Dalkove ovladani - citlivost - uprava (vylepseni)

Nastavení a diskuze kolem tohoto modelu.
Odpovědět
LMN128
Nováček
Nováček

Dalkove ovladani - citlivost - uprava (vylepseni)

Příspěvek od LMN128 »

Ahoj,
mam SatElitu cca pul roku a musim rict, ze ja osobne jsem se jeste nesetkal s takto spatnym dalkovym ovladanim. Vadi mi dve veci.

1. tezky zdvih tlacitek - guma tlacitek je asi velmi tvrda a je potreba nezvykle vetsi sily na stisk
2. nizka citlivost ovladani - ovladac je treba presne mirit na pristroj, aby reagoval.

Jiste je to i otazkou treningu, ale ja jsme zvykly z jinych ovladacu a prijemnejsi praci.
Tyto dve veci mne dost otravuji, ale vzdy jsem si to omlouval nizkou cenou pristoje.

Hlavne ta druha me dost vadila a rikal jsem si, ze to prece neni mozne.
Rozebrat jsem tedy dalkove ovladani a posunul IR (Infra Red) diodu cca o 5mm vice ven z dalkoveho ovladace. Na mojem DO totiz byla dost zasunula dovnitr DO. Konstrukce DO to nastesti umoznuje.
A vysledek? Super. Ucinnost se dramaticky zlepsila. Nyni ovladam SatElitu bezproblemu i odrazem o protejsi stenu.

Jak malo staci, ze? Problem se tykal mozna jen meho DO, ale pokud ma nekdo podobny problem, tak mu snad moje zkusenost pomuze. IR dioda nyni sice trouchu nehezky couha ven z DO, ale zato funguje o poznani lepe. Plastovy obal DO totiz dost tlumil vyzarene svetlo a omezoval vyzareny vykon.

Pozor vsak, tato uprava muze mit vliv na zaruku a take neodbornym pajenim muzete DO znicit.
Jeste doporucuji pouzivat klasicke alkalicke baretie a ne nabijeci, ktere maji nizsi napeti, ktere muze ovlivnovat vykon DO. Ale to asi vite.

Enjoy.
LMN128

Marek-TT
Nováček
Nováček

Re: Dalkove ovladani - citlivost - uprava (vylepseni)

Příspěvek od Marek-TT »

Mam jednu otazku, tak vyuzijem tuto temu... Funguje vam prepinanie zdroju/source cez ovladac Satelity ? Myslim tym ze ked chcem DVD prehravac prepojit cez Satelitu Scartom a do TV mi ide vlastne uz len jeden kabel zo Satelity a mal by som si nejak prepat ci chcem pozerat satelit alebo DVD.
Mne to nejak nejde

Odpovědět

Zpět na „Diskuze SatElita 2000HD“