Viac programov sucasne a H/V polarizacia, 27500 / 22000
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Viac programov sucasne a H/V polarizacia, 27500 / 22000
Mam nasledovny pomerne neprijemny problem so sledovanim / PIP / nahravanim viacerych programov zo Skylinku sucasne.
FS-9200 nedovoli naraz sledovat / sledovat v PIP / nahravat dva programy z dvoch transponderov, ktore maju rozdielnu polarizaciu (H vs V) alebo rozdielnu symbolovu rychlost (27500 vs 22000). Vobec teda nedovoli ani zvolit dalsi takyto program paralelne k programu s inymi tymito parametrami.
Sucasne tak nie je mozne napr. nahravat program z 12525 MHz (V polarizacia, CT 1/2/4/24, Prima) a sledovat program z 12565 MHz (H polarizacia, STV 1/2/3, atd).
Z Diseqc switchu medzi viacerymi satelitmi mam iba jeden kabel, druhy tuner je pripojeny cez loop. Zda sa, ze druhy tuner funguje, napriklad v niektorych pripadoch sledovany kanal chyta druhy tuner. Bez problemov kombinujem dva kanaly sucasne z inych transponderov, ak maju rovnaku polarizaciu a symbolovu rychlost. S dekodovanim to tiez nesuvisi, sprava sa tak napriklad aj CT24 vs TA3. Firmver je original 1.07.89.
Je to nejaky HW limit? Je to problem sucasneho firmveru? Zvladal to niektory skorsi firmver, ktory? Ak je to zalezitost firmveru, kedy to bude odstranene?
FS-9200 nedovoli naraz sledovat / sledovat v PIP / nahravat dva programy z dvoch transponderov, ktore maju rozdielnu polarizaciu (H vs V) alebo rozdielnu symbolovu rychlost (27500 vs 22000). Vobec teda nedovoli ani zvolit dalsi takyto program paralelne k programu s inymi tymito parametrami.
Sucasne tak nie je mozne napr. nahravat program z 12525 MHz (V polarizacia, CT 1/2/4/24, Prima) a sledovat program z 12565 MHz (H polarizacia, STV 1/2/3, atd).
Z Diseqc switchu medzi viacerymi satelitmi mam iba jeden kabel, druhy tuner je pripojeny cez loop. Zda sa, ze druhy tuner funguje, napriklad v niektorych pripadoch sledovany kanal chyta druhy tuner. Bez problemov kombinujem dva kanaly sucasne z inych transponderov, ak maju rovnaku polarizaciu a symbolovu rychlost. S dekodovanim to tiez nesuvisi, sprava sa tak napriklad aj CT24 vs TA3. Firmver je original 1.07.89.
Je to nejaky HW limit? Je to problem sucasneho firmveru? Zvladal to niektory skorsi firmver, ktory? Ak je to zalezitost firmveru, kedy to bude odstranene?
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Viac programov sucasne a H/V polarizacia, 27500 / 22000
Ak sa objaví nejaký problém - je to temer vždy v obsluhe.
K prijímaču si dostal manuál a ak si prečítaš niečo na strane 14 a zariadiš sa podľa toho - nemôžeš mať tento (ne)problém
K prijímaču si dostal manuál a ak si prečítaš niečo na strane 14 a zariadiš sa podľa toho - nemôžeš mať tento (ne)problém

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A co ma byt odstranene ? Lavy mozgovy lalok ? ten robi problem ?trqx píše: Je to nejaky HW limit? Je to problem sucasneho firmveru? Zvladal to niektory skorsi firmver, ktory? Ak je to zalezitost firmveru, kedy to bude odstranene?
vystupne napajanie z tunera pri vertikal je 13V , pri horizontal je 18V , tak ked mas jeden LNB zapojeny do dvoch tunerov cez loop , ako moze prijimac sucasne ponukat vystup z jedenho tuneru 13V a z druheho 18V ? Jednoducho - budes musiet zainvestovat do LNB s dvomi vystupmi a spravne nakonfigurovat nastavenia tuneru . A studovat. Vela studovat.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Grantec dik za ciastocnu fakticku odpoved. Inak ste vazne hovada, nie kazdy ma cas na to, aby mal nastudovane technicke specifikacie LNB preto aby mohol pozerat TV.
Mam quad LNB, bohuzial su obsadene.
Ako som si teraz pozeral, quattro LNB by mal davat vsetky mozne vystupy a teda su tam len dva parametre, polarizacia a Hi/Lo band, potrebujuce rozlicne vystupy? U Skylinku u nizsich frekvencii sa zhodou okolnosti (alebo mozno nie zhodou okolnosti) lisi aj symbolova rychlost, ak to spravne ale chapem vo vseobecnosti ina symbolova rychlost ale nepotrebuje iny vystup z LNB? Rovnako teda nepotrebuju iny vystup iny FEC, ina modulacia ani DVB-S / S2 a prijimat dva transpondery z jedneho vystupu LNB sa daju vzdy, ak maju zhodnu polarizaciu a su bud pod cca 11,7 GHz alebo nad?
Mam quad LNB, bohuzial su obsadene.
Ako som si teraz pozeral, quattro LNB by mal davat vsetky mozne vystupy a teda su tam len dva parametre, polarizacia a Hi/Lo band, potrebujuce rozlicne vystupy? U Skylinku u nizsich frekvencii sa zhodou okolnosti (alebo mozno nie zhodou okolnosti) lisi aj symbolova rychlost, ak to spravne ale chapem vo vseobecnosti ina symbolova rychlost ale nepotrebuje iny vystup z LNB? Rovnako teda nepotrebuju iny vystup iny FEC, ina modulacia ani DVB-S / S2 a prijimat dva transpondery z jedneho vystupu LNB sa daju vzdy, ak maju zhodnu polarizaciu a su bud pod cca 11,7 GHz alebo nad?
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Prečo sem pletieš Quatro LNB ? To sa už nepoužíva ani pre switche. Používa sa Quad, ktorý má všetky pásma a frekvencie v oboch polaritách na každom výstupe

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Dempsey, bez urazky, ale ak si nie si schopny pochopit pisany text, tak ho ani nekomentuj. Quattro LNB je tam pouzity ako dokaz, ze zrejme su len styri mozne vystupy urcene 2 x 2 kombinaciami tych dvoch parametrov a teda ostatne vymenovane parametre prijimaneho transpondera zrejme vystup LNB neovplyvnuju. (Neviem to naisto, preto sa pytam na potvrdenie.)
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Quatro sa pouziva na aktivne prepinace - kedysi som ich pouzival a mam par objektov, kde maju svoje uplatnenie. Pre domacnost, aj medzi hovadami, je lepsie pouzit Quad - ma 4 plnohodnotne vystupy.
Pri jednom LNB je obmedzenie - horne a dolne pasmo + vertikal, horizontal. Horne a dolne pasmo je preto obmedzenim, lebo sa pouziva konvertorovana frekvencia (teda cosi ako downmix - z vysokej na nizsiu - lepsie spracovatelnu frekvenciu) a konvertor je koli zisku ladeny na dve pasma, aby sa dosiahol aspon relativne vyrovnany zisk . Co sa tyka technickeho prevedenia, myslim,ze dnes by uz nutnost pouzivania dvoch konverznych jednotiek mohla byt aj minulostou , ale z historickych dovodov sa nemeni - novo vyrabany LNB by nebol kompatibilny zo starsimi prijimacmi a vlastne ani nieje dovod.
Nepytaj sa na kazdom fore to iste.
Pri jednom LNB je obmedzenie - horne a dolne pasmo + vertikal, horizontal. Horne a dolne pasmo je preto obmedzenim, lebo sa pouziva konvertorovana frekvencia (teda cosi ako downmix - z vysokej na nizsiu - lepsie spracovatelnu frekvenciu) a konvertor je koli zisku ladeny na dve pasma, aby sa dosiahol aspon relativne vyrovnany zisk . Co sa tyka technickeho prevedenia, myslim,ze dnes by uz nutnost pouzivania dvoch konverznych jednotiek mohla byt aj minulostou , ale z historickych dovodov sa nemeni - novo vyrabany LNB by nebol kompatibilny zo starsimi prijimacmi a vlastne ani nieje dovod.
Nepytaj sa na kazdom fore to iste.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že ja nie som ten ktorý tu niečomu nerozumie. Možno len Tvojim zmeteným otázkam ktoré veľký zmysel nedávajú...
Ak sa budeš v jednej vete pýtať a v druhej ponúkať nejaké domnienky s dovetkom - moc tomu nerozumiem - a vzápätí nezabudneš dodať že ja som ten ktorý je mimo, tak beriem Tvoje uvedenie na fóra ako dosť nešťastné. Ale inak rob ako chceš. Maximálne sa Ti znižuje šanca na odpoveď :)
Ak sa budeš v jednej vete pýtať a v druhej ponúkať nejaké domnienky s dovetkom - moc tomu nerozumiem - a vzápätí nezabudneš dodať že ja som ten ktorý je mimo, tak beriem Tvoje uvedenie na fóra ako dosť nešťastné. Ale inak rob ako chceš. Maximálne sa Ti znižuje šanca na odpoveď :)

- tulino
- Pokročilý
trqx píše:.... Inak ste vazne hovada, nie kazdy ma cas na to, aby mal nastudovane technicke specifikacie LNB preto aby mohol pozerat TV.
ty nimand, ty si co o sebe myslis?trqx píše:Dempsey, bez urazky, ale ak si nie si schopny pochopit pisany text, tak ho ani nekomentuj......
to s kym sa bavis, dnes ti este nikto adekvatne tvojej arogancii nevlozil past medzi oci?
READ THE FUCKING MANUAL!
ak ti to este nikto nepovedal, si neskutocne arogantny a chovas sa ako blbec
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Netreba sa správať vulgárne. Pre istotu to zamknem aby to nezvádzalo ostatných