aj pri tejto operacii.
Na TV obrazovke svieti uz hodnu chvilu Software Download - (po potvrdeni ze chcem download) a nic sa nedeje.

Na displayi boxu svieti nazov kanalu (ktory bol nastaveny v momente ked box zblbol/vytuhol prvy krat vcera vecer).

Ked nieco stlacim na DO - tak na displayi sa objavi cervene svetielko, ze signal z DO prijima, ale nereaguje na ziadne prikazy.

Opet zrejme pomoze len vyp/zap zadnym vypinacom. (samozrejme DO som nesltlacal hned v nadeji, ze stale taha FW.

kalis
Nováček
Nováček

Příspěvek od kalis »

Nejakym zazrakom sa nakoniec podarila instalacia FW v1.10.57 a HD BOX sa rozbehol.

Objavil sa ale iny problem (mozno sa to uz rozoberalo, ale ...):

ICE karta nefunguje v Slot 2 (resp. CAS ukazuje, ze Slot 2 je EMPTY...aj ked tam je karta vlazena).
S verziou FW co som mal predtym ICE karta v Slot2 fungovala.

Mam kartovy modul a tam ICE funguje, ale nefunguju programy, ktore boili na 2 mesiace zpristupnene po vymene starej karty na ICE.

Este raz dakujem za viacej info...

korask
Nováček
Nováček

Příspěvek od korask »

presne toto aj mne robi na 2ks hdbox 9200 filmbox a nova sd zasekavanie programu a nereaguje dialkove zacalo to vcera a neviem si stim rady nebude to mat neco so skylink cez vikend neco vymyslalaju

kao1
Nováček
Nováček

Příspěvek od kao1 »

Tak aj umňa odvčera to jste, s firmware test . Obraz sa začne sekať cca 10 sekund a sat. vytuhne.

kalis
Nováček
Nováček

Příspěvek od kalis »

Chcem sa podakovat za rady. U mna hlavny problem vyriesil upgrade FW - hoci som sa tomu chcel vyhnut.

Problem, ktory zostal je, ze v pripade, ze ICE karta ide cez kartovy modul, tak nefunguju programy, ktore mali byt 2 mesiace zpristupnene (po kartovej vymene).

Ked ICE karta je v internej citacke (+MCAS) tak je vsetko v poriadku (zatial).

korask
Nováček
Nováček

Příspěvek od korask »

aky soft si tam dal aj ja mam test verziu na oboch sat

vejv
Nováček
Nováček

Příspěvek od vejv »

I ja musim rici, ze jsem dnes prijel domu a box mi tuhne, zatim jsem zjistil, ze asi jenom na Prima Cool, bezi chvili normalne, potom zpomalene obraz Do nereaguje a nasledne vse zamzne, ostatni programy bezi v pohode

fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE
dodkomajka Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od dodkomajka »

To isté aj u mňa od včera, box zamrzne pomôže iba reštart. Ten istý problém aj u brata na 9100. Asi skylink niečo testuje.

HD-BOX FS-9200 PVR,fw 1.11.57 , plugin Oscam 8972 , Mcas + Xcam , SatElita 2000HD ECO,
Jarara
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarara »

I ja mam ten problem. Od vcerejska mi HD-box 9100 tuhne, asi jenom na Prima Cool, Prima Love a Nova Cinema. Box bezi chvili normalne, potom zpomali obraz a nasledne vse zamrzne, ostatni programy bezi v pohode. D.ovladac reaguje po zamrznuti, jen na vypnuti boxu. Asi fakt je problem na Skylinku, kdyz se chyba objevila ve stejny cas u vice uzivatelu. Zkusil jsem dat tovarni nastaveni a opetovne nainstalovat Fw 1.10.13 a nepomohlo to.

Sat. HD-Box 9100, TV SHARP LC-40LE600E
kalis
Nováček
Nováček

Příspěvek od kalis »

...Ako som napisal:
- u mna pomohlo prejst na novy FW...zobral som najnovsi:
v1.10.57 a HD BOX sa rozbehol...

Potom som doplnil Mcas. aby ICE karta bezala aj v internej (Slot2) citacke a vsetko zafungovalo. "Tuhnutie" konkretnych programov som nepozoroval.

Ak by som musel pouzit kartovy modul s ICE (a nie internu citacku), tak prestanu fungovat programy, ktore po vymene maju 2 mesiace bezat...

kao1
Nováček
Nováček

Příspěvek od kao1 »

Robia to všetky programy z transp. 12070

supersat
Nováček
Nováček

Příspěvek od supersat »

kao1 píše:Robia to všetky programy z transp. 12070
JJ , došlo k nějaké změně na tomto TP ,
upgrade na vyšší soft nutné
BTW , dnes vyšly nové softy

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

na starsie modely zatial nic nieje .
nove verzie vysli len na hw s novsimi cpu , kde som si problem nevsimol .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“