Zobrazení fotografií JPG a videí z fotoaparátu, mobilu

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
dakadam
Nováček
Nováček

Zobrazení fotografií JPG a videí z fotoaparátu, mobilu

Příspěvek od dakadam »

Jsem již přes měsíc nový uživatel a díky tomuto fóru se mi daří provozovat FS-9200 v pohodě!
Používám externí USB HD 1T a tak se samozřejmě nabízí možnost mít na něm uložené fotografie a videa z akcí.
Bohužel jsem nedokázal nastavit zobrazení na TV jinak, než vždy roztažené přes celou obrazovku. Mám TV nový Panasonic Viera a zkoušel jsem snad již všechny možné kombinace nastavení TV versus FS-9200.
Bohužel se mi nepodařilo získat skutečnou velikost klasického formátu fotografií a videí.
Povedlo se vám to někomu?
dakadam

bery2
Nováček
Nováček

Re: Zobrazení fotografií JPG a videí z fotoaparátu, mobilu

Příspěvek od bery2 »

Musel jsi by mít kameru v HD a pak by ti zobrazení fungovalo přesně.To je to samé když si pustíš Sklink HD programy tak se zobrazují přesně a pustíš SD programy a začne se obraz deformovat. Foto by jsi musel převzorkovat do HD formátu a pak je vše OK.

dakadam
Nováček
Nováček

Příspěvek od dakadam »

Nevím, jestli mám poděkovat za radu. Abych si kvůli satelitnímu tuneru, který neumí zobrazit klasický formát fotografiií, případně videí, kterých má snad každý z nás hodně kupoval novou HD kameru, kupoval novou kameru HD a všechny své fotografie z minulosti do čehosi převzorkovával, to snad ne. Také kdyby přišla návštěva, s klasickými fotografiemi na flaschi, musel bych je nejdříve převzorkova! To je tedy úžasné řešení!

Myslím, že v softwaru tuneru FS-9200 je prostě chyba. Obraz z televizních stanic je upravitelný do "REÁLNÉHO FORMÁTU", ve kterém byl pořízen. Domnívám se, že na možnost úoravy formátu fotografií a videí se jen zapomělo a není na to teď čas. Je tolik jiných a důležitějších problémů k řešení. Můj problém je vedlejší. Doufám, že někdo z odborníků na tomto fóru objeví nějaké řešení, nebo se to opraví "samo" v některé z dalších verzé softwaru.

Jinak jsem s tunerem spokojen.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

a tlacidlo V Format na dialkovom nerobi nic ?

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
dakadam
Nováček
Nováček

Příspěvek od dakadam »

Ano. Tlačítko "V Format" jsem zkoušel. Reaguje to tak, že pokud jde o televizní program, zůží ho to do formátu 4:3. To je to, co bych potřeboval u fotografií. Jenže u fotografií to takto nefunguje. Obraz se sice zmenší, ale zůstane širokoújlý. To znamená roztažené fotografie.
Jak už jsem psal, zkoušel jsem změnit nastavení formátu obrazu i na Panasonicu. Ale tuner pošle fotografie v nějakém "tvrdém", roztaženém formátu.
Jak už jsem také psal, mám připojený HD 1000GB. A s radostí jsem si na něj přehrál velké mnoství fotografií a videí i z "minulého tisíciletí". A docela rád bych je prezentoval. Těším se na to a věřím, že určitě půjde! :-)
dakadam

dakadam
Nováček
Nováček

Příspěvek od dakadam »

Oznamuji, že při troše trpělivosti uvažování a zkoušení jsem si na to přišel. Je možné zobrazit fotografie a videa ve formátu, v jakém byly pořízeny.
Ještě musím konstatovat, že při prohlížení fotografií je implicitně nastavena automatická prezentace s možností nastavení intervalu změny fotografie.
Na "ruční" ovládání je možné přepnout tlačítkem "Resolution". Zpět do automatické prezentace je možné se vrátit zeleným tlačítkem.
Ještě trochu vadí, že při "ručním" režimu, se nelze zbavit zobrazení informací ve spodním pruhu. Ale to už se dá přežít.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“