Plugin

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Elebra
Nováček
Nováček

Plugin

Příspěvek od Elebra »

Zdravým vás . Vedeli by ste mi poradiť ohľadne PLUGINOV . Ktorý PLUGIN na čo slúži . Dostal som sa do menu - plugin a vtedy som si povedal že by som rád vedel akú ma funkciu napr. MCAS ten má na starosti podľa mňa hornú čítačku kariet alebo aj dve šachty na zásuvný modul ? Sú rôzne kombinácie pluginov dva aj tri v kope a neviem sa v tom vyznať . Vedel by mi niekto popísať ktorý Plugin na čo slúži . Konkrétne ja mám Mcas nastavené na Automatické a started . Ostatné Pluginy ako sú ibox,coconut,ExSIM,Keditor,oscam-dvbapi-stop,XcamClient,Mclient,Kain2r, oscam-dvbapi-start,XcanConfigure,XcamClient nastavene na manual ale akú maju funkciu nemám ani páru . Dík za akúkoľvek radu .

jirbar
Nováček
Nováček

Re: Plugin

Příspěvek od jirbar »

Elebra píše:Zdravým vás . Vedeli by ste mi poradiť ohľadne PLUGINOV . Ktorý PLUGIN na čo slúži . Dostal som sa do menu - plugin a vtedy som si povedal že by som rád vedel akú ma funkciu napr. MCAS ten má na starosti podľa mňa hornú čítačku kariet alebo aj dve šachty na zásuvný modul ? Sú rôzne kombinácie pluginov dva aj tri v kope a neviem sa v tom vyznať . Vedel by mi niekto popísať ktorý Plugin na čo slúži . Konkrétne ja mám Mcas nastavené na Automatické a started . Ostatné Pluginy ako sú ibox,coconut,ExSIM,Keditor,oscam-dvbapi-stop,XcamClient,Mclient,Kain2r, oscam-dvbapi-start,XcanConfigure,XcamClient nastavene na manual ale akú maju funkciu nemám ani páru . Dík za akúkoľvek radu .
Něco bych věděl, ale radši to nechám zkušenějším, abych se nezapletl. Jinak bych oscam start-stop nenazval pluginem, spíš to je jen ovládací script.
Ovšem zapomněl jsi na důležitý MgCamd a NewCs

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

Elebra píše:Ostatné Pluginy ako sú ibox,coconut,ExSIM,Keditor,oscam-dvbapi-stop,XcamClient,Mclient,Kain2r, oscam-dvbapi-start,XcanConfigure,XcamClient nastavene na manual
Chapem to dobre, ze sa ti v menu MODUL vsetky vymenovane zobrazuju?
Toto vsetko si si narval do VAR sam?

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
Radek_69
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radek_69 »

Připojil bych se k Elebrovi. Samotného mě zajímá k čemu jednotlivé pluginy slouží, aventuelně jak který nastavit aby sloužil k tomu k čemu je určený. I pro mě jako naprostého Linux-laika jsou rozšířené možnosti přehrávače zajímavé. A kde jinde bych se mohl dozvědět víc než na tomto fóru. Diskuse jsou tady na toto téma hodně odborné, ale zkuste někdo poradit i nám, začátečníkům, jak na to :smile:

HD-BOX FS-9200 PVR, HDD Seagate, karta CS link

Chci jen to, co jsem si zaplatil - ostrý obraz, dobrý zvuk a nikým a ničím nerušený příjem
HD-BOX FS9200 PWR, fw v.1.10.13, dolní čtečka Skylink ICE
TV Panasonic TH-42PZ85EA
petulicek
Nováček
Nováček

Příspěvek od petulicek »

Pripájam sa, tiež mám v tom chaos. :wink:

Elebra
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elebra »

Áno všetky tie PLUGINY ktoré som vymenoval mám v module . Viem že je ich aj viac , ale schválne som vypísal len tie. Som rád že ste sa pripojili viacerý do témy . Už som si myslel že som jediný ktorý tomu nerozumiem . Jedine na čo som vyskúšal je MCAS skúsil som nastaviť na automaticky , lebo nešla karta v uni čítačke a po nastavení na automaticky funguje . Ale či je to lne pre hornú uni čítačku alebo prípadne aj pre karty keby boli v module v jednej zo spodných otvorov pre modul . A má MCAS prípadne aj inú funkciu ? Ak áno tak akú ?

jirbar
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirbar »

Elebra píše:Áno všetky tie PLUGINY ktoré som vymenoval mám v module . Viem že je ich aj viac , ale schválne som vypísal len tie. Som rád že ste sa pripojili viacerý do témy . Už som si myslel že som jediný ktorý tomu nerozumiem . Jedine na čo som vyskúšal je MCAS skúsil som nastaviť na automaticky , lebo nešla karta v uni čítačke a po nastavení na automaticky funguje . Ale či je to lne pre hornú uni čítačku alebo prípadne aj pre karty keby boli v module v jednej zo spodných otvorov pre modul . A má MCAS prípadne aj inú funkciu ? Ak áno tak akú ?
Ano je nás víc co tomu dopodrobna nerozumíme. Ale taky něco čteme. Asi bych nainstaloval jeden plugin případně jeden či dva co spolu souvisí.

Ale nas.at všechno na jednu hromadu, to by mně ani ve snu nenapadlo.

tommix Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tommix »

Elebra píše:Áno všetky tie PLUGINY ktoré som vymenoval mám v module . Viem že je ich aj viac , ale schválne som vypísal len tie. Som rád že ste sa pripojili viacerý do témy . Už som si myslel že som jediný ktorý tomu nerozumiem . Jedine na čo som vyskúšal je MCAS skúsil som nastaviť na automaticky , lebo nešla karta v uni čítačke a po nastavení na automaticky funguje . Ale či je to lne pre hornú uni čítačku alebo prípadne aj pre karty keby boli v module v jednej zo spodných otvorov pre modul . A má MCAS prípadne aj inú funkciu ? Ak áno tak akú ?

Ak ti môžem dať radu, tak si do USB kľúča daj plugin MCAS, pichńi ho do prijímača, choď do "Prenos dát" - plugin, stlač zelené tlačitko a po reboote si nainštaluj MCAS... ten ti úplne bude stačiť. Ak to neurobíš, tak asi budeš potrebovaľ toto:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=6834
Tak študuj.

VU+ DUO2 Twin-DVB-S2, DVB-T - BH - HDD 1TB + DVD mech.
VU+ Ultimo 2x DVB-S2- 1x DVB-T - BH - HDD 1TB
HD-box FS-9200 PVR + HDD 500GB
AZBOX Premium
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od MartinK. »

Pro ELEBRA mít tolik pluginu v hdboxu hraniči s jeho odrovnáním všude na fóru se dočítám o nebezpečí přeplnění paměnti.

pravidlo 1.

V HDBOXU jenom pluginy které používám.

Zkusím posat ty pluginy o kterých vím.

MCAS - tento plugin obsluhuje obě dvě čtečky karet, umi EMU a prej i sdílení v domáci síti, ale to se mi nikdy nepodařilo. Pro ty kteři nesdíleji tak je MCAS nejlepší volba.

Mclient - patři k MCAS a nastavuje se tam sdílení pře MCAS

coconut - tenhle patři k MCAS a je to na EMU s klíčem BISS

Keditor - tohle bylo u starých MCAS dnes už je to přím v něm

ibox - tento plugin vůbec neznám

ExSIM - neznam

oscam-dvbapi-stop
oscam-dvbapi-start
tahle dva patří k PLUGINU OSCAM který umí dělat server na sdílení

XcamClient
XcanConfigure
tyhle dva patří k sobě umí se napojovat na server s kartou s ruznýma protokolama

Kain2r -neznam

Je to stručný popis více už si každy může otestovat sám.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
jirbar
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirbar »

tommix píše: Ak ti môžem dať radu, tak si do USB kľúča daj plugin MCAS, pichńi ho do prijímača, choď do "Prenos dát" - plugin, stlač zelené tlačitko a po reboote si nainštaluj MCAS... ten ti úplne bude stačiť. Ak to neurobíš, tak asi budeš potrebovaľ toto:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=6834
Tak študuj.
A je tahle rada zaručeně dobrá. Myslím, že někde tady je psáno, že se přes zelené vlastně nic nesmaže. Sám jsem to jednou zkusil a bylo to tak. Již nevím kterého FW se to týkalo.
Proto zásadně mažu přes FTP celý VAR.

tommix Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tommix »

Cez FTP mažem aj ja, no nechcel som aby to bolo pre neho veľmi zložité.

AZBOX Premium
Elebra
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elebra »

Ak som správne pochopil cez FTP som si spravil zálohu súboru "var". To znamená že v tomto súbore sú len tie pluginy ? Keď ich vymažem cez DO v module cez modré tlačítko je to to isté ako cez FTP alebo nie . Asi dôležité ohľadne pluginov na začiatok .

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

jirbar píše: A je tahle rada zaručeně dobrá. Myslím, že někde tady je psáno, že se přes zelené vlastně nic nesmaže. Sám jsem to jednou zkusil a bylo to tak. Již nevím kterého FW se to týkalo.
Proto zásadně mažu přes FTP celý VAR.
A skontroloval si to ? Skúsil si formát užívateľského prostredia a pozrel si sa či sa zmenila veľkosť adresára var ? Tým že napíšeš niečo podobné bez toho aby si to vedel na 100% zavádzaš seba a aj ostatných užívateľov

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
tommix Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tommix »

Keď ich vymažeš modrým tlačítkom, tak vo var-e ostane ešte veľa smetí, ktoré je najlepšie vymazať cez FTP.

AZBOX Premium
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Myslím že som písal o zelenom tlačítku

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Zamčeno

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“