Zdielanie PC disku
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
Fishburn
- V.I.P.
- Dal poděkování: 55 poděkování
- Dostal poděkování: 14 poděkování
Re: hades
Máš to jen špatně nastavené opravdu věř nebo néé možná to zde na foru také někdo potvrdí
.... A pokud .. no nemám notas s vistama ale mám win7 ale ENG tak ho po dovolence nahodím
a řeknu jak nato ve win7....
Ale myslím že se tu najde někdo dobrej naforu a pomůže vám dříve,...,
vím vista má mouchy a to ne malé ,ale to jsou základní věci a určitě převzate z minul.windows ..
.... A pokud .. no nemám notas s vistama ale mám win7 ale ENG tak ho po dovolence nahodím
a řeknu jak nato ve win7....
Ale myslím že se tu najde někdo dobrej naforu a pomůže vám dříve,...,
vím vista má mouchy a to ne malé ,ale to jsou základní věci a určitě převzate z minul.windows ..
AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
- ArcturusTO
- Nováček
Re: Zdielanie PC disku
Tak som na to konecne dosiel...
1. musite mat v centre sieti na viste vypnute zdielanie chranene heslom
2. musite mat vypnuty User Account Control (UAC)
Potom sa to rozbehne
ak by mal niekto takyto problem a nevedel vypnut UAC napiste hodim sem navodik
1. musite mat v centre sieti na viste vypnute zdielanie chranene heslom
2. musite mat vypnuty User Account Control (UAC)
Potom sa to rozbehne

ak by mal niekto takyto problem a nevedel vypnut UAC napiste hodim sem navodik
.:.:.AZBox Premium HD+, E2 RTI 1.7.:.:.
.::: Umenie života spočíva v tom, správne sa rozhodnúť, na čo sa vysrať! :::.

-
- Nováček
Zkusím popsat jak to nastavuji a stejně se zaboha nepřipojím
Kliknu na počítač, potom kliknu pravým tlačítkem na knihovnu Video a dám sdílet s: Everyone (čtení). Potom kliknu na: Start, pravým na: Počitač, levým na: Spravovat. Otevře se Správa počítače. V levé části kliknu pravým na: Sdílené složky, dám: Nová sdílená složka. Postupuji krok po kroku podle průvodce (cesta ke sdílené složce, název sdílené složky - video, Všichni uživatelé mají přístup pro čtení, Dokončit. V tu chvíli se Videos objeví v seznamu sdílených složek. Zkoušel jsem teď i to UAC - s jezdcem úplně nahoře i úplně dole, vždy restart počítače a AZBox furt po mě chce heslo. Přitom v počítači jdu - Ovládací panely - Síť a internet - Centrum síťových připojení a sdílení - Pokročilé nastavení sdílení a mám v: Doma nebo práce (aktuální profil)
*zapnout zjišťování sítě
*zapnout sdílení souborů a tiskáren
*zapnout sdílení, aby každý uživatel s přístupem k síti mohl číst soubory ve veřejných složkách..
*vysílání datového proudu médií je zapnuto
*povolit sdílení souborů používající 40 nebo 56 bitové šifrování (zkoušel jsem i 128 bitové)
*vypnout sdílení chráněná heslem
*povolit systému Windows spravovat připojení k domácí skupině (doporučeno)
A stejně to mám nastaveno i pro Veřejný. Tak kde dělám chybu?

*zapnout zjišťování sítě
*zapnout sdílení souborů a tiskáren
*zapnout sdílení, aby každý uživatel s přístupem k síti mohl číst soubory ve veřejných složkách..
*vysílání datového proudu médií je zapnuto
*povolit sdílení souborů používající 40 nebo 56 bitové šifrování (zkoušel jsem i 128 bitové)
*vypnout sdílení chráněná heslem
*povolit systému Windows spravovat připojení k domácí skupině (doporučeno)
A stejně to mám nastaveno i pro Veřejný. Tak kde dělám chybu?

AzBox HD Elite / motor SM3D12 / Skylink / Corsair Flash Survivor 8Gb / HDD WD My Book 300Gb
- ArcturusTO
- Nováček
Nastavenie v centre sieti vyzera ze by malo byt v poriadku... UAC by bolo dobre uplne vypnut urobis to nasledovne:
spustis msconfig : das start, dole vo vyhladavacom policku napises msconfig najde ti ho v hornej casti startu, kliknes nan
otvori sa ti tabulka konfigurace systemu pojdes na poslednu zalozku nastroje (tools)
najdes si v nej polozku vypnut riadenie uzivatelskych uctov (turn off user account control)
kliknes na nu a v dolnej casti das tlacidlo spustit (launch)
prebehne commander s vykonanim priakzu, potom to vypnes a restartnes PC
daj vediet ci pomohlo, ked nie poriesime dalej
jasne a este jedna vec... i ked to nedava ziadnu logiku musis mat siet nastavenu ako privatnu... ak mas verejnu tak ti subory do zdielania nepusti... zobrazuju sa iba ako privatna siet (akoze bezpecna...)...
spustis msconfig : das start, dole vo vyhladavacom policku napises msconfig najde ti ho v hornej casti startu, kliknes nan
otvori sa ti tabulka konfigurace systemu pojdes na poslednu zalozku nastroje (tools)
najdes si v nej polozku vypnut riadenie uzivatelskych uctov (turn off user account control)
kliknes na nu a v dolnej casti das tlacidlo spustit (launch)
prebehne commander s vykonanim priakzu, potom to vypnes a restartnes PC
daj vediet ci pomohlo, ked nie poriesime dalej

jasne a este jedna vec... i ked to nedava ziadnu logiku musis mat siet nastavenu ako privatnu... ak mas verejnu tak ti subory do zdielania nepusti... zobrazuju sa iba ako privatna siet (akoze bezpecna...)...

- tear12
- Mírně pokročilý
ve Win 7 jsem akorát změnil jen pracovní skupinu Workgroup na svou, a azbox se připojí do této skupiny a pokud azbox požaduje přihlášení tak stačí zadat název a heslo uživatelského účtu, pod kterým se přihlašuji do windows 
kvůli bezpečnosti bych moc neradil vypínat UAC (Řízení uživatelských účtů)
kvůli bezpečnosti bych moc neradil vypínat UAC (Řízení uživatelských účtů)
Naposledy upravil(a) tear12 dne 15 srp 2010, 13:18, celkem upraveno 1 x.
Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
- ArcturusTO
- Nováček
Na win7 to moze fungovat ale na vistach boli vzdy problemy so sietami ...
cely UAC je len prostriedok na nasie****e uzivatelov a pre mna je jeho vyznam mizivy... kazdy koho poznam z roboty aj z fakulty to ma vyple...
kvoli bezpecnosti coho?tear12 píše: kvůli bezpečnosti bych moc neradil vypínat UAC (Řízení uživatelských účtů)
cely UAC je len prostriedok na nasie****e uzivatelov a pre mna je jeho vyznam mizivy... kazdy koho poznam z roboty aj z fakulty to ma vyple...

-
- Nováček
Tak furt nic
Změnil jsem pracovní skopinu Workgroup na Doma, AZBox ji vidí, kliknu na ni, vidí můj počítač, kliknu na něj a - světe div se - chce to heslo. Změna UAC, restart počítače, pro jistotu Reboot AZetka a - světe div se - opět to chce heslo
Tear12 píše, že když to po něm chce heslo, tak tam zadá to, pod kterým se přihlašuje pod Winďousy. Jenže já se přihlašuji bez hesla... Akorát ještě nevím, jestli mám veřejnou nebo privátní síť a ani kde se to nastavuje, ale co jsem četl, tak pokud IP začíná 10.0.0.xtak to je prívátní, takže ji asi mám...

AzBox HD Elite / motor SM3D12 / Skylink / Corsair Flash Survivor 8Gb / HDD WD My Book 300Gb
- ArcturusTO
- Nováček
to akym cislom sa zacina IP vnutornej siete u teba dom je bezpredmetne... s privatnou ani verejnou sietou co sa tyka domacich nastaveni to nema nic spolocne... ak chce heslo tak mas niekde v nastaveniach sieti zaple bezpečnostné overenie hesla alebo podobne skontroluj ci mas aj zdielanie bez hesla v zakladnych nastaveniach v centre sieti... ak stale nic tak si daj do kompu dake heslo s skus to cez to...

-
- Nováček
Tak a je to tu - totální propadák všem nastavením
Když už nic nešlo, tak jsem nastavil přihlašovací údaje do Win7. Restartnul poč. restartnul AZBox. Zadal jsem jméno a heslo, pod kterými se teď jako bl.ec musím dočasně přihlašovat (než to zase zruším) - a světe div se - nic to nenašlo. Kua, tak co to mám za widle a proč se nespojí s AZB. Přitom co mám na síti pár počítačů v baráku, tak ty to vidí, dokonce se k nim bez problému dostanu.... Můj poč. to také vidí, ale je to pro něj asi nad jeho síly, dostat se na sdílení, vlastně co na sdílení, pouze přečíst soubory!!! 

-
clasicrock
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
mozna ti pomuze toto skus-http://www.home-network-help.com/simple ... aring.htmlkrokodill píše:Tak a je to tu - totální propadák všem nastavením![]()
![]()
Když už nic nešlo, tak jsem nastavil přihlašovací údaje do Win7. Restartnul poč. restartnul AZBox. Zadal jsem jméno a heslo, pod kterými se teď jako bl.ec musím dočasně přihlašovat (než to zase zruším) - a světe div se - nic to nenašlo. Kua, tak co to mám za widle a proč se nespojí s AZB. Přitom co mám na síti pár počítačů v baráku, tak ty to vidí, dokonce se k nim bez problému dostanu.... Můj poč. to také vidí, ale je to pro něj asi nad jeho síly, dostat se na sdílení, vlastně co na sdílení, pouze přečíst soubory!!!
Od 28.2E do 0.8W
Vu+Solo2-OpenPli4-HD Glass16+GSU,DM800HD-sim2.01-OpenPli4.0,DM 500 clon-Gp4.7,Ariva 202E Hd
Gibertiny 85AL Motor SG-2100
Přístupové karty Upc 0D97 , SkyLink 0D96
Vu+Solo2-OpenPli4-HD Glass16+GSU,DM800HD-sim2.01-OpenPli4.0,DM 500 clon-Gp4.7,Ariva 202E Hd
Gibertiny 85AL Motor SG-2100
Přístupové karty Upc 0D97 , SkyLink 0D96