Zapojenie ventilátora

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

gombi
Nováček
Nováček

Re: Zapojenie ventilátora

Příspěvek od gombi »

Tak toto má vysokú estetickú úroveň. Ja mám len ventilátor /do PC/ 120x120 zapojený do Tv a tiež mi vypína po vypnutí Tv.
Keď budem veľký tiež si zadovážim takú peknú podložku.
Nádhera gratulujem. Dík za typ G. :87:

Openbox X-770CIPVR
Openbox X-820CI/motor 10" Regular jack/85 offset Fe/Quad konvertor/zdiel.
HDBOX 9300PVR interný HDD, motor DG380, 100 offset AL
vejv
Nováček
Nováček

Příspěvek od vejv »

Chci se zeptat, ten vetracek(80mm, 120m ??), který by se zapojil do USB, máte nejak zabudovaný uvnitr? Co jsem meril, tak se dovnitr nevejde kvuli tlousce, nebo se pletu?

fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE
gombi
Nováček
Nováček

Příspěvek od gombi »

Ja mám ventilátor 120x120x25 /plastový do PC/v ňom naskrutkované 4 skrutky, ako nožičky, s nalepenými samolepiacimi plsťovými krúžkami. Ventilátor je položený na sat. prijímači v oblasti zdroja a HDD. Ventilátor napájam z Tv cez USB /5V/.
Vzhľadom na jeho veľkosť a polovičný výkon je veľmi tichý, a hlavne účinný. Prijímač je na povrchu studený.
Prijímač je v poličke 15 cm vysokej, čiže ventilátor nieje ani moc vidno. Je čierny a tak splýva s krytom prijímača.
Nieje to také estetické, ako má Tommix, ale veľmi účinne. Doporučujem G.

Openbox X-770CIPVR
vejv
Nováček
Nováček

Příspěvek od vejv »

Aha, tak to jo. Ted jsem to zkusil, dal jsem na box jeden 80mm co mam doma a uz se box pekne zchladil a je to bezhlucne (zapojeno do usb), myslel jsem ze bych dal vetracek pekne dovnitr, a uz jsem nasel ze se vyrabi i slim verze tj. vetracek pouze 12mm tlusty v ruznych velikostech od jak 100mm tak i 120mm. Zaruka mi pred mesicem skoncila, tak uvidim, ale taky nejak tu teplotu poresim, at kondezatory apod. vydrzi co nejdele.

fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

ventilator polozeny na vrchu je ucinnejsi, za predpokladu, ze je polozeny spravne
je dolezitejsie vytahovat teply vzduch von, ako sa ho pokusat vytlacat zvnutra von (nie je to moje mudro, ale je to pravda)

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
gombi
Nováček
Nováček

Příspěvek od gombi »

tulino píše:ventilator polozeny na vrchu je ucinnejsi, za predpokladu, ze je polozeny spravne
je dolezitejsie vytahovat teply vzduch von, ako sa ho pokusat vytlacat zvnutra von (nie je to moje mudro, ale je to pravda)

Potvrdzujem Tvoje mudro, je to skutočne tak ako píšeš. Ventilátor ťahá teplý vzduch von a prijímač ostáva studený.
S pozdravom G.

Openbox X-770CIPVR
MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od MartinK. »

Už jsem to tu někde dával tak to přihodím i sem. Moje úprava už dvou HDBOXU 9200 potom už je kryt studený celý jenom v místě kde se vzduch vytlačuje je trochů teplý.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
Jerry973 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry973 »

Martin a napajanie odkial tahas? Nie je to na foto dobre vidno. Takto si to chcem aj ja urobit nejako ...

HD-BOX 9200
esbe
Nováček
Nováček

Příspěvek od esbe »

Podobne to mam riesene na Octagone 1018. Napajanie beriem z vetvy pre HDD cez Y-kabel.

MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od MartinK. »

Napájení je z konektoru k přednímu USB klasika je tam černý a červený drát. Je to jenom vtlačené do konektoru žádné pájení.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
From_Vanov
Nováček
Nováček

Příspěvek od From_Vanov »

gombi píše: Môj problém je ale taký, že ja vypínam prijímač do pohotovostnej s hodinami a vtedy ventilátor nevypne.
Je ešte nejaká možnosť, ako to vypínať, alebo len vytiahnuť koncovku USB ???
Mám prijímač v úzkej poličke a dosť sa hreje, preto riešim chladenie. Používal som to na priamo, ale zabúdam to vypnúť.
Ak by ste mali vhodné riešenie, poraďte prosím. Ďakujem G.
K puvodnimu dotazu, pokud je to jeste aktualni. To zapojeni je mazane, ale zrejme spatne.

Chtelo by to jeste asi tak 10k rezistor mezi bazi a emitor toho tranzistoru. V puvodnim zapojeni se sice detekuje napeti na pinu 8 SCARTu, ale pokud se hdbox vypne, pak zrejme odpoji pin 8 uplne (otevreny kolektor) a pak jakekoli napeti, ktere pritece skrze SCART z televize muze ventilator zapnout. Ten rezistor navic by tomu mel zabranit.

Snad to nekomu pomuze.
From_Vanov

..:: HD BOX 9200 (dolní singl čtečka) :: 1.10.49 :: MCAS :: Skylink (0D03) :: Skylink ICE (0D96) ::..
xdedek Czech Republic
Nováček
Nováček
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od xdedek »

No taky se připojuju k diskuzi k ventilátoru. A taky mám v plánu upgradovat Sat.receiver...

K diskuzi zda je to potřeba bych řekl toto: úplně to potřeba není, ale určitě je to lepší, dýl vydrží a možná by se mohl chovat i stabilnějc.

A co se zapojení týče, tak koukal jsem na všechny zapojení co zde kdo navrhl... no určitě jsou všechny supr a pro každýho se hodí něco jinýho a každej má na něco jinej názor. Mě napadala ( teda nejen mě ale i otce ) co tadle použít termistor (popřípadě jinačí "součástku" s teplotní závislostí) a nechat se to řídit samo ... a pokud se nepletu, tak by tam měla být i 12V větev pro 3,5" HDD. Ale na druhou stranu když zapojím 12V vetráček na max. napětí při nejvyšší teplotě 5V, tak ani při maximu nebude hlučnej, popřípadě ale kdybych zapojil na 12V větev, tak se mi zas otevřou možnosti šáhnout po případě po větráčku na 24V třeba... :-D

No rozhodně pište i další nápady. Pokud něco provedu, tak vám to sem hodím... :-) :spim:

:google:

Octagon SF4008, Zgemma H9S, Formuller F4 Turbo, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS
Pajinek88
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pajinek88 »

tommix píše:Ja som chladenie vyriešil takto:
Používam chladiacu podložku pod notebook napájanú z USB televízora. Chladí mi HDBOX aj AZBOX. Vetranie spúšťam diaľkovým ovládačom od televízora tlačítkom "WLINK". Keď vypnem televízor, tak sa mi vypne aj chladenie.
Ahoj,
Dost dobře si neumím představit jak píšeš "že chladíš oba přístroje zároveň!" jak je to možné když ta podložka musí z jedné strany sát a s druhé nasávat vzduch. přístroje máš přece na sobě takže z jednoho teplý vzduch tvá podložka žene do druhého ne?
Musím vyřešit stejný problém Mam HTPC které se hřeje a na něm HD BOX 9200 který se taky hřeje. hd box asi budu chladit 120x120 ventilátorem na poklopu odsáváním teplého vzduchu ven a HTPC asi vodním chlazením nebo další ventilátor by už byl asi hodně slyšet pokud by opravdu fungovala ta podložka bylo by to nejlepší řešení.. Opravdu ti teda chladí oba současně jak? Děkuji

HD Box FS-9200 PVR fw.1.10.49 +MCAS karta Irdeto 2 šachta shora!
xdedek Czech Republic
Nováček
Nováček
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od xdedek »

Tož tak jak jsem říkal, že tu sem hodím, co sem urobil, tak v podstatě jsem udělal něco podobného jako MartinK.. Ventilátor jsem dal na úplně stejné místo. Protože nechtěli jsme aby čouhal venku... No napájení jsem vzal přímo ze zdroje... hlava děravá jsem to zapoměl vše nafotit, ale zkusím vám to popsat.

Na desce se zdrojem je konektor, který spojuje základní desku, je na něm jeden odpůrek co je na +5V proti zemi ( je hodně blízko konektoru) z něho jsem vzal napájení. pak jsem odstranil E-SATA konektor a odpojil z desky (stejně jej nepoužíváme) a díky vzniklému místu místo konektoru po e-sata jsem dal vypínač, no a z vypínače do ventilátora.

Chtěl jsem tam dát nějakou automatiku podle teploty popřípadě ještě s časovačem, aby v noci nezapínal, Totiž sat.receiver je v místnosti, kde se i spí... :-) ale na to zatím nebyl čas a ke všemu, přes léto je stejně otevřené okno... a zároveň použil jsem +5V ventilátorek na 0,20A a je úplně nehlučný... CoolerMaster.

Takže zatím asi tak. :jednicka:

Octagon SF4008, Zgemma H9S, Formuller F4 Turbo, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“