prosba - pripojeni NAS
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
prosba - pripojeni NAS
dobry den jsem totalni amater v sat technice
nedavno jsem si poridil HD-BOX 9100 a pripojil jej pomoc ETH k domaci siti kde je jeste DNS323 od D-LINKu co by NAS. Tam jsem vyrobil adresar TV kde jsem chtel z toho HD-BOXu nahravat a pak nasledne prehravat nahravky
taky jsem chtel mountnout nejaka dalsi mista treba jako MP3 a Filmy a Fotky. Proste v duchu jsem myslel ze budu moci z 9100 prehravat veci z pole a zase tam nahravat TV porady, ale jak se zda nejsem sto to rozchodit.
Prosim tedy o co nejvic blbovzdorny návod. Prolezl jsem forum skrz na skrz. A zkusil jsem.
1. pres ovladac primo na HD-BOXu v menu, nastaveni pripojit sitovy disk a tam pise nelze
2. pres web rozhrani tak se taky ne zcela darilo
3. pres Telnet (puttytel) mount -t cifs -o username=xxx,password=yyy //IP.NAS/TV /STORAGE/HDD/ toto asi jako jediné prošlo a po přikazu ticho kliknul jsem přes web rozhrani v menu-sit na /storage/HDD a hopla videsl jsem to co je na poli tj adresar sample a jeste jedno pokusne pokus.avi
rikal jsem si fajn nastaveno ted to bude chtit vybrat na hd-boxu jen zarizeni pro nahravani ale tam neni nic videt tzn. v menu sitova nastaveni stale pise nedostupno a kdyz dam REC na DO rekne ze tam neni zadne zarizeni jestli chci vybrat jine dal jsem ze jo a houbles vyhodi to chybu ze neni zadny dalsi device a cao
opravdu se omouvam ale snazil jsem se 3 vecery venovat testum a pokusum stejne tak jako prochazeni fora ale nic
moc tedy prosim o co nejblbovzdornejsi navod
verze fw v hd-boxu 1.08.34
pole D-LINK dns 232
Skylink HD ICE - karta (aktuane neregistovana)
90 eco fe parabola
Dy-Way konvertor pro 2 druzice az na 4 TV
sila signalu minimalne 80% Astra 23,5 druha 19,2 obvykle tak 72-76%
kazdy vecer vypnuty na vypinači napajeni kazde rano novy boot.
nahran posledni FW k tomu to Web rozhrani a dohrala se spousta nejaky pluginu o kterych vim hovno ale jsou nastesny zasavene ;o)
- jeste malickost docela casto se mi HD-BOX kousne a treba 2 -5 minut nic nedela a na nic nereaguje nebo koukam na tv ale nereaguje na DO a taky celkem pravidelne nenabootuje napoprve treba az na podruhe a taky kdyz ma jit ze stand-by tak to vypada ze jo pisne na display CT24 (treba) a pak bac a znova loading.
jo a tady docela casto pri koukani najednou napise kanal zakodovan a prestane hrat a za par minut nabehne jako by se nechumelilo
a taky se mi zda prodleva mezi prepnutim programu cca 10s docela dlouho ne?
co s tim kdyz mam posledni FW
dekuji za pomoc s mountem a vselike dalsi pripominky k tematu
- omlouvam se za gramatiku a taky za delku prispevku je to muj prvni v zivote ;o( (snad i posledni)
nedavno jsem si poridil HD-BOX 9100 a pripojil jej pomoc ETH k domaci siti kde je jeste DNS323 od D-LINKu co by NAS. Tam jsem vyrobil adresar TV kde jsem chtel z toho HD-BOXu nahravat a pak nasledne prehravat nahravky
taky jsem chtel mountnout nejaka dalsi mista treba jako MP3 a Filmy a Fotky. Proste v duchu jsem myslel ze budu moci z 9100 prehravat veci z pole a zase tam nahravat TV porady, ale jak se zda nejsem sto to rozchodit.
Prosim tedy o co nejvic blbovzdorny návod. Prolezl jsem forum skrz na skrz. A zkusil jsem.
1. pres ovladac primo na HD-BOXu v menu, nastaveni pripojit sitovy disk a tam pise nelze
2. pres web rozhrani tak se taky ne zcela darilo
3. pres Telnet (puttytel) mount -t cifs -o username=xxx,password=yyy //IP.NAS/TV /STORAGE/HDD/ toto asi jako jediné prošlo a po přikazu ticho kliknul jsem přes web rozhrani v menu-sit na /storage/HDD a hopla videsl jsem to co je na poli tj adresar sample a jeste jedno pokusne pokus.avi
rikal jsem si fajn nastaveno ted to bude chtit vybrat na hd-boxu jen zarizeni pro nahravani ale tam neni nic videt tzn. v menu sitova nastaveni stale pise nedostupno a kdyz dam REC na DO rekne ze tam neni zadne zarizeni jestli chci vybrat jine dal jsem ze jo a houbles vyhodi to chybu ze neni zadny dalsi device a cao
opravdu se omouvam ale snazil jsem se 3 vecery venovat testum a pokusum stejne tak jako prochazeni fora ale nic
moc tedy prosim o co nejblbovzdornejsi navod
verze fw v hd-boxu 1.08.34
pole D-LINK dns 232
Skylink HD ICE - karta (aktuane neregistovana)
90 eco fe parabola
Dy-Way konvertor pro 2 druzice az na 4 TV
sila signalu minimalne 80% Astra 23,5 druha 19,2 obvykle tak 72-76%
kazdy vecer vypnuty na vypinači napajeni kazde rano novy boot.
nahran posledni FW k tomu to Web rozhrani a dohrala se spousta nejaky pluginu o kterych vim hovno ale jsou nastesny zasavene ;o)
- jeste malickost docela casto se mi HD-BOX kousne a treba 2 -5 minut nic nedela a na nic nereaguje nebo koukam na tv ale nereaguje na DO a taky celkem pravidelne nenabootuje napoprve treba az na podruhe a taky kdyz ma jit ze stand-by tak to vypada ze jo pisne na display CT24 (treba) a pak bac a znova loading.
jo a tady docela casto pri koukani najednou napise kanal zakodovan a prestane hrat a za par minut nabehne jako by se nechumelilo
a taky se mi zda prodleva mezi prepnutim programu cca 10s docela dlouho ne?
co s tim kdyz mam posledni FW
dekuji za pomoc s mountem a vselike dalsi pripominky k tematu
- omlouvam se za gramatiku a taky za delku prispevku je to muj prvni v zivote ;o( (snad i posledni)
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: prosba - pripojeni NAS
nahravanie na HDD musis zvolit. ved vidis, kde to mas premapovane.
nezabudni ale, ze miesto na nahravanie nesmie byt read only, ako to mas teraz - to tam asi tazko nieco nahras . :)
Posledna verzia fw je presne taka ako predchadzajuce. Dlhodobu prevadzku nevydrzi stabilne a postupne zacina stracat prehlad pri sprave pamate. Preto je lepsie pouzit fw 1.08.22 .
nezabudni ale, ze miesto na nahravanie nesmie byt read only, ako to mas teraz - to tam asi tazko nieco nahras . :)
Posledna verzia fw je presne taka ako predchadzajuce. Dlhodobu prevadzku nevydrzi stabilne a postupne zacina stracat prehlad pri sprave pamate. Preto je lepsie pouzit fw 1.08.22 .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
nahravanie na HDD musis zvolit. ved vidis, kde to mas premapovane.
- tohle jsem ne zcela pochopil ;o(
je mi jasne ze to nesmim mit READ ONLY ovsem predpokladam ze to bude nejaky parametr ale nevim kde by mel byt jestli u prikazu mount nebo kde protoze ten adresar na poli je RW
a mam to tlacit radeji pres webrozhrani telnet nebo pres ovladac?
jak jsem psal vyse jsem totalni amater a bylo mi receno tim chlapikem ktery me to instaloval ze tahle jedina nejnovejsi verze fw umi jako jedina Skylink Standard HD /ICE/ (jeste je tam IRDETO) kartu kterou ja mam ve ctecte nahore nevim jestli to tahle verze bude umet
jestli ale fw 1.08.22 umi moji kartu bude stabilni nebude se to kousat bude to prepinat svizneji a bude to nahravat a prehravat tak ji tam klidne nejak dle pomoci na foru natlacim jen bych rad vedel jestli to proste pojede lepe a spolu s mou kartou Skylink
moc prosim do dalsi hepl a ja jdu na forum studovat klady a zapory verze 1.08.22 dekuji
- tohle jsem ne zcela pochopil ;o(
je mi jasne ze to nesmim mit READ ONLY ovsem predpokladam ze to bude nejaky parametr ale nevim kde by mel byt jestli u prikazu mount nebo kde protoze ten adresar na poli je RW
a mam to tlacit radeji pres webrozhrani telnet nebo pres ovladac?
jak jsem psal vyse jsem totalni amater a bylo mi receno tim chlapikem ktery me to instaloval ze tahle jedina nejnovejsi verze fw umi jako jedina Skylink Standard HD /ICE/ (jeste je tam IRDETO) kartu kterou ja mam ve ctecte nahore nevim jestli to tahle verze bude umet
jestli ale fw 1.08.22 umi moji kartu bude stabilni nebude se to kousat bude to prepinat svizneji a bude to nahravat a prehravat tak ji tam klidne nejak dle pomoci na foru natlacim jen bych rad vedel jestli to proste pojede lepe a spolu s mou kartou Skylink
moc prosim do dalsi hepl a ja jdu na forum studovat klady a zapory verze 1.08.22 dekuji
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
1,08,22 + Mcas -posledny, vedia precitat kartu .
stiahni si najskor sw na kluc a nainstaluj.
http://reviservis.sk/fw/9100/IRD.HD%20B ... .08.22.ird
potom zvol vyrobne nastavenia , nastav box .
stiahni si na kluc poslednu verziu MCAS
http://www.forum.satdigitalne.cz/downlo ... hp?id=4909
postup instalacie pluginu MCAS najdes tu
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=4139
mount sietoveho disku najdes tu
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=4044
stiahni si najskor sw na kluc a nainstaluj.

stiahni si na kluc poslednu verziu MCAS

postup instalacie pluginu MCAS najdes tu

mount sietoveho disku najdes tu

-
- Nováček
sice abs netusim co je MCAS ale udelam to
mmch koukam skrze win scp i ftp do hdboxu je ve STORAGE mi to v HDD skoci na ten muj sitovy disk a je tam povoleny zapis i cteni ale v HDBOXU u ovladace stale nejde uvidim co to udela s novym FW 1.08.22 a pak se ozvu nejspis za par dnu doufam ze se mi povede downgrade FW bez nejakych zasadnich problemu - zatim diky moc
mmch koukam skrze win scp i ftp do hdboxu je ve STORAGE mi to v HDD skoci na ten muj sitovy disk a je tam povoleny zapis i cteni ale v HDBOXU u ovladace stale nejde uvidim co to udela s novym FW 1.08.22 a pak se ozvu nejspis za par dnu doufam ze se mi povede downgrade FW bez nejakych zasadnich problemu - zatim diky moc
-
- Nováček
tak jsem udelal co bylo treba nahral fw 22 a k tomu MCAS a ten dal autostart ... a dokonce sem i povedlo mapnout i ten sitovy disk zac moc dekuji ale mam veliky veliky problem v menu polozka CAS je u vsech polozek -PRAZDNY- i kdyz tam v nem je porad vlozena ta Skylink Standard HD (ICE) karta a spousta programu me ted nefunguje jen ty otevrejene jako CT24 apod ale CT1 2 atd nejedou .. a to myslim neni vubec dobre a mmch jen dotaz mimo u fw 22 je normalni ze po zmackuni power ne DO se vypne uplne a nejde do StandBY protoze pak startuje uplne nanovo a to je tak minuta diky moc za radygrantec píše:1,08,22 + Mcas -posledny, vedia precitat kartu .
stiahni si najskor sw na kluc a nainstaluj.http://reviservis.sk/fw/9100/IRD.HD%20B ... .08.22.ird
stiahni si na kluc poslednu verziu MCAShttp://www.forum.satdigitalne.cz/downlo ... hp?id=4909
postup instalacie pluginu MCAS najdes tuhttp://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=4139
mount sietoveho disku najdes tuhttp://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=4044
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Menu - plugin a cervenym vyries autostart . potom zas zelenym spusti emulator.
karta bude fungovat.
a startovanie- Menu - nastavenie OSD - tam najdes aj rezim standby - zmen na ON
karta bude fungovat.
-
- Nováček
v menu jsem koukal na plugin a cervenym uz pred timto prispevkem zvolil autostart a pak zelenym dal u MCAS start a nicgrantec píše:Menu - plugin a cervenym vyries autostart . potom zas zelenym spusti emulator.
karta bude fungovat.
tak jsem to vypnul a zkusil znovu zapnout koukl do plugin a tam koukam MCAS spusten a kouknu do CAS a tam - PRAZDNY - u vsech tri poli ? taze stale nejede
-
- Nováček
tak jsem si nevedel rady a nez se s tim srat dal tak jsem vrazil Skylink kartu do takovy redukce co mam z PC je to PCMICA nejaka cryptoworks irdeto hdcard ctecka a vrazil ji do toho slotu pod tou vestavenou cteckou karet a hopla chytlo se to a jede ale kdyz dam kartu to te vestavene ctectky tak houbles ... nerozumim tomu ale rekl bych ze to vypada jako by mi proste ta ctecka vestavena padla a byla k.o. ;o( no pro tuto chvili mi jedou programy ktere jsem chtel a jdu si jeste vyresit moutovani toho sitoveho disku po zapnuti a budu zase den dva klidne spat a cekat na prispevek co s moji vestavenou cteckou ;o)
zatim diky moc za pomoc JG
PS: tusim ze jsem nekde videl ze do autorun.sh nebo tak neco mam vlozit ten radek pro moutnuti toho sitoveho disku po zapnuti hd-boxu pokud by nekdo chtel mi ten postup napsat sem bylo by to idealni ale i tak jdu hledat
zatim diky moc za pomoc JG
PS: tusim ze jsem nekde videl ze do autorun.sh nebo tak neco mam vlozit ten radek pro moutnuti toho sitoveho disku po zapnuti hd-boxu pokud by nekdo chtel mi ten postup napsat sem bylo by to idealni ale i tak jdu hledat
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ocuj a vkladas do citacky kartu chipom dole ?
-
- Nováček
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
zazraky sa nedeju . ak nejde - nemas zapisy na karte, alebo nemas HDBOX ,ale iny prijimac s rovnakym hw .
-
- Nováček
je mi zcela jasne ze zazraky se nedeji a kdyz ano tak me se zatim nestaly - tedy rekapituluji
jde o to ze mam HD-BOX 9100 PVR koupil jsem ho cca pred 10 dny
pri prvnich pokusech mi byl kolegou nahran fw 1.08.37 kvuli problemum s ctenim karty ale ja to nidky neresil nasledne vse jedlo cca 5 dnu ale kouslalo se apod
tak jsem se tady zaregistroval a pozadal o pomoc bylo mi receno jdi na fw 1.08.22 a MCAS to jsem udelal vse supr az do momentu kdy jsem vyladil programy a chtel jit treba na ct1 neslo zarvalo to ze program zakodovan (nebo blokovan nebo ci co) tak jsem koukl v menu na CAS a tam byly vsechny identifikovane jako -PRAZDNE- ale s v 37 tam bylo normalne CryptoWorks tak jsme to tady resili a ja abych jen necekal tak jsem nelenil a mel jsem tady poruce takovou PCMICIA nebo jak se tomu rika redukci na kartu preneji tohle http://atcomp.cz/katalog/98794324/snimek02.jpg a jen tak z prdele to vrazil do jednoho z tech portu co tam na 9100 jsou a bum bac rozjelo se tak jsem ji zase vytahl a zase zkusil vlozit do te ctecky a nic furt pise -PRAZDNA- tak jsem ji vytahl a zrazil zpet do rekukce a jede takze zatim jsem provozuschopny ale uvazuju jestli mi tedy neodesla ctecka nebo jestli jde jen o nejaky bug te verze 22
--- kdyz jsem se tak rozepsal muzu se optat existuje nejaky plugin na svizne a poradne prohlizeni jpeg fotek ? --- presto zatim moc a moc dekuji za pomoc
jde o to ze mam HD-BOX 9100 PVR koupil jsem ho cca pred 10 dny
pri prvnich pokusech mi byl kolegou nahran fw 1.08.37 kvuli problemum s ctenim karty ale ja to nidky neresil nasledne vse jedlo cca 5 dnu ale kouslalo se apod
tak jsem se tady zaregistroval a pozadal o pomoc bylo mi receno jdi na fw 1.08.22 a MCAS to jsem udelal vse supr az do momentu kdy jsem vyladil programy a chtel jit treba na ct1 neslo zarvalo to ze program zakodovan (nebo blokovan nebo ci co) tak jsem koukl v menu na CAS a tam byly vsechny identifikovane jako -PRAZDNE- ale s v 37 tam bylo normalne CryptoWorks tak jsme to tady resili a ja abych jen necekal tak jsem nelenil a mel jsem tady poruce takovou PCMICIA nebo jak se tomu rika redukci na kartu preneji tohle http://atcomp.cz/katalog/98794324/snimek02.jpg a jen tak z prdele to vrazil do jednoho z tech portu co tam na 9100 jsou a bum bac rozjelo se tak jsem ji zase vytahl a zase zkusil vlozit do te ctecky a nic furt pise -PRAZDNA- tak jsem ji vytahl a zrazil zpet do rekukce a jede takze zatim jsem provozuschopny ale uvazuju jestli mi tedy neodesla ctecka nebo jestli jde jen o nejaky bug te verze 22
--- kdyz jsem se tak rozepsal muzu se optat existuje nejaky plugin na svizne a poradne prohlizeni jpeg fotek ? --- presto zatim moc a moc dekuji za pomoc
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ku kúpe CAM modulu je väčšinou dohnaný človek ktorý nečíta forum - je jedno z akých dôvodov.
Je to úplne zbytočná investícia, ale kto chce kam - pomôžme mu tam
Je to úplne zbytočná investícia, ale kto chce kam - pomôžme mu tam

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
fotky sa daju prehliadat integrovanym prehliadacom .
staci pripojit usb kluc s fotkami , ale mozes rovno aj fotak pripojit - same ponukne prezeranie photo .
staci pripojit usb kluc s fotkami , ale mozes rovno aj fotak pripojit - same ponukne prezeranie photo .