Dreamsky NXP256 HD vs. HD-BOX FS 9105
Moderátor: 005jon
-
gygyno
- Nováček

Dreamsky NXP256 HD vs. HD-BOX FS 9105
Dobrý den,
hodlám si pořídit HD sat. a rád bych aby zvládal krom jiného také přehrávat MKV bez problémů a šla tam ta nová karta od Skylink Irdeto a aby to bylo tak do 5000 Kč
poraďte prosím.
hodlám si pořídit HD sat. a rád bych aby zvládal krom jiného také přehrávat MKV bez problémů a šla tam ta nová karta od Skylink Irdeto a aby to bylo tak do 5000 Kč
poraďte prosím.
-
piticko
- Nováček

Re: Dreamsky NXP256 HD vs. HD-BOX FS 9105
U .MKV je dost problem, pokud budes chtit prehrat film ve vyssi rozliseni, protoze NXP256 HD ma na zpracovani malo pameti. A ten druhy prijimac neznam.
Dreamsky NXP256HD ver. 1.60 , 1T HDD, motor SG 2100 + provizorni 60cm parabola :-)
-
gygyno
- Nováček

tak MKV to vůbec nezvládá? nebo to má problém přehrát pouze ty nabušené 30GB.
někde jsem četl, že přhrává celkem vše, jen třeba mkv jako je Samsumg demo byl problem.
Má někdo otestováno?
Děkuji.
někde jsem četl, že přhrává celkem vše, jen třeba mkv jako je Samsumg demo byl problem.
Má někdo otestováno?
Děkuji.
- ShaMan
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 8 poděkování
S kterými MKV je problém , málo který sat přijímač přehraje to co NXP256 ...
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
-
Noro C
- V.I.P.

Ja som mal NXP je to dobry prijmac ale HDBOX9105 sa mi javi lepsia. Podla skusenosti z minulosti g-share je len docasna vyhoda ako u verzii 7500. FW dodany pokazde s nejakym problemom. 9105 ma tie iste funkcie a fw sa mi javi stabilnejsie lepsia praca s pluginmi a sprehravanim suborov som spokojny ale zazraky za tu cenu cakat nemozes.
HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3
-
gygyno
- Nováček

-
Noro C
- V.I.P.

-
Noro C
- V.I.P.

Akurat do 9105 si musis vsetko nahrat co porebujes ale vsetko co potrebujes najdes tu na fore.A ked mas problem tak ti tu niekto poradi.
Su sikovny moderatory
Su sikovny moderatory
HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3
- net2010
- Nováček

mam dreamsky NXP256HD mkv zvlada celkom dobre nez hd box 9105 a ked nemas skusenosti s hd boxom tak ho urcite navyuzijes a ohladom G-SHARING ide na rok zdarma tak neviem preco by to nemal byt dobry ????
-
schemik
- Nováček

asi trochu zvednu adrenalin, muže mi někdo třeba i přes sz vysvětlit proč bych neměl jídt do NXP256 jak je to se sdilenim a tak nebo případně link na debatu kde to z ní je jasné? Chci ho do paneláku na společný satelit 3 družice Astry a Thor asi (nechytejte mne za názvosloví a češtin) jde o to, že jako správná socka chci moc za malo peněz a je mi jasne že budu muset cosi dohrávat a tak prodejce ktery mi to doda je ochotny a doporučil NXP256 ale co se tady dočítám tak 9105 má větší fanklub a chci se dopátrat zda je to možnostmi zařízení nebo spolehlivostí atp. Omlouvám se za svůj celkem NE-dotaz ale třeba by i někdo z okolí Karviné zašel na pivko a zasvětil mne 
-
mike69
- Nováček

Tiež som nedávno rozmýšľal aký prijímač kúpiť a uvažoval som aj nad HDBoxom.
NXP sa oplatí kúpiť hlavne kvôli G-Share protokolu, cez ktorý sa dá pozerať skoro všetko.
Pokiaľ chceš prijímať len 3 družice, teda nemáš motor, G-Share moc nevyužiješ (a hlavne nie na Thore, tam nejde nič cez G-Share). Ak chceš používať karty CSLink alebo SkyLink, neviem ako je na tom HDBox, ale na NXP sú občas problémy, dá sa o tom dočítať tu na fóre. Ja mám NXP hlavne kvôli G-Share a používam na ňom ešte LAN zdieľanie na jeden server. Nevravím, že ten príjímač je bez chyby, ale mám aj Dreambox a ani ten bez chyby nie je... Dreamboxy sa veľmi preceňujú a zasekával sa mi častejšie ako NXP, takže... Navyše kým Dreambox nabehne stihneš si urobiť kávu. NXP bude dobrý prijímač, keď sa ešte vyladí firmware. Pre mňa je dobrý už aj teraz. Rozdiel medzi ním a niečim iným je v G-Share.
NXP sa oplatí kúpiť hlavne kvôli G-Share protokolu, cez ktorý sa dá pozerať skoro všetko.
Pokiaľ chceš prijímať len 3 družice, teda nemáš motor, G-Share moc nevyužiješ (a hlavne nie na Thore, tam nejde nič cez G-Share). Ak chceš používať karty CSLink alebo SkyLink, neviem ako je na tom HDBox, ale na NXP sú občas problémy, dá sa o tom dočítať tu na fóre. Ja mám NXP hlavne kvôli G-Share a používam na ňom ešte LAN zdieľanie na jeden server. Nevravím, že ten príjímač je bez chyby, ale mám aj Dreambox a ani ten bez chyby nie je... Dreamboxy sa veľmi preceňujú a zasekával sa mi častejšie ako NXP, takže... Navyše kým Dreambox nabehne stihneš si urobiť kávu. NXP bude dobrý prijímač, keď sa ešte vyladí firmware. Pre mňa je dobrý už aj teraz. Rozdiel medzi ním a niečim iným je v G-Share.
- jerry00
- Mírně pokročilý

G-Share se taky dost přeceňuje.Víc to nejde než jde.Když to jde tak stejně dochází k výpadkům( asi se nestíhají obměňovat kódy z int.) A někdy to vypadne definitivně a už ten program třeba ani nenajede.Někdy se dá skouknout i celý pořad až do konce :) ! Největší problém ale je, že se G-Share nějak nesnáší se zaplou kartou.To třeba ani základní programy(ty co jedou i přes share) nejdou(některé, Skylicna) protože stb neví odkud má brát kódy.... Takže se na to nedá spolehnout. Vybereš si program, ale jistotu, že zrovna půjde nemáš.Chvíli jde ten, chvílo zase onen. Mě se navíc objevovali problémy i se zvukem vAC3, prostě najednou byly všechny stanice s tímto zvukem hluché, a to i v originále! Já jsem NXPkem nahradil Vitamín a vcelku jsem spokojen. Sice při přepínání taky občas zamrzne, ale jen občas.Oproti Vitamínu je so zlaté...
Vitamin 5000, Dreamsky NXP256, VU+UNO
-
fantozi55
- Nováček

aky maš drembox? ubezpečujem ta že umna by si si na kavu nestihol postavit , ja mam doma jeden stary sd 7000 a novy 800 hd se a nemam s ani jednym problem 7000 mam pol roka a ani raz mi nezamrzol mam ho ako server na dve karty aj ako klienta na dva servre a šlape perfektne prepinanie okamžite zapnutie do 3-sekund prepinanie medzi satelitmi cez disec okamžite to iste plati aj o dremboxe 800 hd se mam ho 3 tyždne a tiež nemam žiadny problem .jedine v čom maš pravdu že su dost drahe , ale už som to tu na fore pisal neporovavajme dreamskeho 256 s dremboxom čo chceš za tie peniaze .ja by som ti vedel porozpravat o dreamskom 256 prečitaj si moje prispevky ten satelit mi zobral 2 roky života a pridal kopu šedivich vlasov .nebudem sa opakovat ale už som musel poslat aj druhy kus dreamskeho 256 na reklamaciu lebo viac nešiel ako išiel v tychto horučavach mi vkuse mrzol musel som ho chladit stolovym ventilatorom ak byvaš v chladnejšom byte kde sa neprehrieva tak ti možno bude fungovat .ja byvam v panelaku na samom vrchu takže mam tu hic a to dreamsky 256 neznaša ked ti naskoči zelena obrazovka a nereaguje na dialkove ani na tlačitka tak je snim amen nepomôže mu ani kristuspan je prehriati musiš ho nechat uplne vychladnut , inač ti bude bootovat a bootovat a bootovat až kym nebudeš mat vnučata fuzate . mne by pomohlo keby don namontovali ventilator .ako multiprehravač celkom slušny ale ako satelit stoji za prd to je môj nazor na dreamskeho 256 nechcem nikoho odhovarat je to každeho osobna vec ale mna osobne velmi sklamal radšej si doplatim a kupim Vu+uno .mike69 píše:Tiež som nedávno rozmýšľal aký prijímač kúpiť a uvažoval som aj nad HDBoxom.
-
5007
- Nováček

Reaguji na tento příspěvek.
Mám ho celou dobu asi tak od 1-2/11 a dokonce v uzavřeném skříňce
.
Problém s přehříváním vůbec nemám a ani netoužím po aktivním ventilátoru. Když ho ohmatám (ne mojí ženu :lol: ), je sotva vlažný ze všech stran a to je v provozu celý den-skoro ho nevypínám.
Je jedno jestli jsem ho nechal na HD nebo SD kanálu.
Bootuji také - to bych lhal, ale opravdu ve chvíli, když jsem na něj moc rychlý. Sám od sebe mi nikdy nezamrzl a pokud se doladí firmware tak za ty prachy slušný strojek.
Neporovnávejme zde úplně jinou třídu-to se nesluší. V této cenové kategorii jsou problémy všude.
G´´´´e není vůbec špatná věc-budoucnost. Ano souhlas - mám motor a tam se to opravdu využije - a dokonce bez výpadků u některých platforem-bez motoru by mě to také zase až tak neuchvátilo.
Někteří by určitě rádi a u jiných dražších mašin chytali a bez výpadku tolik např. sportu co umí nxp, ale nejde jim to.
Já naopak možná budu za tuto vychytávku za rok rád platit, pokud to bude za slušnou kačku, než čučet na pár HD od S______u za docela velký prachy- zde jsou větší možnosti.
Mám ho celou dobu asi tak od 1-2/11 a dokonce v uzavřeném skříňce
Problém s přehříváním vůbec nemám a ani netoužím po aktivním ventilátoru. Když ho ohmatám (ne mojí ženu :lol: ), je sotva vlažný ze všech stran a to je v provozu celý den-skoro ho nevypínám.
Je jedno jestli jsem ho nechal na HD nebo SD kanálu.
Bootuji také - to bych lhal, ale opravdu ve chvíli, když jsem na něj moc rychlý. Sám od sebe mi nikdy nezamrzl a pokud se doladí firmware tak za ty prachy slušný strojek.
Neporovnávejme zde úplně jinou třídu-to se nesluší. V této cenové kategorii jsou problémy všude.
G´´´´e není vůbec špatná věc-budoucnost. Ano souhlas - mám motor a tam se to opravdu využije - a dokonce bez výpadků u některých platforem-bez motoru by mě to také zase až tak neuchvátilo.
Někteří by určitě rádi a u jiných dražších mašin chytali a bez výpadku tolik např. sportu co umí nxp, ale nejde jim to.
Já naopak možná budu za tuto vychytávku za rok rád platit, pokud to bude za slušnou kačku, než čučet na pár HD od S______u za docela velký prachy- zde jsou větší možnosti.
Dreamsky NXP256HD
motor SG2100 USALS 75E-30W, Al MASCOM
koníček - montáže kámošům zdarma, ale manželka je na mrtvici - já v pohodě
motor SG2100 USALS 75E-30W, Al MASCOM
koníček - montáže kámošům zdarma, ale manželka je na mrtvici - já v pohodě
-
mike69
- Nováček

jerry00
Máš pravdu, že NXP má problém pri určovaní priority dekódovania. To bol jeden z mojich návrhov na úpravu firmware. Ja kartu nepoužívam a net mám 10 Mbit/s, takže s G-Share nejaké problémy nemám. Jasné, že to nie je 100%-né a občas sú tam výpadky (správa sa to tak ako píšeš), ale to čo pozerávam ja, ide stále, takže s G-Share som spokojný.
fantozi55
Ja mám Dreambox 7020. Pri rýchlej editácii kanálov, rýchlom prechádzaní cez menu alebo pri rýchlom prepínaní kanálov nie je vôbec rarita, že prijímač zamrzne. Okamžité prepínanie kanálov to teda tiež nemá. Vyskúšaj si to na sharingu, nie na voľných staniciach. Ale prepínanie je oproti NXP podstatne lepšie. To čo píšeš, že je tam zapnutie do 3 sekúnd - áno, ale zo stand-by režimu. Odmeraj si to po zapnutí sieťovým vypínačom... Veď napokon pozri si toto video:
Nechcem kydať na Dreambox, lebo mi roky dobre slúžil, ja len tvrdím, že jeho cena rozhodne nie je adekvátna výkonu a našťastie už skončili časy, keď bol len Dreambox a nič iné, čo by sa dalo namiesto neho použiť.
Ja sa na to dívam tak, že som si kúpil prijímač za 120€, pripojil ho na net a získal možnosť sledovať takmer všetky stanice.
HD Dreambox za 800€ mi po pripojení na net neposkytne nič (youtube a počasie ma nezaujíma). :)
5007
Ja pri NXP takisto vôbec nemám problém s prehrievaním a to býva občas poriadne horúco.
Máš pravdu, že NXP má problém pri určovaní priority dekódovania. To bol jeden z mojich návrhov na úpravu firmware. Ja kartu nepoužívam a net mám 10 Mbit/s, takže s G-Share nejaké problémy nemám. Jasné, že to nie je 100%-né a občas sú tam výpadky (správa sa to tak ako píšeš), ale to čo pozerávam ja, ide stále, takže s G-Share som spokojný.
fantozi55
Ja mám Dreambox 7020. Pri rýchlej editácii kanálov, rýchlom prechádzaní cez menu alebo pri rýchlom prepínaní kanálov nie je vôbec rarita, že prijímač zamrzne. Okamžité prepínanie kanálov to teda tiež nemá. Vyskúšaj si to na sharingu, nie na voľných staniciach. Ale prepínanie je oproti NXP podstatne lepšie. To čo píšeš, že je tam zapnutie do 3 sekúnd - áno, ale zo stand-by režimu. Odmeraj si to po zapnutí sieťovým vypínačom... Veď napokon pozri si toto video:
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=3XP9lB0JsUkJa sa na to dívam tak, že som si kúpil prijímač za 120€, pripojil ho na net a získal možnosť sledovať takmer všetky stanice.
HD Dreambox za 800€ mi po pripojení na net neposkytne nič (youtube a počasie ma nezaujíma). :)
5007
Ja pri NXP takisto vôbec nemám problém s prehrievaním a to býva občas poriadne horúco.