Toto tvrdenie by som trosku skorigoval. Odbornici, ktori su znali, vedia, ze je to uplne jedno ci mas skryte SSID alebo nie.accredosk píše: Odborníci na bezpečnosť WIFI pripojenia odporúčajú skryť SSID. Domnievam sa, že je to aj kvôli tomu, aby sa WIFI sieť nedala priradiť ku konkrétnemu subjektu.
Doteraz som bol presvedčený, že scanovacie nastroje nemôžu čítať skryté SSID počas odchytávania radiového spojenia. S pomocou akého programu sa to dá urobiť?
Mám nastavené WPA/PSK šifrovanie a mám zapnuté aj filtrovanie MAC adries, ale aj tak si myslím, že pri prvotnom nastavení WIFI pripojenia v AZBOXe by sa malo dať vložiť SSID a heslo, aby sa potom mohlo v nastavení routeru skryť SSID.
Z toho kontextu "odbornici" su asi ti ludia, co odporucaju namiesto sifrovania tzv. "tvrde" filtrovanie podla MAC adresy, co vieme ze je uplna hlupost. Nema vyznam skryt SSID, ten co sa chce dostat k tebe do siete, aj tak nepouziva klasicke skenovanie siete... takze nemas moc na vyber... v komercnej sfere asi najlepsia volba pouzit WPA/AES a dufat, ze nemas "zlych" susedov, ako sa hovori use WPA and "cross your fingers". Preco? Zadaj do youtube alebo google klucove slovo "hack WPA" a uvidis... a to su len zverejnene videa.