Zasekávání AZBoxu, pomůže jen vyp/zap
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Zasekávání AZBoxu, pomůže jen vyp/zap
AAAhoj
Asi ve středu jsem zkoušel do mého boxu nahrát Enigmu, ale stále nešel zvuk a zasekávalo se to. Vrátil jsem se tedy k původnímu firmwaru, ale mám problém.
Nahrál jsem poslední verzi 0.9.5306, ze zálohy obnovil kanály a pluginy, Box hrál cca hodinu, během které se dali přepínat programy. Pak se zasekl, obraz a zvuk sice jde, nereaguje však na DO, nejde přepnout ani pomocí předního panelu. Na ping ještě chvilku odpovídá, po pár minutách už ani to. Obraz a zvuk pořád jde. Po nějaké době, (10-200minut) se sekne i obraz, to se většinou stane, když přijde během pořadu reklama.
Zkusil jsem flashnout znovu, stejný výsledek. Zkusil jsem flasnout verzi 0.9.5209, stále stejné.
Rozebral jsem box, DoM modul připojil do počítače, smazal jsem obsach všech čtyř, oddílů, zapojil zpátky a znovu zkusil nainstalovat 0.9.5209. Výsledek stále stejný.
Máte někdo nějaký nápad, co ještě zkusit? Pokud by byla možnost vyhnout se použítí azupd, byl bych rád, na žádném počítači doma nemám windows a ve wine se mi to spustit nepodařilo. Notebook kde mám wydle ve virtualboxu nemám doma.
Předem díky.
Asi ve středu jsem zkoušel do mého boxu nahrát Enigmu, ale stále nešel zvuk a zasekávalo se to. Vrátil jsem se tedy k původnímu firmwaru, ale mám problém.
Nahrál jsem poslední verzi 0.9.5306, ze zálohy obnovil kanály a pluginy, Box hrál cca hodinu, během které se dali přepínat programy. Pak se zasekl, obraz a zvuk sice jde, nereaguje však na DO, nejde přepnout ani pomocí předního panelu. Na ping ještě chvilku odpovídá, po pár minutách už ani to. Obraz a zvuk pořád jde. Po nějaké době, (10-200minut) se sekne i obraz, to se většinou stane, když přijde během pořadu reklama.
Zkusil jsem flashnout znovu, stejný výsledek. Zkusil jsem flasnout verzi 0.9.5209, stále stejné.
Rozebral jsem box, DoM modul připojil do počítače, smazal jsem obsach všech čtyř, oddílů, zapojil zpátky a znovu zkusil nainstalovat 0.9.5209. Výsledek stále stejný.
Máte někdo nějaký nápad, co ještě zkusit? Pokud by byla možnost vyhnout se použítí azupd, byl bych rád, na žádném počítači doma nemám windows a ve wine se mi to spustit nepodařilo. Notebook kde mám wydle ve virtualboxu nemám doma.
Předem díky.
AZBox Premium HD | AB IPBox 250S | DBox (Nokia) | Toroidal 90 + EMP Centauri S16/1PCP-W3 | Linux only user
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Re: Zasekávání AZBoxu, pomůže jen vyp/zap
Nemáš zapnutou HW akceleraci?
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
- Nováček
nn, to bylo prvni co mne napadlo, ale je vypnuta
EDIT: ještě mne napadlo, jestli nemůže bejt nakopnutej bootloader, ale nevím jak to zjistit / opravit.
EDIT: ještě mne napadlo, jestli nemůže bejt nakopnutej bootloader, ale nevím jak to zjistit / opravit.
AZBox Premium HD | AB IPBox 250S | DBox (Nokia) | Toroidal 90 + EMP Centauri S16/1PCP-W3 | Linux only user
- visper
- Odborník
Zkus dát ještě jednou Enigmu a zpět. Předtím ještě zkus tu HW akceleraci zapnout a vypnout. Některé funkce to tak dělají že v menu ukazují opačný stav a srovná se to až při změně.
-
JohnCenaWWE
- V.I.P.
- Dostal poděkování: 6 poděkování
HW akceleracia-----na co to sluzi???som niekde cital ze sa to nema zapinat ze odide potom box je to pravda??? 

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
- visper
- Odborník
Slouží na přetaktování procesoru a tím i zrychlení boxu. Někteří to používají a jsou spokojeni, někteří tvrdí že jim odešel box. Já moc nevěřím, že by mohl odejít, ale u některých slabších kusů to může způsobit nestabilitu.JohnCenaWWE píše:HW akceleracia-----na co to sluzi???som niekde cital ze sa to nema zapinat ze odide potom box je to pravda???
-
JohnCenaWWE
- V.I.P.
a ako zistim ci ten onen je slabsi?da sa to nejak,ci iba ked uz doma mi odide tak potom zistim ze off.....
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Zistis to napr. vacsim zahrievanim boxu... , nereagovanie na DO, alebo pomalsie reagovanie na DO... atd. Ja by som to nezapinal...
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
JohnCenaWWE
- V.I.P.
ved hej zisitim to ale uz len doma,ked to budem kupovat cez net,ale ked vnom budem mat FC05 bude sa prehrievat??????? 

OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
-
- Nováček
U každého se problémy s HW akcelerací projevují jinak, pokud tedy nastanou. U mne například při zapnuté akceleraci jela multimediální část bez problémů, box se ani nijak extrémně nezahříval, ale nestíhal tuner. Na většině kanálů nebyl signál. On se nepřetaktuje jen procesor, ale asi celá sběrnice a další zařízení na ni napojené mužou dělat problémy, i když Sigma stíhá. Těch 15 % navíc je asi na některé boxy moc, chtělo by to měnit po krocích ( např. 5,10,15,20).
AZBox HD Elite, OpenRSI 2.1, USB HDD Samsung S2 Portable 320 GB, motor Strong SG2100, TV LG 37LH4000,
(Nejhorší smrt je z vyděšení)
(Nejhorší smrt je z vyděšení)
- VTronik
- Pokročilý
Ahoj,the.max píše:AAAhoj
Předem díky.
velmi podobnou závadu jsem měl na boxu před časem a objevila se náhle. Ani žádnou změnu FW jsem nedělal, předtím stále na origo FW. Nefungovalo žádné ovládání (ani panel na přístroji) s výjimkou tlačítka hlasitosti na DO. Žádné přehrávání FW nepomohlo, dokonce bylo nerealizovatelné běžným způsobem s flash klíče, protože DO nechodilo ani v modré obrazovce nabídky pro upgrade FW. Nakonec skončil box v servisu na záruční opravu. Podotýkám, že žádnou HW akceleraci jsem před tím nepoužíval a FW byl v boxu při objevení závady již mnoho dní, možná i týdnů. Bohužel jsem ani od technika, který opravu realizoval nedostal jasnou informaci co bylo příčinou. Jen mi sdělil, že box normálně naskočil ihned po výměně DOMu. Jenže když vrátil ten můj původní bez jakékoliv úpravy, box jel také... Jestli potom dělal ještě něco nevím, ale box od té doby zase jede.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
-
JohnCenaWWE
- V.I.P.
kde si to reklamoval v kamenaku?
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
-
- Nováček
Taakze. Akceleraci jem mel urcite vypnutou, tedpo zapnuti akcelerace bezi na 347,6MHz (cat /proc/cpuinfo)...
Vcera jsem ze zoufalosti zkusi udelat dualboot, coz se mi nakonec nepodarilo a box byl v podstate jen jako tezitko, i kdyz jsem ho dostal nanabidku flashnuti , vybral format, tak mi to stale porad dokola formatovalo USBcko, kdyz jsem pak dal instalaci tak mi to vynadalo, ze na flashce je fat32, i kdyz po kontrole v pocitaci tam bylo rozdeleni sdX1 fat32, sdX5-sdX8 reiserfs (tusim).Nasel jsem PDFko How to 'recover dead azbox' a postupoval podle nej, zadarilo se, nicmene to nevyresilo muj problem, stale se to snazilo instalovat originalni fw na USBcko. Budu asi muset dohledat, jak se toho dualbootu zase (radeji) zbavit. Nakonec jsem tedy vzal jeden USB flash disk a na pripravene partisny nakopiroval obsah drive zazalohovaneho DoM modulu, Svete div se, azbox nabehl z USBcka.
Po nekolika minutach ale zase prestal reagovat a zasekl se, CT24 ale hrala dal.
Box jsem vypnul a zapnul, zapl HW akceleraci a ZATIM!!!!! to nevytuhlo.
Takze pokud to nezdechne znovu, necham akceleraci zapnutou a budu hledat postup jak se zbavit dualbootu (coz nevylucuje, ze bych ho nekdy zase nepouzil, precejen, Enigma mi prijde i se svymi prozatimnimi problemy lepsi nez defaultni firmware.
...btw ted si vlastne uvedomuji, kdyz jsem zkousel instalovat tu Enigmu, tak mi azup psal neco o tom, ze box je pretaktovany a ze to vypina, nasledoval restart a az pak instalace Enigmy. Takze jsem asi i drive mel box pretaktovany.
Pozdeji poinformuji jak pokrocim.
Vcera jsem ze zoufalosti zkusi udelat dualboot, coz se mi nakonec nepodarilo a box byl v podstate jen jako tezitko, i kdyz jsem ho dostal nanabidku flashnuti , vybral format, tak mi to stale porad dokola formatovalo USBcko, kdyz jsem pak dal instalaci tak mi to vynadalo, ze na flashce je fat32, i kdyz po kontrole v pocitaci tam bylo rozdeleni sdX1 fat32, sdX5-sdX8 reiserfs (tusim).Nasel jsem PDFko How to 'recover dead azbox' a postupoval podle nej, zadarilo se, nicmene to nevyresilo muj problem, stale se to snazilo instalovat originalni fw na USBcko. Budu asi muset dohledat, jak se toho dualbootu zase (radeji) zbavit. Nakonec jsem tedy vzal jeden USB flash disk a na pripravene partisny nakopiroval obsah drive zazalohovaneho DoM modulu, Svete div se, azbox nabehl z USBcka.
Po nekolika minutach ale zase prestal reagovat a zasekl se, CT24 ale hrala dal.
Box jsem vypnul a zapnul, zapl HW akceleraci a ZATIM!!!!! to nevytuhlo.
Takze pokud to nezdechne znovu, necham akceleraci zapnutou a budu hledat postup jak se zbavit dualbootu (coz nevylucuje, ze bych ho nekdy zase nepouzil, precejen, Enigma mi prijde i se svymi prozatimnimi problemy lepsi nez defaultni firmware.
...btw ted si vlastne uvedomuji, kdyz jsem zkousel instalovat tu Enigmu, tak mi azup psal neco o tom, ze box je pretaktovany a ze to vypina, nasledoval restart a az pak instalace Enigmy. Takze jsem asi i drive mel box pretaktovany.
Pozdeji poinformuji jak pokrocim.
-
- Nováček
Takze na CT24 zpravy v pohode, ale v prubehu se box sekl, --> restart. Po prepnuti na zpravy na Novu po cca 7mi minutach zasek --> restart. Kdyz se box sedkne, prestane fungovat samozrejme i sit, takze prestane chodit i mgcamd.
- VTronik
- Pokročilý
U prodejce boxu, poslal jsem jako balík po telefonické domluvě s prodejcem. Vše proběhlo OK.JohnCenaWWE píše:kde si to reklamoval v kamenaku?
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Skylink ICE
Skylink ICE