Instalace pluginu OSCAM

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

mersa
Nováček
Nováček

Instalace pluginu OSCAM

Příspěvek od mersa »

Tak jsem pročetl forum a hledal jsem laickou odpověď na to,jak se instaluje plugin OSCAM.Jediné na co jsem narazil byla zmínka o instalaci stejné jako je u Mcas.Zkusil jsem takto nainstalovat několik verzí Oscamu,kde jsem na foru našel,že jedou spolu s fw.1.09.94,ale bohužel ani jeden mi na boxu nefungoval - u všech programů z karty CSLINK Cryptoworks (stará původní Gital) v horní čtečce hláška "Program zakódován".Interní čtečka vypnuta.

Postup byl následující:
1.zformátování uživatelských dat - restart
2.instalace pluginu OSCAM - restart
3.zadání volby "Automatické spuštění OSCAM" - restart

U pluginu Mcas to při aktivaci po restartu píše,že byla rozpoznána karta Cryptoworks,u OSCAMu to nic takového nehlásilo.
Pokud by někdo mohl poradit,kde dělám chybu,byl by jsem rád,poněvadž poslední fw.s pluginem Mcas je na boxu funkční asi 2 hodiny,potom se začíná box sekat a nepomůže nic než restart zadním tlačítkem.Poté opět asi 2 hod. funguje OK a vše se opakuje...

HD-BOX FS-9200 PVR - fw.1.10.49+Mcas - Loader 1.19 - 2 čtečky
Twin LNB Inverto Black Premium - motor - Skylink ICE - 8GB USB flash Patriot X-Porter - HDD APACER AC202 black 320GB
TV LG 50PZ250 - 3D
MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Instalace pluginu OSCAM

Příspěvek od MartinK. »

Po správné instalaci se do oscamu podíváš přes internetový prohlížeč jako adresu dáš IP HDBOXU + port
Př: muj hadbox

192.168.1.100:8888

ten port 8888 bývá standartní, ale dá se ho změnit.

Potom uvidíš všechno co potřebuje karty, servery, klienty.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
mersa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mersa »

Díky za reakci,chci jen správnou funkčnost boxu s kartou(bezproblémový chod boxu).
Nejde mi o sdílení,web apod.
Musím ještě udělat něco nebo to stačí jak jsem instaloval?
Případně co je ještě třeba,aby mi šla karta v boxu,poněvadž mi zatím s Oscamem nefunguje..

Twin LNB Inverto Black Premium - motor - Skylink ICE - 8GB USB flash Patriot X-Porter - HDD APACER AC202 black 320GB
TV LG 50PZ250 - 3D
bochane
Nováček
Nováček

Příspěvek od bochane »

u oscanu po nahrati nedavej start jenom automaticky a restartuj zadnim vypinacem a pockej zhruba 15 vterin

mersa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mersa »

bochane píše:u oscanu po nahrati nedavej start jenom automaticky a restartuj zadnim vypinacem a pockej zhruba 15 vterin
Takže nahraju OSCAM,dám spustit zeleným tlačítkem(ručně),ne červeným(automaticky) a potom restart zadním vypínačem?

TV LG 50PZ250 - 3D
onisud
Nováček
Nováček

Příspěvek od onisud »

mersa píše:
bochane píše:u oscanu po nahrati nedavej start jenom automaticky a restartuj zadnim vypinacem a pockej zhruba 15 vterin
Takže nahraju OSCAM,dám spustit zeleným tlačítkem(ručně),ne červeným(automaticky) a potom restart zadním vypínačem?
Musis presne napisat, aky oscam nahras a ci obsahuje aj konfig. subory, ak ano, ci na tvoju kartu, to si tu akosi nepisal.

DM800, HD-BOX FS7110, Toroid90 - 28E-4W, Samsung LE40B650 - obcas testujem HD-Box 9100
mersa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mersa »

onisud píše:
mersa píše:
Musis presne napisat, aky oscam nahras a ci obsahuje aj konfig. subory, ak ano, ci na tvoju kartu, to si tu akosi nepisal.
Dobrá - prosím tedy o radu jakou verzi OSCAM nahrát do boxu,aby byla funkční karta CSlink Cryptoworks(stará verze ještě Gital)0D0F.Karta je v horní čtečce-není problém ji přemístit do spodní.
Momentálně je v boxu Mcas.

TV LG 50PZ250 - 3D
bochane
Nováček
Nováček

Příspěvek od bochane »

nahraj oscam zapni cervenym na auto a restartuj zadnim vypinacem nic zelenym nemackat je to na oscam posledni nebude ti fungovat emu jedine nahrat jeste mgcam tento postup je na ice skylink

mersa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mersa »

Je na foru ke stažení vůbec nějaká verze OSCAMu,která je pro CSLINK karty 0D0F?
Stáhnul a nainstaloval jsem jich už poměrně hodně,ale vždy byly pro Skylink a tedy pro mě nefunkční.

TV LG 50PZ250 - 3D
mersa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mersa »

Tak jsem nainstaloval OSCAM 3152 univerzal a zatím to funguje - uvidíme jak dlouho... :D

TV LG 50PZ250 - 3D
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

stopni oscam, a daj novu verziu oscamu - bez konfigurakov, tie nechaj povodne a budes mat najnovsiu verziu.
Oscam sa meni kazdy den, keby sme mali kazdy den robit aj balicky podla kariet, tak by sme nic ine nerobili.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Radek_69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radek_69 »

mersa píše:Tak jsem nainstaloval OSCAM 3152 univerzal a zatím to funguje - uvidíme jak dlouho... :D
Taky jsem nainstaloval OSCAM 3152 univerzal a dívám se!!! :) . Vše běží už druhý den včetně sledování/nahrávání a ukládání EPG na HDD. JEnom nastavení času mám stále v ručním režimu. Nový OSCAM jsem zkoušel nainstalovat, ale nejde mi to s ním. Nemohl by tady někdo kompetentní vytvořit opět nějaký nový OSCAM univerzal, když OSCAM 3152 univerzal je už asi rok starý? Samozřejmě pokud to má smysl.
Předem děkuji

Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
HD-BOX FS9200 PWR, fw v.1.10.13, dolní čtečka Skylink ICE
TV Panasonic TH-42PZ85EA
mersa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mersa »

Radek_69 píše:
mersa píše:Tak jsem nainstaloval OSCAM 3152 univerzal a zatím to funguje - uvidíme jak dlouho... :D
Taky jsem nainstaloval OSCAM 3152 univerzal a dívám se!!! :) . Vše běží už druhý den včetně sledování/nahrávání a ukládání EPG na HDD. JEnom nastavení času mám stále v ručním režimu. Nový OSCAM jsem zkoušel nainstalovat, ale nejde mi to s ním. Nemohl by tady někdo kompetentní vytvořit opět nějaký nový OSCAM univerzal, když OSCAM 3152 univerzal je už asi rok starý? Samozřejmě pokud to má smysl.
Předem děkuji
Mě se instalace nejnovějšího OSCAMu povedla a zatím funguje.
Postupoval jsem následujícím způsobem:
1.Instalace OSCAM 3152 univerzal (s ním to běželo)
2.V menu příjimače na položce plugin jsem dal u položky oscam-dvbapi-stop zeleným tlačítkem na DO spustit plugin
3.Kontrola,že programy nejdou
4.vložení usb flešky se staženým posledním Oscamem
5.Červeným tlačítkem na DO potvrdit stažení software

Následuje automatický restart a vše funguje.
Původní Oscam tam musíš nechat a toto jen doinstalovat. :!:

TV LG 50PZ250 - 3D
Radek_69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radek_69 »

mersa píše:
Radek_69 píše:
Předem děkuji
Mě se instalace nejnovějšího OSCAMu povedla a zatím funguje.
Postupoval jsem následujícím způsobem:
1.Instalace OSCAM 3152 univerzal (s ním to běželo)
2.V menu příjimače na položce plugin jsem dal u položky oscam-dvbapi-stop zeleným tlačítkem na DO spustit plugin
3.Kontrola,že programy nejdou
4.vložení usb flešky se staženým posledním Oscamem
5.Červeným tlačítkem na DO potvrdit stažení software

Následuje automatický restart a vše funguje.
Původní Oscam tam musíš nechat a toto jen doinstalovat. :!:
Díky za návod. Udělal jsem všechno jak popisuješ, ale běží mi jenom ČT programy (1,2,4,24). Který OSCAM jsi tam dal? Já jsem dal oscam_mgcamd_ice_hdbox_Dempsey_6170 . A V Pluginech máš zapnuto jen Oscam start na Automaticky, že?

Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
HD-BOX FS9200 PWR, fw v.1.10.13, dolní čtečka Skylink ICE
TV Panasonic TH-42PZ85EA
mersa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mersa »

Ján jsem tam dal tento OSCAM: download/file.php?id=7746
Myslím,že ten,co jsi tam dal ty je pro karty Skylink ICE,proto to zřejmě nefunguje.
Ano mám jen zapnut automatický start Oscamu.

TV LG 50PZ250 - 3D
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“