WIFI pripojenie AZBOX HD Premium cez router Vigor2600V

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

0ctopus
Nováček
Nováček

Re: WIFI pripojenie AZBOX HD Premium cez router Vigor2600V

Příspěvek od 0ctopus »

accredosk píše: Odborníci na bezpečnosť WIFI pripojenia odporúčajú skryť SSID. Domnievam sa, že je to aj kvôli tomu, aby sa WIFI sieť nedala priradiť ku konkrétnemu subjektu.
Doteraz som bol presvedčený, že scanovacie nastroje nemôžu čítať skryté SSID počas odchytávania radiového spojenia. S pomocou akého programu sa to dá urobiť?
Mám nastavené WPA/PSK šifrovanie a mám zapnuté aj filtrovanie MAC adries, ale aj tak si myslím, že pri prvotnom nastavení WIFI pripojenia v AZBOXe by sa malo dať vložiť SSID a heslo, aby sa potom mohlo v nastavení routeru skryť SSID.
Toto tvrdenie by som trosku skorigoval. Odbornici, ktori su znali, vedia, ze je to uplne jedno ci mas skryte SSID alebo nie.
Z toho kontextu "odbornici" su asi ti ludia, co odporucaju namiesto sifrovania tzv. "tvrde" filtrovanie podla MAC adresy, co vieme ze je uplna hlupost. Nema vyznam skryt SSID, ten co sa chce dostat k tebe do siete, aj tak nepouziva klasicke skenovanie siete... takze nemas moc na vyber... v komercnej sfere asi najlepsia volba pouzit WPA/AES a dufat, ze nemas "zlych" susedov, ako sa hovori use WPA and "cross your fingers". Preco? Zadaj do youtube alebo google klucove slovo "hack WPA" a uvidis... a to su len zverejnene videa.

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

accredosk píše:
tohle bych jako zasadni bezpecnostni problem nevidel. Kdyz bude nekdo opravdu chtit, da se skryte ssid zjistit. Zatim jedina jistota je pouziti WPA se sifrovanim AES.
St.
Odborníci na bezpečnosť WIFI pripojenia odporúčajú skryť SSID. Domnievam sa, že je to aj kvôli tomu, aby sa WIFI sieť nedala priradiť ku konkrétnemu subjektu.
Doteraz som bol presvedčený, že scanovacie nastroje nemôžu čítať skryté SSID počas odchytávania radiového spojenia. S pomocou akého programu sa to dá urobiť?
Mám nastavené WPA/PSK šifrovanie a mám zapnuté aj filtrovanie MAC adries, ale aj tak si myslím, že pri prvotnom nastavení WIFI pripojenia v AZBOXe by sa malo dať vložiť okrem hesla aj SSID ,
aby sa potom mohlo v nastavení routeru skryť SSID.
skryti ssid pomuze proti nahodnym jednoduchym pokusum. Tim ze neni videt nesvadi k tomu ji prolomit. Mas pravdu, melo by to na AZBoxu jit, snad to opravi. Ja te jen chtel upozornit, abys od toho necekal nejake super zabezpeceni. Zjistit se da za par sekund, ale to sem nepatri, pouzij strycka Googla.

Pokud nemas moznost nastaveni AES, tak se jedna o starsi verzi sifrovani. Ale nejak tragicky bych to nevidel, pokud nepouzivas zakladni WEP.
Pro podrobnosti pouzij wiki
http://cs.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi_Protected_Access

St.

DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
accredosk
Nováček
Nováček

Příspěvek od accredosk »

dempsey píše:Dobre dobre ale v čom vidíš to strašné nebezpečenstvo ?
To ja nedokážem posúdiť.
Pracujem s citlivými dátami klientov, takže je pochopiteľné, že na základe odporúčania odborníkov sa snažím mať úroveň bezpečnosti komunikácie na čo najvyššej úrovni.
A tu nejde len o zvedavcov...

AZ Box HD Premium, SAT + DVBT tuner, interný HDD 1TB, fw vždy najnovší
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Citlivé dáta nemajú čo robiť v sieti ktorá je ľahko napadnuteľná nepovolanými osobami.
Toto je, vždy bola a vždy bude najlepšia ochrana voči hacku. Satprijímač je zariadenie určené na zábavu a treba ho pripojiť k sieti rovnakej dôležitosti. Sebelepšia ochrana voči cudziemu prístupu nemá proti profi prístupu temer žiadny význam. Pri ochrane proti hacku od suseda platí to isté.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
accredosk
Nováček
Nováček

Příspěvek od accredosk »

St. píše:
accredosk píše:
tohle bych jako zasadni bezpecnostni problem nevidel. Kdyz bude nekdo opravdu chtit, da se skryte ssid zjistit. Zatim jedina jistota je pouziti WPA se sifrovanim AES.
St.
Odborníci na bezpečnosť WIFI pripojenia odporúčajú skryť SSID. Domnievam sa, že je to aj kvôli tomu, aby sa WIFI sieť nedala priradiť ku konkrétnemu subjektu.
Mám nastavené WPA/PSK šifrovanie a mám zapnuté aj filtrovanie MAC adries, ale aj tak si myslím, že pri prvotnom nastavení WIFI pripojenia v AZBOXe by sa malo dať vložiť okrem hesla aj SSID ,
aby sa potom mohlo v nastavení routeru skryť SSID.
skryti ssid pomuze proti nahodnym jednoduchym pokusum. Tim ze neni videt nesvadi k tomu ji prolomit. Mas pravdu, melo by to na AZBoxu jit, snad to opravi. Ja te jen chtel upozornit, abys od toho necekal nejake super zabezpeceni. Zjistit se da za par sekund, ale to sem nepatri, pouzij strycka Googla.

Pokud nemas moznost nastaveni AES, tak se jedna o starsi verzi sifrovani. Ale nejak tragicky bych to nevidel, pokud nepouzivas zakladni WEP.
Pro podrobnosti pouzij wiki
http://cs.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi_Protected_Access

St.
V bezpečnostných nastaveniach routera mám povolené WPA2 only so silným PSK zdieľaným kľúčom.
To je myslím to najlepšie možné zabezpečenie WIFI siete.

St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

accredosk píše: V bezpečnostných nastaveniach routera mám povolené WPA2 only so silným PSK zdieľaným kľúčom.
To je myslím to najlepšie možné zabezpečenie WIFI siete.
ano, v domacich podminkach ano.
St.

accredosk
Nováček
Nováček

Příspěvek od accredosk »

dempsey píše:Citlivé dáta nemajú čo robiť v sieti ktorá je ľahko napadnuteľná nepovolanými osobami.
Toto je, vždy bola a vždy bude najlepšia ochrana voči hacku. Satprijímač je zariadenie určené na zábavu a treba ho pripojiť k sieti rovnakej dôležitosti. Sebelepšia ochrana voči cudziemu prístupu nemá proti profi prístupu temer žiadny význam. Pri ochrane proti hacku od suseda platí to isté.
Bohužiaľ pracujem doma a preto venujem zvýšenú pozornosť zabezpečeniu WIFI.
Pokiaľ ide o pripojenie počítačov k routeru, už som uvažoval, že prejdem na homeplagy. To už je ale o inom ako AZBOXoch...

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

riesite tu nepodstatne veci. ak chces bezpecnost, nepouzivaj wifi vobec. a optimalne ani internet. a skus si pobehat okolo baraku, kam vsade dostreli tvoj wifi router. ked ti niekto nieco hackne, vies aspon, kto zo susedov to mohol byt :-)

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
0ctopus
Nováček
Nováček

Příspěvek od 0ctopus »

Nepouzivat WLAN je tiez riesenie. Behat okolo baraku tiez sluzi na nieco. Ked ale hacker pouziva poriadnu antenu a slusny prijimac, tak neviem-neviem ci najdes toho suseda, jedine, ze by si byval na cipe Kamcatky. Ako Dempsey spominal, citlive udaje nemaju co hladat v domacej sieti... okrem settingov :smile:

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Procento lidi, kteri umi haknout zabezpecenou domaci wi-fi sit je male a neni to zas tak jednoduche, jak se to nekde doctete na internetu. Chce to slusne znalosti a slusne vybaveni. A tak si myslim, ze takovy hacker se najde zrovna v tvem okoli je male. Navic 5G sit uz ma vyssi zabezpeceni. Takze muj nazor je nebat se. Teoreticky lze udelat vsechno, praxe je ale slozitejsi.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

no, ja by som povedal, ze nikdy nehovor nikdy. keby si chodil casto na sluzobky, a hotel nemal free wifi, ver tomu, ze sa to rychlo naucis :-)

wifi siete sa naburavaju prevazne koli inet spojeniu, nie koli datam. ale ked uz mame data, a pouzivame wifi, tak si zabezpecme aspon stroje, kde su (pouzivat ssh, firewall, ssl browsovanie, nepouzivat sambu, telnet ....)

urcite by som sa nespoliehal ... aj k babke susedke moze prist na prazdniny vnuk :-)

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Se vsim souhlas. Jen poznamku, spravny hacker vi, vyzkousi, zanecha stopu ale neublizi. Ty co to zneuzivaji nejsou hackeri ale hyeny. To same je v satelitnim prijmu. Ti co znaji sathack, jen testuji, ty co na tom vydelavaji penize jsou sathyeny.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
accredosk
Nováček
Nováček

Příspěvek od accredosk »

Primo píše:Se vsim souhlas. Jen poznamku, spravny hacker vi, vyzkousi, zanecha stopu ale neublizi. Ty co to zneuzivaji nejsou hackeri ale hyeny. To same je v satelitnim prijmu. Ti co znaji sathack, jen testuji, ty co na tom vydelavaji penize jsou sathyeny.
Primo, je to možno tak... Všetko zabezpečenie je ale hlavne kvôli tým hyenám, ktorých je stále viac a ktorí sa tým živia...

St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

penclen píše:Strasenie WPA hackom nie je opodstatnene. Navody ukazuju iba utoky typu brute-force, cize vase WPA heslo musi byt v slovniku.
Hlavny problem vidim v tom, ze azb premium podporuje zrejme len 13 miestny ciselny kod ako heslo pre WPA a to cracknut pri troche trpezlivosti bude chvilu trvat, mas tam len maximalne 10^13 moznosti :)
jde o to ,ze neni treba tolik kombinaci. lze vyuzit bezpecnostnich slabin, a kolizi hashe.

St.

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“