Probléms nahráváním
Moderátor: By.Bob
-
- Mírně pokročilý
-
- Nováček
Re: Probléms nahráváním
Škoda, bolo by to celkom fajn, ale inak som s týmto strojom celkom spokojný.
-
- Nováček
Mám dva samostatné koaxiály,ale má to dva snímače.Když vypnu DiSEqC tak po vypnutí HD Boxu a opětovném zapnutí jsou TV kanály zablokovány.Když zapnu PIP tak si myslím že by mělo jít v obou obrazech zapnout stejný kanál(pokud rozumím dobře že jedou oba tunery).U mě stejný program nejde jakýkoliv jiný ano.Tak už fakt nevím kde je chyba.
-
- Nováček
Quad nebo twin konvertor dává zcela nezávislý signál pro každý coaxiál z družice, na kterou je parabola nasměrována ( pro 4 nebo2 nezávislé přijímače s jedním stupem,či 2 nebo 1 se dvěma vstupy). Pro zapojené dva spojovací coaxiály mezi konvertorem a HDboxem se nastaví Tuner 1 i 2 na odděleně , DiSEqC na Vyp/Vyp, pokud máš motor, tak na tuneru, který je spojen coaxiálem přes ovládní motoru se nastaví positioner (většinou USUALS) a na druhém nic, jinak oboje nic.
Při PIP nelze sledovat v okně stejný program - automaticky naskočí nejbližší možný.
V programové nabídce po stištění OK je třeba zkontrolovat zapnutí obou tunerů, pokud oba nesvítí, tak opakovaným stačení červeného tlačítka "třídění" se dostat až na položku TN a tam zvolit "všechny" a potvrdit OK, dalším stlačováním červéného tlačítka se vrátit na seznam A-Z a tam znovu zvolit "netříděno",aby se ti seznam programů vrátil do předvoleného pořadí.
Pokud máš konvertor typu monoblok ať už twin nebo quad musíš nastavit i DiSEqC 1.0 na Tone A při ladění programů z jednoho směru a Tone B při ladění z jiného směru a oboje na konci ladění nechat překopírovat na druhý tuner. (která družice je A a která B bývá na obalu, či v prospektu ke konvertoru) Máš-li více konvertorů z různých směrů, tak musíš v DiSEqC každému nasměrovanému konvertoru přiřadit jednoznačné číslo ,na tom naladit programy, pak číslo pro další nasměrovaný konvertor , naladit programy atd...
Při PIP nelze sledovat v okně stejný program - automaticky naskočí nejbližší možný.
V programové nabídce po stištění OK je třeba zkontrolovat zapnutí obou tunerů, pokud oba nesvítí, tak opakovaným stačení červeného tlačítka "třídění" se dostat až na položku TN a tam zvolit "všechny" a potvrdit OK, dalším stlačováním červéného tlačítka se vrátit na seznam A-Z a tam znovu zvolit "netříděno",aby se ti seznam programů vrátil do předvoleného pořadí.
Pokud máš konvertor typu monoblok ať už twin nebo quad musíš nastavit i DiSEqC 1.0 na Tone A při ladění programů z jednoho směru a Tone B při ladění z jiného směru a oboje na konci ladění nechat překopírovat na druhý tuner. (která družice je A a která B bývá na obalu, či v prospektu ke konvertoru) Máš-li více konvertorů z různých směrů, tak musíš v DiSEqC každému nasměrovanému konvertoru přiřadit jednoznačné číslo ,na tom naladit programy, pak číslo pro další nasměrovaný konvertor , naladit programy atd...
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
a celkovo si myslim,ze sledovat v PIP dva rovnake programy z rovnakeho zdroja (Tunery celkovo su rovnaky zdroj a moze ich byt aj desat) nedava zmysel a autor sw uvazoval tak trochu logicky.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Nastavil jsem to podle Stoneho a už to šlape.Moc dík .Ohledně toho PIP mě nešlo samozřejmě o sledování dvou stejných programů,ale nevěděl jsem jestli to nemám právě špatně nastavené.
-
- Nováček
Kua..nemůžete se chovat trošku systematicky? Když hledám řešení problémů s nahráváním jak je v nadpisu a taky se na to v prvním příspěvku ptá, tak proč to tu zaserete úplně jiným tématem????
-
- Nováček
cau, mam take problem s nahravanim - hd box 9200 + externi hdd propojeny esata kabelem - prenosova rychlost 200. tak 8 z deseti nahranych poradu nejde prehrat - prehraje se tak 5 vterin a pak dal nejde - jen sviti (cte) disk. Nebo se box pri nahravani totalne zasekne, ze ho musim vypnout sitovy vypinacem. Asi mesic to bylo OK, pak to bez pricin zacalo. Pokud nekdo vite pls poradte. Jinak buh ochranuj kazdeho kdo si tento nespolehlivy vrak koupil. Diky
-
- Mírně pokročilý
a co když to není tím "nespolehlivým vrakem" ale tvým ext. HDD ? zkusil jsi jiný ? nebo třeba flešku ?
To co popisuješ se mi stalo možná tak jednou z 20 nastavených událostí v časovači.
To co popisuješ se mi stalo možná tak jednou z 20 nastavených událostí v časovači.
HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
nikdy som neskumal spolahlivost nahravania.
nahrava to a 10 filmov som este nikdy ani nehral . Vzdy len kusky. Obycajne je ale chyba v suborovom systeme na disku. Zislo by sa dat skontrolovat disk na bad sektory - minimalne koli tomu, aby ich OS mohol oznacit -ako nepouzitelne. Potom sa vydaria nahravky- ak sa pocet bad sektorov nebude zvysovat. Obavam sa ze ten smejd za to nemoze. Ale neznalost neospravedlnuje.
nahrava to a 10 filmov som este nikdy ani nehral . Vzdy len kusky. Obycajne je ale chyba v suborovom systeme na disku. Zislo by sa dat skontrolovat disk na bad sektory - minimalne koli tomu, aby ich OS mohol oznacit -ako nepouzitelne. Potom sa vydaria nahravky- ak sa pocet bad sektorov nebude zvysovat. Obavam sa ze ten smejd za to nemoze. Ale neznalost neospravedlnuje.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- Errors
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nemohu s tebou souhlasit... HD-BOX mám rok a pracuje vcelku spolehlivě... Obdobný problém jsem měj s fw. 1.07.55 a podobně nízkými, ale to jsem k tomu měl připojený 3,5" ext. HDD 1TB od Verbatimu přes eSata rozhraní s formátem FAT32 i Journale. Po té, co jsem vyměnil za současný Apacer se tento problém ani na nižších fw. nevyskytl... Jj... kapacita není někdy všechno...pompano píše:cau, mam take problem s nahravanim - hd box 9200 + externi hdd propojeny esata kabelem - prenosova rychlost 200. tak 8 z deseti nahranych poradu nejde prehrat - prehraje se tak 5 vterin a pak dal nejde - jen sviti (cte) disk. Nebo se box pri nahravani totalne zasekne, ze ho musim vypnout sitovy vypinacem. Asi mesic to bylo OK, pak to bez pricin zacalo. Pokud nekdo vite pls poradte. Jinak buh ochranuj kazdeho kdo si tento nespolehlivy vrak koupil. Diky
HD-BOX FS-9200 fw. 1.10.49, Loader 1.19. Nápis nesvítí.
Plugin: MCAS z 22.5.2012, Skylink ICE (0D96), Apacer AC601 320GB via eSATA, Sharing OFF
===========================================
FUBA 85cm 19.2+23.5E, LNB Inverto Pro Quad Monoblock
Plugin: MCAS z 22.5.2012, Skylink ICE (0D96), Apacer AC601 320GB via eSATA, Sharing OFF
===========================================
FUBA 85cm 19.2+23.5E, LNB Inverto Pro Quad Monoblock