AAF recovery tool v19

Diskuze o Enigmě2.

Moderátor: By.Bob

ZED
Nováček
Nováček

Re: AAF recovery tool

Příspěvek od ZED »

Po dalsim laborovani jsem pomoci putty (prikaz "ifconfig") zjistil, ze je v HDBOXu jen jedno sitove zarizeni: "lo" s ip adresou 127.0.0.1 coz je loopback. Zarizeni "eth0" mi ve vypisu zcela chybi. Nevim, ale myslim si, ze by tam melo byt. Muze mi prosim nekdo s funkcnim pristrojem moji domnenku potvrdit?

P.S. Prikladam vyse zminovany soubor s postupem na predelani "znacky" pristroje...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

HodněDobrý-BOX a poslední FW :D
MCAS + Skylink, 28,5°E + 23,5°E + 19,2°E + 16°E + 13°E + 9°E + 7°E + 5°E + 1°W + 4°W
síťový HDD QNAP TS509 PRO
... RUN ...
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ten postup platil pre uboot 1.19
na 1.21 uz neplati.
ak nemas eth0 v dev - staci cez porter (RS232) prehrat original sw- taky, aky mas teraz - teda ak ATEVIO , tak original ATEVIO a ak HDbox - tak original HDbox.
Inak - vytvoril som vlastny uboot - ale nejak to nedopadlo dobre -aj ked box normalne nastartoval.Po restarte je box mrtvy a v telnete sa box hlasi ako nic <0> :)
takze mam o jednu robotu viac.
Nejak extra spekulovat s tou verziou nedoporucujem - beztak je ozaj absolutne jedno, ci sa hlasi ako ATEVIO, Octagon alebo ARCON. Podla Fortis users je rozdiel len v troch bytoch v mtd0 ,ale neskor to zmazali a zistil som,ze ozaj to nieje tak celkom pravda .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
ZED
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZED »

grantec píše: ak nemas eth0 v dev - staci cez porter (RS232) prehrat original sw- taky, aky mas teraz - teda ak ATEVIO , tak original ATEVIO a ak HDbox - tak original HDbox.
To bohuzel nestaci.

Origo software, nyni ATEVIO, jsem zkousel prehrat pomoci porteru nekolikrat (mimochodem trva to pekelne dlouho). Pri pokusu o nahrani HDBOX softwaru hlasi chybu 0x10 jiny model... pravdou je, ze uz nemam uboot 1.19, ale tu 1.21. Ted navic nefunguji ani ctecky - hlasi vadna nebo poskozena karta. Nezakodovane programy se prehraji.

Myslim, ze jsem box uvedl do nejakeho naprosto sileneho mezistavu, mezi HDBOXem, ATEVIEM a to cele je riznute E2kou. :90:

Pokud se tam nemohu dostat po siti, tak asi neni zadna jina sance, jak to cele uvest do puvodniho stavu ze?

MCAS + Skylink, 28,5°E + 23,5°E + 19,2°E + 16°E + 13°E + 9°E + 7°E + 5°E + 1°W + 4°W
... RUN ...
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ale sietovku tam muis mat. sak ako si nahral original uboot ? Pri konekte potrebuje sietovku a RS232 . Mne nahodou vzdy zobrazoval MAC sietovky -aj v menu .
Po nahrani ATEVIO je MAC rovnaka ,ako bola pod HDbox. Tam sa obsolutne nic nemeni.
Nepokusal si sa nahrat ub pre HDbox ? to zatial nerob , na take pokusy mam ja stroj . ty rob len to ,co uz je vyskusane.

ZED
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZED »

Tyto problemy zacaly prave po nahrani originalniho uBOOTu... respektive po jeho updatu z 1.19 na 1.21...

MAC adresu mi to zobrazi i nyni (ale pouze v AAF, v menu na televizi jsou pouze same 0) - a je i stejna jako byla, jen sit nefunguje. Ani na ping nedostanu odpoved, je to jako by byla odinstalovana. V AAF zobrazi IP adresu puvodni - tu co byla pred nahranim E2.

UB pro HDBOX jsem nenahraval. Nebylo ani jak, bez site. Zkousel jsem jen fw HDBOX .55, .83 a .89 - vzdy nahlasilo 0x10. Po nahrani fw .89 pro ATEVIO, prestaly fungovat i ctecky. Nahraval jsem pres USB i RS232.

P.S. Postupoval jsem presne podle Tveho navodu. Nic jsem nevynechal a ani neudelal navic. Az kdyz zacaly problemy se cteckami, jsem zkusil "write MAC adress" v AAFku.

... RUN ...
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Ked nahras original ATEVIO - citacky su automaticky CONAX. Staci ale potom prehrat ATEVIO cez USB - patchovane (to nieje v AAF - tam je original a original je hdbox aj atevio s CONAX ) .
Teraz je asi najvacsi problem - kde zohnat ten patchovany sw. Je normalne dostupny na AAF stranke. Sietopvka fungovat na nom musi - ja do boxu nedavam karty , mam postaveny server na sieti a to by som si nic nepozrel - bez kariet- okrem TA3 a podobnych....
:arrow: ATEVIO 1.07.89_patch

ZED
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZED »

Ano, tento SW jsem tam nahraval naposledy a shodou okolnosti i pres USB. Ale sitovka ani ctecky nic... :107:

Asi by tomu pomohla jen ziva voda.

... RUN ...
ZED
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZED »

Aha, ted mi to docvaklo, CONAX neni CRYPTOWORKS :51:

Tim se vysvetluji ty ctecky, protoze tam laduju SKYLINK a CSLINK kartu. Nicmene ta sit je zahada...

... RUN ...
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

tu verziu mam odskusanu - newcs sa pripoji ked su vypnute citacky (Vypnutie CAS 1407 ) so zapnutymi tam je UniCAS . Je to presne ako v hdboxe. A karty cita rovnako s chybami - ako HDBox - teda ak nechas prejst zapisy na karte 0D0F v integrovanom unicase - uz bude tu kartu citat s chybami . na 0D03 to nerobi.
Ozaj to mam odskusane a tak to funguje.
Nahral som patch ATEVIO , setting vytvoreny este na hdboxe . Kartu 0D0F citalo tak ako som popisal, ked som vypol citacky a nahral mgcamd, slo zdielanie -sietovka teda evidentne fungovala a box isiel uplne normalne.
Pisem preto v minulom case,lebo som si odpalil epromku ,ale koli niecomu uplne inemu . Dal som svoj vlastny uboot. Nie ten,co som popisal v downloade. A ten svoj vlastny sem ani nikdy nedam .

maros001
Nováček
Nováček

Příspěvek od maros001 »

Aj mne sa zadarilo. Po reštarte už HDBOX 9200 nenabehol. Na displeji nič nesvieti. Neviete ako by som ho vedel oživiť?

VU+ DUO, VU+ SOLO2, VU+ ZERO
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

pockaj - to je ine, ja som daval svoju verziu uboot, ty si mohol dat akurat tu publikovanu a s tym sa nic nestane - len sa zmeni typ prijimaca !
pomoze jedine jtag, ale ten este nemame k dispozicii .

maros001
Nováček
Nováček

Příspěvek od maros001 »

Ja som mal v prijímači 1.07.81 a cez AAF RECOVERY som dal RECOVERY IMAGE (image v1.07.89). Trvalo to celé asi 40min. Prijímač nabehol v poriadku, ale ja som tam dal setting cez USB a po reštarte už nenabehol.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

tak to nieje rovnaka chyba ako u mna. odpoj od siete prijimac na cca 10 minut.
potom ho zpat napoj - be zpripojeneho RS232 kabla a prijimac nabehne.
Vecer tu budem - po 19hod, tak ak nepojde- spravime cez team viewer.

maros001
Nováček
Nováček

Příspěvek od maros001 »

Nepomohlo, čakal som dosť dlho. V programe AAF RECOVERY sa ani nespojí, keď dám connect.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze E2 pro HD-BOX“