Spojení pc a AZBox

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
timoteus
Nováček
Nováček

Spojení pc a AZBox

Příspěvek od timoteus »

Ahoj, nefunguje mi spojení pc (notebook přes wifi) a AZBoxu, tedy jen když zadám IP adresa boxu:1001, abych se mohl podívat na seznam stanic tv. Přes FTP se spojím normálně, ale přes web mi to oznámí spojení se nezdařilo. Kde by mohl být problém? Díky moc za radu. Případně, je jiná možnost, jak se na ten seznam podívat?

tesik
Nováček
Nováček

Re: Spojení pc a AZBox

Příspěvek od tesik »

timoteus píše:Ahoj, nefunguje mi spojení pc (notebook přes wifi) a AZBoxu, tedy jen když zadám IP adresa boxu:1001, abych se mohl podívat na seznam stanic tv. Přes FTP se spojím normálně, ale přes web mi to oznámí spojení se nezdařilo. Kde by mohl být problém? Díky moc za radu. Případně, je jiná možnost, jak se na ten seznam podívat?

A mas spusteny newcs plugin? Bez toho ti to nic neukaze.

AZ BOX HD Premium, HDD 2,5" 120GB,19,2+23,5
timoteus
Nováček
Nováček

Příspěvek od timoteus »

No jasně, pročítám forum a tak nějak mi to začalo lehce a pomalu docházet...... Večer vyzkouším, díky. Teď mám zapnuto jen MultiCAS.

timoteus
Nováček
Nováček

Příspěvek od timoteus »

Tak jsem aktivoval mgcamd a newcs. Přes Firefox se jen vypíše seznam, bez možnosti klikání. Explorer mi již nabídne podtržené odkazy Management Console, ale při kliknutí na "sub" se mi seznam programů tv nezobrazí. Je tam v podstatě jen záhlaví a prázdná stránka. Můžete mi pls poradit, jak ten seznam tv programů zobrazit? Díky

mccase69
Nováček
Nováček

Příspěvek od mccase69 »

Tak to mi hlava nebere.Já používám Firefox a v tom to normálně funguje.Teď jsem to zkusil v Exploreru a ten mi píše že nelze zobrazit.Takže bych doporučil zkusit nějaký jiný prohlížeč

AZBOX Elite HD\Emme Esse 85\Skylink\Western Digital My Book Essential 1TB\RTI 1.7 \SAMSUNG LED UE40C6000
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

A jinak ten newcs+mgcamd fungují? Tzn. je tam vložena karta která dekóduje?

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
timoteus
Nováček
Nováček

Příspěvek od timoteus »

V AZBoxu mám kartu od UPC, spárovanou s modulem, předplacený standard programů, vše funguje, jen jsem se chtěl podívat na ten seznam programů. Je to kabelovka. Časem bych si chtěl pořídit satelit, tak se snažím získat nějaké info.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

timoteus píše:V AZBoxu mám kartu od UPC, spárovanou s modulem...
Mas kartu v module? Pokial chces citat zapisy z karty v newcs konzole, musi byt karta v citacke bez modulu. Teda, dufam, ze som tomu dobre porozumel, co si napisal :D

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
timoteus
Nováček
Nováček

Příspěvek od timoteus »

Jo, jo, já se v tom vůbec nevyznám..... Karta UPC je vsunutá do modulu a ten do slotu v AZBoxu. Tak mám tedy kartu vyndat z modulu a dát ji do čtečky? Ten modul mám proto, poněvadž mi řekli, že karta samotná v nějakém jiném stb, než od UPC, fungovat nebude. Takže budu moci sledovat předplacené tv programy, i když bude karta jen ve čtečce? Díky za odpověď.

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

timoteus píše:. Takže budu moci sledovat předplacené tv programy, i když bude karta jen ve čtečce? Díky za odpověď.
To asi ne, když je ta karta spárovaná, ale vikino ti to psal proto, že si se chtěl podívat na zápisy, které na té kartě máš. Kdyby karta spárované nebyla, tak by ti to jelo i v interní čtečce. Prostě se podíváš na ty zápisy (v té době ti programy ale asi nepojedou) a pak ji dáš zase pěkně zpátky do modulu (a pokud nepřijímáš pomocí EMUlace nic jiného, můžeš plugina zase stopnout)

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

ano, dobre som Ti porozumel... :) Takze plati to co som napisal vyssie. Zapisy na karte cez web v newcs konzole nacitas len ak je karta v citacke, nie v module.
Newcs a mgcamd Ti zabezpecuju citanie karty v citacke, cize nepotrebujes modul. Vyskusaj a napis.Samozrejme, je potrebne mat spustene addony newcs a mgcamd, ostatne musia byt zakazane. Malo by to tam vyzerat asi takto:

newcs
mgcamd
#multicas
#dalsie addony

restartuj(rebootni) box a pokial ti nabene obraz, tak do web prehliadaca v PC zadaj iptvojhoboxu:1001 a stlac sub a malo by vypisat zapisy na karte.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
timoteus
Nováček
Nováček

Příspěvek od timoteus »

Ok, takže když se chci podívat na seznam tv programů, dám kartu do čtečky a nastavím toto:
newcs
mgcamd
#multicas
#dalsie addony

Pak vrátím kartu do modulu a to už nepotřebuji mít vůbec spuštěný MultiCAS, nebo newcs+mgcamd? Pardon za asi triviální dotaz....
V souvislosti s tímto bych prosil ještě o jednu odpověď: Když mám spárovanou UPC kartu v modulu, ovlivňuje kartu nějak spouštěný newcs+mgcamd? Myslím tím zápisy na kartu. Zda zápisy proběhnou, i když je spuštěný newcs+mgcamd se zakázanými zápisy a přitom karta UPC v modulu?

Moc, moc, moc děkuji za odpověď

Až vyzkouším, dám vědět, bohužel až za týden...... AZBox se mnou necestuje :) .

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Pokud je karta v modulu, tak modul se stará o všechno sám a pluginy nemají na nic vliv (možná se to může hádat, radši bych je vypnul). Spárovaná karta ve čtečce nebude fungovat a nevím jestli vůbec půjdou přečíst zápisy.

timoteus
Nováček
Nováček

Příspěvek od timoteus »

Díky za odpověď.

Takže to co se tady ohledně UPC řeší, se týká asi jen karet UPC Direct - tedy satelitu, kde se nedodává spárovaná karta se STB, nebo modulem. A když jsem řešil, jestli zapnuté MultiCAS, nebo newcs+mgcamd, protože se mi často objevovalo zakódováno, tak to bylo zcela zbytečné, což?

Teď mám poslední firmware, konečně jsem zjistil (díky Vám na fóru) jak udělat formát AA, továrko a programy fungují zatím bez problémů a hlášky "Zakódováno". I když mám momentálně a asi zbytečně zapnutý MultiCAS.

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Ano, je to tak. Modul do CI slotu obsahuje hardwarový dekodér (ve tvém případě asi Conax). Mgcamd a Multicas jsou softwarové dekodéry a v tomto případě je na nic nepotřebuješ.

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“