E2-RTi core 1.0.2 BETA - diskuse

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

robinek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: E2-RTi core 1.0.2 BETA - diskuse

Příspěvek od robinek »

theruck píše:aky zmysel ma testovat funkcnost nejakej casti ked ta cast nemoze fungovat bez inej casti ktora este nieje ani nakodovana?
ok nainstalujem si tuto enigmu a zistim to co vsetci uz vedia - ze tam okrem nascanovania satelitov + par modulov nic nefunguje. a vystup do bugtrackera ma byt len moje slovo ze to nejde? alebo sa da zapnut nejaky debugging ze clovek aj vidi ze sa nieco deje? lebo ako tak pozeram na ten bugtracker tak je to presne to iste co aj opensat azbox forum. konec koncov vedie to tam ten isty clovek tak to aj tak vyzera. naco je the_ripperovi vediet ze mi nejde po prepnuti zvuk ked nema udaje z mojho boxu? samozrejme na nic lebo on o tom ze ten zvuk nejde vie lebo mu to robi to iste...
takze pokial neuvidite v release notes nieco ako

fixed time
fixed sound
card reader working
recording working

tak nema absolutne ziaden zmysel to testovat. iba co riskujete ze si pokazite box (toto je informacia hlavne pre tych menej zdatnych)
Pokud vim tak v release notes uz bylo fixed time a fixed sound, ale rls notes evidentne snese vsechno :D
Je pravda, ze zacatek vyvoje se rysoval skvele, ale ted to hodne pripomina vyvoj ofiko fw.
Nicmene jim fandim a doufam, ze se jim to podari.

TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

Inak opensat vraj paralelne vyvija svoj firmware nezavisle od enigmy a vraj preto je tak ticho. Nikto samozrejme nevie do kedy...

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
johny_sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny_sk »

theruck píše:Inak opensat vraj paralelne vyvija svoj firmware nezavisle od enigmy a vraj preto je tak ticho. Nikto samozrejme nevie do kedy...
...hej a mali ho vydat po 17.6.2010 (podla ich slubu na dotaz nemeckeho usera)

AZBox Premium HD+, Seagate Pipeline 0,5 TB, Philips LCD LED 3DTV 40PFL8605H, Skylink
luboss.v
Nováček
Nováček

Příspěvek od luboss.v »

johny_sk píše:
theruck píše:Inak opensat vraj paralelne vyvija svoj firmware nezavisle od enigmy a vraj preto je tak ticho. Nikto samozrejme nevie do kedy...
To stihnou...

robinek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od robinek »

luboss.v píše:
johny_sk píše:
To stihnou...
Po tomto datu vyslo FW uz nekolik ... tusim uz od 4991
Rekl bych ze 5020 byl posledni a dalsi uz nebude.
Urcite se uz soustredi jen na E2.

TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

Keby som vyvijal E2 ja, po precitani vasich prispevkov by som prestal publikovat public, a nechal by som vsetko v uzavretej komunite :-) Nech si ten azbox strcite, ked ste taki ukecani :-P

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
hades
Nováček
Nováček

Příspěvek od hades »

Pokud za E2 pro Azbox stojí Opensat, tak to jistě nedělá pro větší spokojenost stávajících uživatelů, ale pouze proto, aby prodal více nových boxů!!!

AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
(Nejhorší smrt je z vyděšení)
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ja mám pocit že všetci ktorí sa tu zaoberajú Opensatom sú maďari, alebo nevedia čítať názov témy alebo sa zabudli prihlásiť na Facebook.
Dodržujte pravidlá fóra a nepíšte výmysly do témy v ktorej ide o túto verziu E2 pre AZ HD

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
JIKARU Wales
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od JIKARU »

Tak jsme si vsimnul ze se tu te rude cervene barvy hodne stratilo. Ze by posun ku predu na dalsi BETU????

Vu+ UNO 4KSE (1xDVB-S2X) HDD 750GB HITACHI; E2 OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/05;
Vu+ DUOO 4K (2xDVB-S2X) HDD 1TB/16MB WD 2.5" GM; OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/04;
Panasonic SH-HT 855; Samsung UE55HU6900 a UE48HU6700; Pozice 1W+19,2E+23,5E+28,2E
johank
Nováček
Nováček

Příspěvek od johank »

Tak jsem taky vyzkoušel E2-RT 1.0.2 Beta a zatím mám tyto postřehy:
- nahrání bez problémů - OK
- nahrání setingu Likra pro Dream 800 - OK
- nastavení motoru - nalezl všechny satelity - OK
- chvíli jsem laboroval s nahráním mgcamdu, přez telnet se nedařilo nahrát, nakonec jsem nahrál tunisiasat-addons-manager_2.0_mipsel.ipk, nahrál mgcamd a config.
- nastavení sharingu taky chvilku trvalo, v ecm.info jsem viděl klíče, nakonec v mg.config změna boxu na dreambox, mipsel a vše se rozeběhlo,
- zvuk zatím v pohodě, cca 2x jsem po přepnutí neměl zvuk
- UPC HD na Thoru - OK, četl jsem o problému s kvalitou obrazu a zvuku, ale u mě dobrý
- sharing stabilní, přepínání rychlé

- Nejde mi přehrávání nahraných filmů xx.ts,
- po zmáčknutí klávesy na DO Menu se objeví seznam filmů, nejdou spustit, a nepodařilo si mi odejít z tohoto menu
- Azbox nenahrává
- zatím se mi jednou sekl a musel jsem restartovat
- zkusil jsem v etc/init.d/bootup změnit rozlišení na 1080p, 50 - naskočil mi růžový obraz, takže návrat k 720p,
- nejde EPG na týden a více
- druhý DVB T tuner není rozpoznán
- zkusil jsem 3 skiny a nejépe mi vyhovuje default, kde se mi zdá i lepší obraz,
- nelze nahrát původní FW, chtěl jsem se vrátit k KGD 4980, vš probíhalo normálně, po spuštění AZUP 126, vše probíhalo normálně, až do hlášky, že nemám podporovanou verzi FW, zkusil jsem 2 fleshky se stejným výsledkem, zkusím ještě další.

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
johank
Nováček
Nováček

Příspěvek od johank »

Ještě doplnění:

- ze SB modu nenaběhne HDMI, musím vypnout a zapnout vypínačem,
- při přepínání se zasekl, stále se točí kolečka v levém horním rohu,
- při přehrávání se točící kolečka několikrát objevila samovolně, po nějaké době zmizí
- streaming mi zatim nejde ani po kabelu

Pozitivní je, že sharing je stabilní a přepínání mezi programy je rychlé.
U originálního FW sharing někdy nabíhal dost dlouho a občas jsem musel resetnout AzBox. Vzhledem k tomu, že AzBox nenaběhne ze SB modu nemohu ověřit, zda se sharing rozeběhne sám.

Prohledával jsem forum, zda se někdo setkal se stejnou chybou při zpětném návratu k originálnámu FW. Je zde popis z Rescure mode, což ale není můj případ. Já se normálně napojím, proces v AZupu proběhne, Crams OK, a na konci ta zatrolená hláška, že nemám poporovanou verzi FW. Postup je přesně dle návodu v AZUPu.
Díky za uveřejnění odkazu, hledám a zatím nenacházím

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování

Příspěvek od vikino »

pre navrat na 4890 som pouzil AZup 1.1 a prebehlo to bez problemov.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

johank píše:Ještě doplnění:

- ze SB modu nenaběhne HDMI, musím vypnout a zapnout vypínačem,
Mě ze standby naběhne HDMI v pořádku, ale do minuty se ztratí zvuk, takže taky restart. S HDMI problém nemám a nic jsem ručně nepřepisoval, nastavil jsem jen v menu na DVI a 1080i.
- používám cccam a ten naběhne ze standby v pohodě, jako server(RSH) jede taky perfektně.
- čas na VFD je v pořádku, při zapnutém programu utíká v infobaru stále stejně
- návrat z menu na sledování TV na VFD nápis poslední akce (např. hlavní menu), název programu až po následném přepnutí programu
- karta nejede, zkusil sem snad všechno
Pro nedočkavce
Since version 1.0.31 new FIX's are :
- VFD trough AzBoxVFD Plugin ( Channel name, Time etc. )
- Standby function
- HDMI Loop ( hotplug )

Ale pro polovinu co sem píše, nic převratného.
Protože dokud to nebude komplet, budou jen remcat. :57:
A tak nevím jestli má cenu psát postřehy, když to jen štve ty co by rádi instalovali a ono to stále nefunguje. :51:
Naposledy upravil(a) schmegea dne 05 pro 2010, 11:52, celkem upraveno 2 x.

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
JIKARU Wales
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od JIKARU »

Ja bych si uz taky dal E2. Chodim sem kazdej den a hledam porad informaci, co by me zlomila na to abych tak udelal. Jenže jak pises, cituju "když to jen štve ty co by rádi instalovali a ono to stále nefunguje"....

Takze mozna dobra otazka, ale ne na pravem miste. Jak dlouho to bude jeste trvat? :37:
schmegea píše:

Ale pro polovinu co jsem píše nic převratného.
A tak nevím jestli má cenu psát postřehy, když to jen štve ty co by rádi instalovali a ono to stále nefunguje. :51:

Vu+ UNO 4KSE (1xDVB-S2X) HDD 750GB HITACHI; E2 OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/05;
Vu+ DUOO 4K (2xDVB-S2X) HDD 1TB/16MB WD 2.5" GM; OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/04;
Panasonic SH-HT 855; Samsung UE55HU6900 a UE48HU6700; Pozice 1W+19,2E+23,5E+28,2E
johank
Nováček
Nováček

Příspěvek od johank »

JIKARU píše:Ja bych si uz taky dal E2. Chodim sem kazdej den a hledam porad informaci, co by me zlomila na to abych tak udelal. Jenže jak pises, cituju "když to jen štve ty co by rádi instalovali a ono to stále nefunguje"....

Takze mozna dobra otazka, ale ne na pravem miste. Jak dlouho to bude jeste trvat? :37:
schmegea píše:

Ale pro polovinu co jsem píše nic převratného.
Záleží o využíváš,těch nedostatků co jsem uvedl je dost, ale jinak se E2 ovládá dobře. Měl jsem Dreama, pak přechod na AzBox a nyní zpět zvykat si na jiné ovládání a umístění souborů :96:

Současná verze má řadu chyb, ale dá se použít. Pro mě je základ sharing a ten je proti oficiálnímu FW stabilnější a rychlejší.
Obraz a zvuk je OK, občas mi vypadne zvuk, ale opravdu pouze výjimečně.
Čas se předbíhá, ale protože mi nejde nahrávat, tak to neřeším. Správný čas mam na TV.

Zatím mi chybí vícedenní EPG a podpora dalšího tuneru pro mě terestrian.

Zatím zůstávám a poku bychom někde sepisovali bugy jsem pro

Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“