zahada router

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
jano333
Nováček
Nováček

zahada router

Příspěvek od jano333 »

Zdravim mam1x ariva a 1x krat Azbox hd premium.
po dobrych radach demp... a inych co dakujem sa mi podarilo prepojit po LAN vstko fungovalo pokila 1a2STB bolo na routry
zyxel 4xport s wifi, ja mam vsak domacu siet takto :ADSL routerSMC bez wifi s pripoj do internetu ktory je v detskej izbe don pripojene po LAN PC 1 a pc2 aby som mohol s notebokom a pda-ckom behat po dome tak v obyvke mam ten spomenuty zyxel ktory je po lan pripojeny .problem je ze ak ariva aj azetko su v zyxel tak to sh.. ide ale ako nahle pripojim napr. azetko do routra smc a ariva ostava v zyxel tak ani tuk ale vsetko je to v jednom subnete a pc 1,pc2 a notas sa vidia aj ping ok tak teraz co?
dakujem

005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování

Re: zahada router

Příspěvek od 005jon »

Azbox hd si skontroluj IP a nastav si statickú IP nech sa nemaní a tu potom zadaj v Ariva na zdieľanie

jano333
Nováček
Nováček

to 005jon

Příspěvek od jano333 »

pozdravujem ta ja mam vsetko nastavene OK ak citas Azetko ma staticku IP, vsetko to funguje pokial je to v jednom routry , akonahle to zapojim Azetko do1routra a ariva do 2routra tak nic routre su prepojene Lan kablom a maju IP.cky v jednom subnete Pc ktore su na roznych routroch sa vydia pingi chodia len Azetku sa akosi nieco nepaci.
tak neviem

Stevo102
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Stevo102 »

No podla toho co pises by som povedal, ze ked tam mas 2 rootre tak si urobil aj dve siete preto ti to nejde. Pingy prejdu aj mozno nieco ine ale to je tak vsetko. Ak mas na jednom rootry - ten prvy zapnute DHCP tak na tom druhom musis mat nastavene IP staticky, a ethernet z prveho rootra musis vopchat do lan druheho a nie do wan portu, uz sa mi toto stalo doma ked som pripajal suseda z mojho netu a takto som ho nechtiac oddelil od mojej siete. Ale mozno je tam iny problem, skus si to kuknut...

AZBox HD Premium, HDD Seagate barracuda 500GB 7200 rpm, CCcam 2.1.3 (Skylink), 3xTwinLNB + diseqc 4in1 - 19,2E 23,5E a 1W, Enigma 2 RTi Core v 1.7.0
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

presne tak mas 2 routre v jednej ip sieti. pokial by si jeden router pouzival iba ako switch tak ti to bude fungovat ale akonahle ides cez ten WAN interface toho routera tak ti to neroutuje lebo pre ten router je to LAN siet tak to nema preco posielat na ten WAN interface

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
johank
Nováček
Nováček

Příspěvek od johank »

theruck píše:presne tak mas 2 routre v jednej ip sieti. pokial by si jeden router pouzival iba ako switch tak ti to bude fungovat ale akonahle ides cez ten WAN interface toho routera tak ti to neroutuje lebo pre ten router je to LAN siet tak to nema preco posielat na ten WAN interface
Nyní jsem to také tak nastavil. Změnil jsem poskytovatele ADSL a starý modem Ovislink jsem nahradil Huaweï (ten mi doporučil technik O2, protože na ústředně je taky Huawei.

Ovislink jsem použil jako aces point v přízemí na wifi a je na něj přez kabelpřipojrn Az Box. Modem s wifinou mám totiž v patře, v přízemí a na zahradě mi kolísal signál. Ovislink je jako switch, vypnuté DPHC a lan s ním jenom protéká. Az Box si vzal IP dle DHCP Huawei (10.0.0.1) Ovislink měl 192.168.2.1

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
jano333
Nováček
Nováček

Příspěvek od jano333 »

Zdravim vsetkym dakujem za reakcie, ale chyba bola uplne inde slabo som nalisoval koncovy na kabel , len to malo nejaky hacik internet a ping ok .Teraz je to uz vsetko v poriadku .Este raz dakujem
jano

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“