Tak jsem vyzkoušel E2...
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Tak jsem vyzkoušel E2...
Nedalo mi to a vyzkoušel jsem na svém Azboxu Elite HD Enigmu 2 (RTi core 1.6.0 + CCcam 2.3.0). Po 1-denním testování jsem téměř rozhodnut vrátit se zpět na originál fw. Co mně vadí?
- Po zapnutí nejde zvuk a je jedno zda mám nastaveno HDMI passthrough - zvuk vypadne ať tam mám co tam mám. Pak vždy stačí přepnout na to druhé a začne fungovat. Propojeno s plazmou Panasonic.
- Znatelně horší kvalita obrazu - obraz není plynulý je trhaný
- Po vypnutí Azboxu do shutdown už nejde zapnout. Musím udělat restart.
- HDD vidím, ale nemohu na něj nahrávat - na obranu E2 uznávám, že je to asi částečně i moje chyba (neznalost)
- Nesedlo mi ani ovládání, ale tomu by člověk časem přivykl.
První 3 body mně ale vadí natolik, že zatím "nezralou" E2 nechci. Ale nekritizuji vývojáře, to ne. Kritizuji hlavně výrobce Azboxu, že není schopen dodat kvalitní fw.
- Po zapnutí nejde zvuk a je jedno zda mám nastaveno HDMI passthrough - zvuk vypadne ať tam mám co tam mám. Pak vždy stačí přepnout na to druhé a začne fungovat. Propojeno s plazmou Panasonic.
- Znatelně horší kvalita obrazu - obraz není plynulý je trhaný
- Po vypnutí Azboxu do shutdown už nejde zapnout. Musím udělat restart.
- HDD vidím, ale nemohu na něj nahrávat - na obranu E2 uznávám, že je to asi částečně i moje chyba (neznalost)
- Nesedlo mi ani ovládání, ale tomu by člověk časem přivykl.
První 3 body mně ale vadí natolik, že zatím "nezralou" E2 nechci. Ale nekritizuji vývojáře, to ne. Kritizuji hlavně výrobce Azboxu, že není schopen dodat kvalitní fw.
- rauch
- Nováček
Re: Tak jsem vyzkoušel E2...
no to iba potvrduje, co AZbox to originaaal.
u mna sa ani jeden z tvojich problemov neprejavuje.(to by ma moja polovicka hnala)
napr vypadok zvuku som nemal min mesiac...
obraz krasny, bez trhania...
nahravanie na hdd ide...
idem na E2 1.6.0 a cccam 2.3.0
u mna sa ani jeden z tvojich problemov neprejavuje.(to by ma moja polovicka hnala)
napr vypadok zvuku som nemal min mesiac...
obraz krasny, bez trhania...
nahravanie na hdd ide...
idem na E2 1.6.0 a cccam 2.3.0
AZbox HD elite-new E2, DM500S,motor SG2100 , HDD Seagate 500Gb,DM500
-
- Mírně pokročilý
- nejde zvuk, staci prepnout TELEVIZI na jiny vstup a potom zpet na HDMI kde mas AzBox (alespon u Philips TV)
- trhany obraz - neco mas spatne, nejedes v 60Hz?..
- no jestli delas opradvdu shutdown, tak nevim jak by se mohl pustit... pokud standby, je nejdriv potreba pustit TV a az potom box
- HDD mas jak naformatovany? Record path v nastaveni si nemenil?
- Na ovladani si zvyknes, zvlast kdyz si muzes cokoliv premapovat
- no jestli delas opradvdu shutdown, tak nevim jak by se mohl pustit... pokud standby, je nejdriv potreba pustit TV a az potom box
AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
-
- Nováček
Ja mam pod spravou 2 Elity -oba z RSI 0.3 a tiez zo zvukom niesu problemy (aj ked ten pasthrough je otazny). Tiez obe su plazmy Panasonic a v obraze proti origo fw. viditelne rozdiely nevidim (hadam ze uz slepy niesom
) a ked to porovnam z PCH A200 pri prehravani filmu tiez ziadny zasadny rozdiel v kvalite obrazu nevidim (a syabas ma drivre po tejto stranke dobre odladene...). Ale jedna vec za vsetko oproti tej f"sracke ktoru vyvinul vyrobca" je rychlost ovladania a prepinania sa v menu (a veci ako komunitna podpora tzn. emu, utility, web rozhranie a zaping a streaming a ostatne moznosti ktore enigma vdaka tomu ze sa pouziva aj na uplne inych prijimacoch ma...). Vlastne to vyzera tak ze ak sa ma nieco vo funkcnosti zmenit (k lepsiemu...) tak jedina cesta kde sa to este zmenit moze je nova verzia enigmy (kedze na origo fw sa vyrobca vysr...). Netvrdim ze je dokonala ale napr. u mna je vo vela ohladoch neporovnatelne lepsia ako povodny fw a pri prijimaci tohto typu bez poriadneho fw od vyrobcu som sa naucil niektore jej chyby ignorovat...
Azbox HD Elite fw Enigma 2 OpenRSI 3.0 cccam 2.3.0, Skylink, ab ipbox 250s abenigma 1.0.9 , cccam
-
- Mírně pokročilý
[quote="olaf"]Nedalo mi to a vyzkoušel jsem na svém Azboxu Elite HD Enigmu 2 (RTi core 1.6.0 + CCcam 2.3.0). Po 1-denním testování jsem téměř rozhodnut vrátit se zpět na originál fw.
"Každému, co jeho jest" -
Neblbni, studuj, čti, zkoušej.
Origo absolutně nesrovnatelné s E2, ale musíš ladit atd. Proto je taky Azko zajímavé, že , když se snažíš, můžeš i chvilkama soutěžit s kamarádama, kteří mají Dreama 8000.
Azko v E2 maká slušně a klobouk dolu před klukama, kteří na něm stále pracují.
"Každému, co jeho jest" -
Neblbni, studuj, čti, zkoušej.
Origo absolutně nesrovnatelné s E2, ale musíš ladit atd. Proto je taky Azko zajímavé, že , když se snažíš, můžeš i chvilkama soutěžit s kamarádama, kteří mají Dreama 8000.
Azko v E2 maká slušně a klobouk dolu před klukama, kteří na něm stále pracují.
azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
-
JohnCenaWWE
- V.I.P.
- Dostal poděkování: 6 poděkování
taky nikdy uz necem vydiet origoFW mozno iba kvoli Blindscane,ale nic lepsie som nemohol urobit ako ist na E2.rti 1.6.0 

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
-
- Nováček
- zkoušel jsem přepínat TV na jiný vstup a zpět, zvuk naskočil až po cca. 3 minutáchBeam píše:- nejde zvuk, staci prepnout TELEVIZI na jiny vstup a potom zpet na HDMI kde mas AzBox (alespon u Philips TV)
- ano, měl jsem 60Hz, zkusil jsem přepnout na 50Hz. Asi je to trochu lepší, ale stále se mi obraz zdá trochu zrnitý. No zkusím více programů a uvidím
- mám pocit, ale nejsem si úplně jist, že s orig. fw šel po shutdownu přijímač zapnout pomocí DO.
- na ext. USB HDD mám 2 oddíly, EXT3 a FAT32. Zkusím disk iniciovat v přijímači, ale nejprve musím vyřešit kam s daty. Record path mi změnit nejde.
- bych si i leccos přemapoval, jen vědět jak na to :sad:
Sem si vždy myslel, že jsem v PC celkem zdatný, ale Linux je pro mě španělskou vesnicí
- schmegea
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
recordpaths změnit jde snad každému, základní chyba je že se cesta nevypisuje ručně ale kliká se jen dálkovým ovladačem a s použitím jen dvou tlačítek a to "OK a Menu" (pak už je to intuitivní) hlavně na konci uložit zeleným
DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
K tomu obrazu: někdo tvrdí že je na Enigmě obraz lepší, někdo tvrdí že je horší. Jsou to opravdu jen subjektivní pocity. Obraz dělá Sigma hardwarově. Je pravda, že se to dá částečně ovlivnit nastavením driverů, ale po zběžné prohlídce jsem zjistil, že jsou nastaveny stejně. Rovněž prohlídka testovacích signálů na měřácích vypadá stejně.
Ze shutdownu se nedá dostat dálkáčem ani v origo ani v Enigmě, systém neběží a neskanuje klávesy ani IR "oko".
Ze shutdownu se nedá dostat dálkáčem ani v origo ani v Enigmě, systém neběží a neskanuje klávesy ani IR "oko".
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- visper
- Odborník
To se mi nedaří, nebo jsem to nepochopil. Máš to nějak jinak namapováno?schmegea píše:recordpaths změnit jde snad každému, základní chyba je že se cesta nevypisuje ručně ale kliká se jen dálkovým ovladačem a s použitím jen dvou tlačítek a to "OK a Menu" (pak už je to intuitivní) hlavně na konci uložit zeleným
-
JohnCenaWWE
- V.I.P.
- Dostal poděkování: 6 poděkování
vyborny navod ide to krasne vydis a mi sme sa trapili,ide to ako vravis mozes si nastavit cestu kde chces,ved my to nebolo jasne ze by cesta bola defaultne iba na hdd/movie,dik schmegaschmegea píše:recordpaths změnit jde snad každému, základní chyba je že se cesta nevypisuje ručně ale kliká se jen dálkovým ovladačem a s použitím jen dvou tlačítek a to "OK a Menu" (pak už je to intuitivní) hlavně na konci uložit zeleným
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
- schmegea
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
1.menu_nastavení_systém_přizpůsobit_nastavovací mód na expert
2.menu_nastavení_systém_recording paths
recording paths Tlačítko OK - ted se můžeš pohybovat je v dolní části Tlačítko Menu Tlačítko OK - už se pohybuješ v horní části vybereš kde máš namapováno kam chceš nahrávat cesta je v šedém zelené tlačítko to vše na všech položkách, pokud je už položka ve spodní části stačí označit tam a dát OK, vše se uloží zeleným tlačítkem
2.menu_nastavení_systém_recording paths
recording paths Tlačítko OK - ted se můžeš pohybovat je v dolní části Tlačítko Menu Tlačítko OK - už se pohybuješ v horní části vybereš kde máš namapováno kam chceš nahrávat cesta je v šedém zelené tlačítko to vše na všech položkách, pokud je už položka ve spodní části stačí označit tam a dát OK, vše se uloží zeleným tlačítkem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
- visper
- Odborník
Tak nevím, jsem slepej nebo blbej? Kde jste vzali ty tabulky? Já tam nic takového nemám!
- schmegea
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
menu_nastavení_systém_recording paths
pokud není tak napřed
menu_nastavení_systém_přizpůsobit_nastavovací mód na expert
pokud není tak napřed
menu_nastavení_systém_přizpůsobit_nastavovací mód na expert
- visper
- Odborník
To je ono! Díky! Já jsem neměl zapamatovaný expert.