Plugin
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Plugin
Zdravým vás . Vedeli by ste mi poradiť ohľadne PLUGINOV . Ktorý PLUGIN na čo slúži . Dostal som sa do menu - plugin a vtedy som si povedal že by som rád vedel akú ma funkciu napr. MCAS ten má na starosti podľa mňa hornú čítačku kariet alebo aj dve šachty na zásuvný modul ? Sú rôzne kombinácie pluginov dva aj tri v kope a neviem sa v tom vyznať . Vedel by mi niekto popísať ktorý Plugin na čo slúži . Konkrétne ja mám Mcas nastavené na Automatické a started . Ostatné Pluginy ako sú ibox,coconut,ExSIM,Keditor,oscam-dvbapi-stop,XcamClient,Mclient,Kain2r, oscam-dvbapi-start,XcanConfigure,XcamClient nastavene na manual ale akú maju funkciu nemám ani páru . Dík za akúkoľvek radu .
-
- Nováček
Re: Plugin
Něco bych věděl, ale radši to nechám zkušenějším, abych se nezapletl. Jinak bych oscam start-stop nenazval pluginem, spíš to je jen ovládací script.Elebra píše:Zdravým vás . Vedeli by ste mi poradiť ohľadne PLUGINOV . Ktorý PLUGIN na čo slúži . Dostal som sa do menu - plugin a vtedy som si povedal že by som rád vedel akú ma funkciu napr. MCAS ten má na starosti podľa mňa hornú čítačku kariet alebo aj dve šachty na zásuvný modul ? Sú rôzne kombinácie pluginov dva aj tri v kope a neviem sa v tom vyznať . Vedel by mi niekto popísať ktorý Plugin na čo slúži . Konkrétne ja mám Mcas nastavené na Automatické a started . Ostatné Pluginy ako sú ibox,coconut,ExSIM,Keditor,oscam-dvbapi-stop,XcamClient,Mclient,Kain2r, oscam-dvbapi-start,XcanConfigure,XcamClient nastavene na manual ale akú maju funkciu nemám ani páru . Dík za akúkoľvek radu .
Ovšem zapomněl jsi na důležitý MgCamd a NewCs
- tulino
- Pokročilý
Chapem to dobre, ze sa ti v menu MODUL vsetky vymenovane zobrazuju?Elebra píše:Ostatné Pluginy ako sú ibox,coconut,ExSIM,Keditor,oscam-dvbapi-stop,XcamClient,Mclient,Kain2r, oscam-dvbapi-start,XcanConfigure,XcamClient nastavene na manual
Toto vsetko si si narval do VAR sam?
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
- Radek_69
- Nováček
Připojil bych se k Elebrovi. Samotného mě zajímá k čemu jednotlivé pluginy slouží, aventuelně jak který nastavit aby sloužil k tomu k čemu je určený. I pro mě jako naprostého Linux-laika jsou rozšířené možnosti přehrávače zajímavé. A kde jinde bych se mohl dozvědět víc než na tomto fóru. Diskuse jsou tady na toto téma hodně odborné, ale zkuste někdo poradit i nám, začátečníkům, jak na to
HD-BOX FS-9200 PVR, HDD Seagate, karta CS link
HD-BOX FS-9200 PVR, HDD Seagate, karta CS link
Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
HD-BOX FS9200 PWR, fw v.1.10.13, dolní čtečka Skylink ICE
TV Panasonic TH-42PZ85EA
HD-BOX FS9200 PWR, fw v.1.10.13, dolní čtečka Skylink ICE
TV Panasonic TH-42PZ85EA
-
- Nováček
-
- Nováček
Áno všetky tie PLUGINY ktoré som vymenoval mám v module . Viem že je ich aj viac , ale schválne som vypísal len tie. Som rád že ste sa pripojili viacerý do témy . Už som si myslel že som jediný ktorý tomu nerozumiem . Jedine na čo som vyskúšal je MCAS skúsil som nastaviť na automaticky , lebo nešla karta v uni čítačke a po nastavení na automaticky funguje . Ale či je to lne pre hornú uni čítačku alebo prípadne aj pre karty keby boli v module v jednej zo spodných otvorov pre modul . A má MCAS prípadne aj inú funkciu ? Ak áno tak akú ?
-
- Nováček
Ano je nás víc co tomu dopodrobna nerozumíme. Ale taky něco čteme. Asi bych nainstaloval jeden plugin případně jeden či dva co spolu souvisí.Elebra píše:Áno všetky tie PLUGINY ktoré som vymenoval mám v module . Viem že je ich aj viac , ale schválne som vypísal len tie. Som rád že ste sa pripojili viacerý do témy . Už som si myslel že som jediný ktorý tomu nerozumiem . Jedine na čo som vyskúšal je MCAS skúsil som nastaviť na automaticky , lebo nešla karta v uni čítačke a po nastavení na automaticky funguje . Ale či je to lne pre hornú uni čítačku alebo prípadne aj pre karty keby boli v module v jednej zo spodných otvorov pre modul . A má MCAS prípadne aj inú funkciu ? Ak áno tak akú ?
Ale nas.at všechno na jednu hromadu, to by mně ani ve snu nenapadlo.
-
tommix
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Elebra píše:Áno všetky tie PLUGINY ktoré som vymenoval mám v module . Viem že je ich aj viac , ale schválne som vypísal len tie. Som rád že ste sa pripojili viacerý do témy . Už som si myslel že som jediný ktorý tomu nerozumiem . Jedine na čo som vyskúšal je MCAS skúsil som nastaviť na automaticky , lebo nešla karta v uni čítačke a po nastavení na automaticky funguje . Ale či je to lne pre hornú uni čítačku alebo prípadne aj pre karty keby boli v module v jednej zo spodných otvorov pre modul . A má MCAS prípadne aj inú funkciu ? Ak áno tak akú ?
Ak ti môžem dať radu, tak si do USB kľúča daj plugin MCAS, pichńi ho do prijímača, choď do "Prenos dát" - plugin, stlač zelené tlačitko a po reboote si nainštaluj MCAS... ten ti úplne bude stačiť. Ak to neurobíš, tak asi budeš potrebovaľ toto:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=6834
Tak študuj.
VU+ DUO2 Twin-DVB-S2, DVB-T - BH - HDD 1TB + DVD mech.
VU+ Ultimo 2x DVB-S2- 1x DVB-T - BH - HDD 1TB
HD-box FS-9200 PVR + HDD 500GB
AZBOX Premium
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
AZBOX Premium
-
MartinK.
- V.I.P.
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Pro ELEBRA mít tolik pluginu v hdboxu hraniči s jeho odrovnáním všude na fóru se dočítám o nebezpečí přeplnění paměnti.
pravidlo 1.
V HDBOXU jenom pluginy které používám.
Zkusím posat ty pluginy o kterých vím.
MCAS - tento plugin obsluhuje obě dvě čtečky karet, umi EMU a prej i sdílení v domáci síti, ale to se mi nikdy nepodařilo. Pro ty kteři nesdíleji tak je MCAS nejlepší volba.
Mclient - patři k MCAS a nastavuje se tam sdílení pře MCAS
coconut - tenhle patři k MCAS a je to na EMU s klíčem BISS
Keditor - tohle bylo u starých MCAS dnes už je to přím v něm
ibox - tento plugin vůbec neznám
ExSIM - neznam
oscam-dvbapi-stop
oscam-dvbapi-start
tahle dva patří k PLUGINU OSCAM který umí dělat server na sdílení
XcamClient
XcanConfigure
tyhle dva patří k sobě umí se napojovat na server s kartou s ruznýma protokolama
Kain2r -neznam
Je to stručný popis více už si každy může otestovat sám.
pravidlo 1.
V HDBOXU jenom pluginy které používám.
Zkusím posat ty pluginy o kterých vím.
MCAS - tento plugin obsluhuje obě dvě čtečky karet, umi EMU a prej i sdílení v domáci síti, ale to se mi nikdy nepodařilo. Pro ty kteři nesdíleji tak je MCAS nejlepší volba.
Mclient - patři k MCAS a nastavuje se tam sdílení pře MCAS
coconut - tenhle patři k MCAS a je to na EMU s klíčem BISS
Keditor - tohle bylo u starých MCAS dnes už je to přím v něm
ibox - tento plugin vůbec neznám
ExSIM - neznam
oscam-dvbapi-stop
oscam-dvbapi-start
tahle dva patří k PLUGINU OSCAM který umí dělat server na sdílení
XcamClient
XcanConfigure
tyhle dva patří k sobě umí se napojovat na server s kartou s ruznýma protokolama
Kain2r -neznam
Je to stručný popis více už si každy může otestovat sám.
Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
-
- Nováček
A je tahle rada zaručeně dobrá. Myslím, že někde tady je psáno, že se přes zelené vlastně nic nesmaže. Sám jsem to jednou zkusil a bylo to tak. Již nevím kterého FW se to týkalo.tommix píše: Ak ti môžem dať radu, tak si do USB kľúča daj plugin MCAS, pichńi ho do prijímača, choď do "Prenos dát" - plugin, stlač zelené tlačitko a po reboote si nainštaluj MCAS... ten ti úplne bude stačiť. Ak to neurobíš, tak asi budeš potrebovaľ toto:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=6834
Tak študuj.
Proto zásadně mažu přes FTP celý VAR.
-
tommix
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Cez FTP mažem aj ja, no nechcel som aby to bolo pre neho veľmi zložité.
AZBOX Premium
AZBOX Premium
-
- Nováček
Ak som správne pochopil cez FTP som si spravil zálohu súboru "var". To znamená že v tomto súbore sú len tie pluginy ? Keď ich vymažem cez DO v module cez modré tlačítko je to to isté ako cez FTP alebo nie . Asi dôležité ohľadne pluginov na začiatok .
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
A skontroloval si to ? Skúsil si formát užívateľského prostredia a pozrel si sa či sa zmenila veľkosť adresára var ? Tým že napíšeš niečo podobné bez toho aby si to vedel na 100% zavádzaš seba a aj ostatných užívateľovjirbar píše: A je tahle rada zaručeně dobrá. Myslím, že někde tady je psáno, že se přes zelené vlastně nic nesmaže. Sám jsem to jednou zkusil a bylo to tak. Již nevím kterého FW se to týkalo.
Proto zásadně mažu přes FTP celý VAR.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
tommix
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Keď ich vymažeš modrým tlačítkom, tak vo var-e ostane ešte veľa smetí, ktoré je najlepšie vymazať cez FTP.
AZBOX Premium
AZBOX Premium
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že som písal o zelenom tlačítku

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované