Vie HDbox poslat zapisy?
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Vie HDbox poslat zapisy?
Mam IPbox400 ako newcs server s 0D02 kartou. Chcem sa opytat, vie HDbox posielat zapisy na tento server? V HDboxi som skusal oscam, xcam aj mgcamd, lenze zapisy mi nepresli do IPboxu. Dakujem za odpoved.
HD-BOX FS-9200 PVR, HD-BOX FS-7110HD, AB IPbox 400S,QNAP TS-219P+,AB CryptoBox 150Twin, dva tarelky a zopar dual LNB
-
- Nováček
Re: Vie HDbox poslat zapisy?
Zdravim,
nevim jak je zcompilovano newcs pro IPBox - nepouzivam ho. Ale v mem pripade je oscam 1.10.xxxx (ne vsechny verze 0.9.xxxx pokud vubec nejaka toho byly schopny !!!) schopen posilat zapisy na newcs server (1.67 RC1, build 95), ktery bezi na linuxu (ve vsech boxech co jsem zatim zkusil to bylo nestabilni, proto server na linuxu - nezkousel jsem DM :-)). Na newcs musi byt u uzivatele porostrednictvim nejz se pripojuje box nastaveno AU=1 a musi byt povoleny EMM. V boxu v oscamu musi byt:
1. v souboru oscam.conf nastaveno au=1
2. v souboru oscam.user v sekci [account] pro usera, kterym se pripojujes na newcs nastaveno au=[nazev ctecky]. Nazev ctecky musi byt shodny s nazvem uvedenym v souboru oscam.server. Musi to byt ta ctecka, ktera se pripojuje na newcs server.
3 dal jsem nastavoval, ale to si nejsem jisty jestli je podminka funkcnosti v souboru oscam.dvbapi radek P:[ident] pro ident ktery mas na karte a radky I:[ident] pro identy, ktere na karte nemas. V mem pripade je to tedy P:0D03 I:0D96 I:0D07
Funkuje to zatim bez problemu.
PS: ted jsem si vsiml, ze mas QNAP nasku - nekde jsem videl newcs pro QNAP. Kup smartgo nebo phoenix usb ctecku a dej newcs do QNAP - myslim ze to bude neskonale stabilnejsi. Ale nechci podcenovat IPBox, ale AzBox, HDBox ani Dreamsky NXP tohle spolehlive nezvladnou.
nevim jak je zcompilovano newcs pro IPBox - nepouzivam ho. Ale v mem pripade je oscam 1.10.xxxx (ne vsechny verze 0.9.xxxx pokud vubec nejaka toho byly schopny !!!) schopen posilat zapisy na newcs server (1.67 RC1, build 95), ktery bezi na linuxu (ve vsech boxech co jsem zatim zkusil to bylo nestabilni, proto server na linuxu - nezkousel jsem DM :-)). Na newcs musi byt u uzivatele porostrednictvim nejz se pripojuje box nastaveno AU=1 a musi byt povoleny EMM. V boxu v oscamu musi byt:
1. v souboru oscam.conf nastaveno au=1
2. v souboru oscam.user v sekci [account] pro usera, kterym se pripojujes na newcs nastaveno au=[nazev ctecky]. Nazev ctecky musi byt shodny s nazvem uvedenym v souboru oscam.server. Musi to byt ta ctecka, ktera se pripojuje na newcs server.
3 dal jsem nastavoval, ale to si nejsem jisty jestli je podminka funkcnosti v souboru oscam.dvbapi radek P:[ident] pro ident ktery mas na karte a radky I:[ident] pro identy, ktere na karte nemas. V mem pripade je to tedy P:0D03 I:0D96 I:0D07
Funkuje to zatim bez problemu.
PS: ted jsem si vsiml, ze mas QNAP nasku - nekde jsem videl newcs pro QNAP. Kup smartgo nebo phoenix usb ctecku a dej newcs do QNAP - myslim ze to bude neskonale stabilnejsi. Ale nechci podcenovat IPBox, ale AzBox, HDBox ani Dreamsky NXP tohle spolehlive nezvladnou.
-
- Nováček
Vyriesene.
Ako klienta v HDboxe som pouzil Oscam svn5461-sh4-linux-stapi-webif a zapisy po nakonfigurovani zacali pekne nabiehat.
Dik za nakopnutie.

Ako klienta v HDboxe som pouzil Oscam svn5461-sh4-linux-stapi-webif a zapisy po nakonfigurovani zacali pekne nabiehat.

Dik za nakopnutie.

HD-BOX FS-9200 PVR, HD-BOX FS-7110HD, AB IPbox 400S,QNAP TS-219P+,AB CryptoBox 150Twin, dva tarelky a zopar dual LNB
-
- Nováček
Sorry že ruším, ale nemohli by ste mi prosím vysvetliť ako lajkovi že načo je dobré aby klient posielal zápisy na server? Nestiahne si ich tá karta v čítačke servera sama od providera? Dík.
-
- Nováček
No ono je to dobre napriklad na to, ze ked STB, ktory je ako server, nema pripojenu parabolu, alebo ho mas niekde v skrini, pod postelou, v pivnici a pod. Alebo ma pokazeny tuner, ale ostatne funguje, alebo kartu mas v nejakej USB citacke, ktoru mas strcenu napr. v spominanom QNAPe, alebo v nejakom PC, ktory ani nema vobec ziadny tuner. Ja mam moju IP 400 sice plne funkcnu, ale nepozeram cez nu, tak preto som potreboval, aby mi HDbox posielal na karticku zapisy. Moznosti je vela... 

-
- Nováček
-
- Nováček
Ako zistim ci mam povolene alebo zakazane zapisy emm v hdboxe s oscamom? Dakujem za odpoved.
-
Jerry973
- Nováček
-
- Nováček
-
- Nováček
A myslis kde, v oscame ? Tam je to celkom jednoduche napr. cez webinterface, nastartujes ho, prejdes na kartu READERS, najdes citacku, ktora obsluhuje predmetnu kartu, das edit this reader, najdes volbu Blockemm, zaskrtnes vsetky volby, das Save, potom prip. pre istotu restart oscam a ziadne zapisy ti prechadzat nebudu.Jaroslav69 píše:Ako mozem vypnut zapisy?
DM800, HD-BOX FS7110, Toroid90 - 28E-4W, Samsung LE40B650 - obcas testujem HD-Box 9100
-
- Nováček
Dakujem onisud, tam mam zaskrtnute vsetky volby, ale
mam ON. Mam zaskrtnut aj polozku "AU disabled"? Co sa touto polozkou vlastne zakazuje?Jerry973 píše:V polozke AU mas bud ON, alebo OFF. Pripadne 0, alebo 1.
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
zaskrtni vsetky eem polozky, priamo na citacke.
Ak zakazes AU len dvbapi , mozu ti kartu updatovat klienti .
Ak zakazes AU len dvbapi , mozu ti kartu updatovat klienti .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Myslel som "AU disabled" priamo v citacke, ci netreba zaskrtnut, emm mam zaskrtnute vsetky.
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
zaskrtni aj to a mas pokoj .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- Rejpal
- Nováček
A jak je to tedy s Mclientem.. Ten posílá zápisy nebo ne? A pokud jo stačí mít tedy v MCAS EMM-OFF? Nebo jak to tedy je?
Nikdo mě neodpověděl a v nastavení Mclient nic neni.
Díky za info.
Nikdo mě neodpověděl a v nastavení Mclient nic neni.
Díky za info.

*Já se nehádám!! Pouze oponuji!!*HDBox fs-9200+par.80-motor SG2100, HDBox fs-9100par.80-motor SG2100,HDBox fs-9105+par.80-DiSEqC,IPBox 910hd+par.80-motor SG2100 Pro všechny NAS storage HTPC Atom 525, ION2 ,2TB+TV 55",47",32",26"