OSCAM verze která se osvědčila.

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

OSCAM verze která se osvědčila.

Příspěvek od MartinK. »

Zdravím všechny uživatele, kteří používají OSCAM.

V dowloadu je už obrovské množství různých verzí oscamu a tak si myslí, že by nebylo špatné se mezi sebou podělit o zkušenosti z různýma verzemi. Já s oscmem pracuji od verze 2901 postupně jsem vyzkoušel všechny.

Před časem ještě z verzi FW 1.08.26 šel perfektně OSCAM ver 3152, ale čas nezastavíš bylo třeba přejít na nové FW a tudíž i na nové verze oscamu.

Takže mě osobně zatím nejlépe fuguje na FW 1.09.20 OSCAM 5792. Funguje dobře nahrávání a sledování druhého program zároveň sdilení jak server tak klient. No TIMESHIFT na HD programech jede tak na 50%. PIP jde bez problému. Karty SKYLINK,CSLINK,TNK.

Jistě taky máte verzi ke, které se sem tam vracíte a považujete ji jako stabilní. Jsem zvědavý jak se tohle téma vyvine.

Nepište sem co vám nejde, pište jenom verzi FW a verzi oblíbeného OSCAMU.

DÍKY za odpovědí.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
Noro C Slovakia
V.I.P.
V.I.P.

Re: OSCAM verze která se osvědčila.

Příspěvek od Noro C »

Ja sa vraciam oscam 5375 a poslednom case moc nelaborujem ale oscami 59xx som skusil k novym fw a bola zabava tak slapem na starom :87:

HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3
envel Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od envel »

Zhodou okolností mám myslím stejnou kombinaci jak MartinK. - tedy FW 1.09.20 OSCAM 5792. Je to za dlouhou dobu jediná jakš-takš provozuschopná kombinace s oscamem. Novější verze firmwarů jsem nezkoušel, ale klidně zkusím s nějakou novější verzí oscamu a jelikož jsem dostal sprda od Admina, že nečtu, tak na důkaz, že čtu, se pokusím prubnout i tu novou kombinaci MCAS+mgcamd. Pokud to už někto testoval 2 a víc dnů(3 je vlastně max. :wink: ) a není to stabilní, tak to sem prosím pisnite, aby jsme to testovaní nedělali zbytečně hromadně.
Nejde přece boha, abychom nenašli spolehlivou verzi oscamu nebo kombinaci pluginů s možností sdílení.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

asi by si mohol radšej vyskúšať oscam+mgcamd - nie MCAS a mgcamd :-)

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
envel Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od envel »

No jasné, nahrávka na smeč, to se neodmítá :87: . Vyzkouším tedy oscam+mgcamd.

cucpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od cucpo »

oscam+mgcamd na 1.09.61, OSCAM lahol po cca 20 hod, neda mi k tomu predsa len nepridat kratky dovetok, skutocne si myslim ze 9200 je slusny stroj je tu okolo toho vela aktivity ale ked to porovnam ze som ako dalsi box kupil nejaky IPBOX9900HD ktory stal ani nie 80 eur v porovnani s 9200 ktora stoji myslim nad 300 tak do toho ipboxu som nainstalil OSCAM upravil konfiguraciu raz resetol a odvtedy ide be JEDINEHO zaseku tak to mi proste hlava neberie, ziadne laborovoanie , testovanie proste stiahol z menu pristroja oscam cez web dokonfiguroval resetol a to je vsetko oscam ide ako z praku viac ako mesiac v kuse box nahrava uspava disk je sice pomalsi ale prsote v porovnani s 9200 stabilny ako svina.

mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mmirousek »

Já už na origoFW rezignoval, teď v posledním E2 PKT Haarp V2 , jedu 100x stabilněji , oscam jede pořád naprosto stabilně.

HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
heroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od heroo »

Aha, takze toto je ten thread kde sa ti vsetci otravovia, ktori nevyskusali aspon 60 kombinacii fw. a oscamu maju odpratat... :96:
Takze ja sa pridavam s mojou skusenostou, mam nonstop zapnuty box na 1.09.20 a 5932 + XCAM ako interny klient a zatial uz viac ako 48 hodin drzi. Problem so zapinanim boxu na HD kanaloch pretrvava, mam teraz upraveny config od jedneho uzivatela odtialto, tak to vyskusam cez vikend. Inak mam kartu ICE vymena.
Tak testujeme a testujeme mili priatelia.

HD BOX 9100,Samsung PS51D550, Popcorn A110 aj ako NAS.
Ucim sa s Lunexom :-)
mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mmirousek »

jestli to bylo myšleno na mě :D tak nechci otravovat, jen mě už po dvou letech přestalo bavit pořád testovat a testovat
a pak poslouchat nářek manželky , když HDBOX vytuhne v nejvypjatěší scéně Ordinace v čemsi :D .....

HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
Noro C Slovakia
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Noro C »

Ja mam na 9105 uz tyzdem v teste fw 2.09.61 a oscam 5932 a zatial nevytuhol ako server aj klient. Ale som ho moc nezatazoval.HD programi mam len novu a ct na tychto to ide ok

HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3
envel Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od envel »

Možná kecám, ale 9105 je novější produkt než 9100-9300 a nevím zda se na stejné generaci firmwaru a se stejným pluginem chovají naprosto stejně. No možná jo, potřeba vyzkoušet.

Navrhuji tedy udělat v tom testování nějaký systém:
1) nejdříve bych použil vylučovací metodu a pokud někto natrefí na kombinaci, která se kousne řekněme do týdne, tak to sem hodí a ostatní už to moc zkoušet nemusí - první info, že oscam+mgcamd stabilní není už tady padla (pokud má někdo jinou zkušenost tak sem s ní)
2) pokud někdo následně natrefí na stabilní verzi oscamu(nebo oscamu s čimkoliv), tak napíše jaká to je a na jekém firmwaru jede a pár dalších lidí může zkusit tu jeho kombinaci a případně kombinaci toho oscamu s jiným firmwarem. Informace, že to už 2 hodiny nespadlo jsou ale naprosto k ničemu, všechny v tomto vlákně zajímá spolehlivost a stabilita v řádu týdnů,
3) až bude mít několik lidí příjem a sdílení dva a víc týdnu bez kousání, tak máme vyhráno,
4) pokud nic stabilního na origo softu nenajdeme, tak třeba pro mě je až jako poslední pokus přechod na E2, ale asi nejsem sám, kdo to už dávno nezkusil hlavně kvůli zbytku rodiny(nikdo se mi nebude každou chvíli učit nové menu a ovládání).

Good luck

mirny
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od mirny »

Pouzival som tieto SW 1.08.22, 1.08.83 a 1.09.61 a Oscam tiez #3152
skusal som aj novsie 5xxx neviem ktore uz presne to boli, ale taku stabilitu
ako z horeuvedenou verziou som nedosiahol. od tej 883 po 961 to islo 7 mesiacov
bez problemu, bez fw updatu, bez nejakej zmeny.

HD-BOX FS-9200 [Oscam #6426], Sky Star2, Sky Star HD2 USB CI [Hadu 0.1.2.6,
Vplug 2.4.6, Acamd 0.6.1.8] , Diablo2 Ipnosys 0.36, Gital/CW+UPC, Parabola 1:
90Fe + Stab HH-90, Parabola 2: 85Al, 5E-0,8W/1W-4/5W-12,5W. Duolabs CAS3
Radis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radis »

Podařilo se vám někomu rozjet Oscam, ve kterém přečtete Irteto kartu? Zkouším to, ale zatím bez úspěchu :(

envel Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od envel »

Obávám se, že jak říká mirny, jediná možnost na stabilní oscam je návrat ke starším verzím. Postupně projíždím 5-tkové verze a je to všechno stejné v bledě-modrém, prostě to po max několika desítkách hodin klekne. To, že na nových verzích přetíká bufer se mi taky nějak nezdá, protože někdy to padne po 3 dnech a jindy po 8 hodinách, ale to nechám na chytřejších hlavách. Nemám na to nervy a čas, takže zkusím 3152 zda pofrčí a pokud ne, tak to jistí MCAS a druhá karta do ložnice.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“