9200 a nahrávání
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
9200 a nahrávání
HD-BOX 9200, fw 1.8.83, plugin 10.2.2011 - problém s časovým nahráváním, přes časovač namrskám do HDboxu události na anhrání .. ale casto se stane že se ty události nenahrají a zustanou v časovači. Disk 1.5 TB (možný první problém). Máte někdo zkušenosti jaký max disk dávat do HDboxu ? a druhá věc .. dají se nahrané věci zkopírovat na jiný disk ? mám formát JOURNALED.
- Radek_69
- Nováček
Re: 9200 a nahrávání
Mívám ten samý problém. Už jsem kvůli tomu volal do SAPRA a mluvil s technikem a ten mi řekl že mám zkusit přehrát starý firmware - 1.08.75. Ale ještě jsem to neudělal, tak nevím. Disk mám 150GB a formát FAT32. Ale myslím že diskem to nebude protože když jsem postup nahrávání sledoval, tak nedošlo ani k pokusu. Prostě jako by v časovači nic nastavené nebylo.vokrinek píše:HD-BOX 9200, fw 1.8.83, plugin 10.2.2011 - problém s časovým nahráváním, přes časovač namrskám do HDboxu události na anhrání .. ale casto se stane že se ty události nenahrají a zustanou v časovači. Disk 1.5 TB (možný první problém). Máte někdo zkušenosti jaký max disk dávat do HDboxu ? a druhá věc .. dají se nahrané věci zkopírovat na jiný disk ? mám formát JOURNALED.
Běžně kopíruju věci mezi disky zapojenými na USB raer a USB front. Poklud máš v obou dvou USB zapojené disky (nebo třeba USB klíčenky) tak se ti po najetí na film který chceš sledovat z disku objeví po zmáčknutí modrého tlačítka možnost "kopírovat do zařízení".
Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
HD-BOX FS9200 PWR, fw v.1.10.13, dolní čtečka Skylink ICE
TV Panasonic TH-42PZ85EA
HD-BOX FS9200 PWR, fw v.1.10.13, dolní čtečka Skylink ICE
TV Panasonic TH-42PZ85EA
- tulino
- Pokročilý
1) podmienkou je mat TWIN resp QUAD LNB = privedene 2 kable do tunerov resp z kazdej satelitnej pozicie, kde planujeme NEZAVISLE nahravat - pretoze tuner sa pri casovom nahravani zapne na nejakom kanali, ale nahravat ma iny a mozno aj z ineho TP, co nedokaze ak nie su k dispozicii OBA tunery
2) dalsou podmienkou je spravne nastavenie funkcii tunerov po naistalovani noveho FW, pred prvym vypnutim do STANDBY, inak sa moze stat, ze sa tuner bude zapinat iba s 1 aktivnym tunerom, co sposobi nenahranie programu pomocou casoveho nahravania (co nedokaze ak nie su k dispozicii OBA tunery):
- pri kazdom update fw, aj pri nahrati stareho programoveho settnigu, treba nastavit ODDELENE TUNERY, update sposobi, ze sa to nastavi na PREPOJENE TUNERY
- treba nastavit pouzitie tunerov na VSETKY TUNERY
- - pozor aj pri prevadzke, ked 1 program pozerate a druhy nahravate sa stane, ze sa box prepne na 1. resp 2 tuner, co znamena ze v taky moment uz nema dostupny ten dalsi tuner - treba to pre pokracovanie 2 tunerov bud prepnut, alebo restartnut box - nastavi sa to znovu, ak to bolo dobre nastavene po update fw
- - rovnako sa to chova aj pri pouziti PIP a prehodeni programov z pipu (1-2 a 2-1)
Takze pre spolahlive casove nahravanie doporucujem si pravidelne kontrolovat, ci su tunery oba "aktivne" :
OK (zoznam programov) / cervenym txt tlacidlom prepnur na rezim TUNER = stredny stlpec / TUNER VSETKY
2) dalsou podmienkou je spravne nastavenie funkcii tunerov po naistalovani noveho FW, pred prvym vypnutim do STANDBY, inak sa moze stat, ze sa tuner bude zapinat iba s 1 aktivnym tunerom, co sposobi nenahranie programu pomocou casoveho nahravania (co nedokaze ak nie su k dispozicii OBA tunery):
- pri kazdom update fw, aj pri nahrati stareho programoveho settnigu, treba nastavit ODDELENE TUNERY, update sposobi, ze sa to nastavi na PREPOJENE TUNERY
- treba nastavit pouzitie tunerov na VSETKY TUNERY
- - pozor aj pri prevadzke, ked 1 program pozerate a druhy nahravate sa stane, ze sa box prepne na 1. resp 2 tuner, co znamena ze v taky moment uz nema dostupny ten dalsi tuner - treba to pre pokracovanie 2 tunerov bud prepnut, alebo restartnut box - nastavi sa to znovu, ak to bolo dobre nastavene po update fw
- - rovnako sa to chova aj pri pouziti PIP a prehodeni programov z pipu (1-2 a 2-1)
Takze pre spolahlive casove nahravanie doporucujem si pravidelne kontrolovat, ci su tunery oba "aktivne" :
OK (zoznam programov) / cervenym txt tlacidlom prepnur na rezim TUNER = stredny stlpec / TUNER VSETKY
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
- Rejpal
- Nováček
Já nevím.. problém bude asi někde u vás..Mám dva roky starej HD Box 9200 a nikdy jsem se s vaším problémem nesetkal.Dokonce prehazuju FW bez nějákého vymazávaní nastavení a vše funguje jak má..Tak nevím .. že by byl takovej rozdíl mezi každým přijímačem .. to se mě ani věřit nechce..
*Já se nehádám!! Pouze oponuji!!*HDBox fs-9200+par.80-motor SG2100, HDBox fs-9100par.80-motor SG2100,HDBox fs-9105+par.80-DiSEqC,IPBox 910hd+par.80-motor SG2100 Pro všechny NAS storage HTPC Atom 525, ION2 ,2TB+TV 55",47",32",26"
-
- Nováček
Quad hlavičku máme, tzn, 2 kabely vedou do přijímače ( LNB 1 LNB 2). Antena je nastavená ODDĚLENĚ a oba tunery mají nastaveny DiseqCy . Problém není v běžném přímém nahrávání, kdy se nahrává více programů, ale problém nastává až při nastavení časovače. Nastavím události, uložim a dám přijímač do Standby. ráno přijdu a koukám nic nahranýho a v časovači je pořád to nastavení co jsem chtěl nahrát.
-
- Nováček
Toto se mi také stávalo, že jsem přišel a v časovači co se mělo nahrát zůstalo. Stávalo se mi to na starších fw. nyni je vse v porádku, ale myslím si, ze hlavní pricinou u mel nebyla verze fw., ale harddisk, od doby co jsem koupil nový, tak jiz nahrava v pohode.
fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE
-
- Nováček
vejv.
Když už jsme u toho, jaký hdd používáte aby to šlapalo bez problémů? Já zatim nahrávám na flashku respektive SDHC kartu v redukci na USB.
Já teda vlastním 9300 a zkoušel jsem Seagate freeagent a sekalo se to.
vokrinek.
Jestli je chyba v hdd, zkus nějakou flashku. Třeba se neprobudí hdd. Těžko říct.
Když už jsme u toho, jaký hdd používáte aby to šlapalo bez problémů? Já zatim nahrávám na flashku respektive SDHC kartu v redukci na USB.
Já teda vlastním 9300 a zkoušel jsem Seagate freeagent a sekalo se to.
vokrinek.
Jestli je chyba v hdd, zkus nějakou flashku. Třeba se neprobudí hdd. Těžko říct.
-
- Nováček
Presne tak, starý disk, se mi nekdy neprobudil vcas, a box jakoby ho ignoroval potom kdyz jsem prisel tak tak box ani disk nevidel, musel jsem box vypnout a zapnout. Nyní mám disk viz podpis, dal jsem ho do stejného rámečku v nemž byl ten starý a zatím nemám problémy. Ten starý nyní používám u PC pro zálohu dat, jelikož chodí s PC normáně.
Ten starý disk byl WD 640GB presneji WD6400AAVS
Ten starý disk byl WD 640GB presneji WD6400AAVS
fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE
-
- Nováček
Mam 1 TB hard disk Seagate WS 110 cez eSATU. Nahrava OK, prehrava OK, iba po nahravani alebo prehravani nevypne HDD a toci celu noc. Aby sa HDD stabilizoval musim vypnut (restartovat) HD BOX. Vypnutie HDD nepomaha. Pouzivam FAC.HD BOX.FS 9200PVR.v1.09.09 a plugin-Mcas zo 10-02-2011.Vie niekto pricinu? Prosim o radu.
-
- Nováček
mne robi to iste mam nejaky disk cez esata pripojeny takisto po prehrati zaznamu z HDD tento ostane stale zapnuty navyse po nejakom case sa mi neda ani mazat zaznamy musim restartnut HDBOX potom to ide OK
-
- Nováček
-
- Nováček
Neviem ci je to v softe- osobne mam problem s mrznutim pri Timeshifte namilanskovran píše:Cize je to asi v softveri. Aj ja nemozem vymazat subory.
9300 + interny HDD500GB - aspon som to vypozoroval. Teraz to skusobne riesim druhy den tak, ze nahravanie mam nastavene na HDD a Timeshift som nastavil na USB 8GB. Druhy den bez mrznutia a predtym ked som mal nastavene Timeshift tiez na interny HDD500GB tak mi mrzol 2-3 x denne. Skor si myslim, ze ten original interny HDD ma hardverovy alebo softverovy problem. Uz som jednu taku 9300 menil pred 2 tyzdnami za novu, ale problem sa opakuje. Moj subjektivny nazor je, ze je problem s origos internym 500GB diskom.
Dajte svoje postrehy
- teaczv
- Nováček
Ja mam 2,5 HDD 500GB WD v skrinke ICY BOX pripojeny cez E-SATA, umoznuje subezne nahravat 2x HD, problemy s obcasnym nenahratim programov mam aj ja. Je to zriedkave ale stava sa. Ked vypnem sat.prijimac do STAND BY, HDD sa tiez uspi takze som spokojny.
Vymazat subory z HDD sa tiez obcas nedaju ale staci restart a uz je to OK.
To obcasne nenahratie alebo nemoznost zmazat subor je asi sposobene FW.
Vymazat subory z HDD sa tiez obcas nedaju ale staci restart a uz je to OK.
To obcasne nenahratie alebo nemoznost zmazat subor je asi sposobene FW.
HDBOX FS-9200 PVR - HDD 500GB WD / Panasonic 42PX70EP
Skylink Irdeto Ice 0D96
FW 1.9.49 + MCAS 09.09.2011
Loader 1.54
Skylink Irdeto Ice 0D96
FW 1.9.49 + MCAS 09.09.2011
Loader 1.54
-
- Nováček
ja by som sa rad spytal ohladom nahravania ale po sieti ? Ma 9200ka problem pri ukladani HD zaznamu napr F1 z Nova sport UPC HD? Ked ho dam prehravat z NAS tak je obraz sekany ale ked ho skopirujem na hdd tak je to OK , pritom NAS by to malo zvladat v pohode traffic tam bol tak 10Mb skusil som pustit dalsie zaznamy na PC a to prehravalo v pohode. Ako sa teda ma 9200ka s LAN dokaze ukladat HD zaznam po sieti v zodpovedajucej kvalite ??
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
rychlost odosielania dat cez LAN je zavisla aj od spustenych sluzieb , ktore vytazuju procesor. Ano - HD programy nemusi spolahlivo nahravat na sietovy disk .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00