jak zprovoznit monoblok?
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
jak zprovoznit monoblok?
zdravim, doted jsem sledoval pouze astru 23 a ted jsem si koupil monoblok, abych mohl sledovat i astru 19, mel jsem zato, ze jej pouze vymenim a naladim nove programy na devatenactce, ale nefunguje mi vubec nic. Co vsechno musim nastavit jinak? diky za rady
- shibal
- Mazák
Re: jak zprovoznit monoblok?
V nastavení , v ladění programů, v nastavení jednotlivých satelitů musíš nastavit pro oba satelity na řádku DiSEqC hodnoty "1.0 - LNB1" a "1.0 - LNB2" .
Podle toho, který ze satelitů máš ve středu paraboly a který ze vstupů monobloku je vstup LNB1 a který LNB2 , to už ale musíš vyzkoušet sám, když tak to prohodíš.
Podle toho, který ze satelitů máš ve středu paraboly a který ze vstupů monobloku je vstup LNB1 a který LNB2 , to už ale musíš vyzkoušet sám, když tak to prohodíš.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
- Kessn
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj při pohledu ze zezadu paraboly upevníš monoblok za pravé oko v nastavení příjímače pro pozici 23,5E nastavíš DiseqC 1.0 LNB 1 a pro pozici 19,2E nastavíš DiseqC 1.0 LNB 2. Já mám tuto parabolu http://ubc.galerie.cz/3943406-vse#63374166 , http://ubc.galerie.cz/3943406-vse#63512489 . LSdenzel80 píše:zdravim, doted jsem sledoval pouze astru 23 a ted jsem si koupil monoblok, abych mohl sledovat i astru 19, mel jsem zato, ze jej pouze vymenim a naladim nove programy na devatenactce, ale nefunguje mi vubec nic. Co vsechno musim nastavit jinak? diky za rady
-
- Nováček
-
- Nováček
tak jsem to udělal jak jste řekli, ale pořád nefunguje... myslím, že problém je v tom, že síla signálu je cca 90% ale kvalita (žlutý proužek) 0%....
ještě musím dodat, že ta kvalita a síla signálu, kterou jsem popisoval je přímo v nastavení antény, pokud se přepnu na programy, tak tam sílu i kvalitu ukazuje dostatečnou ale píše u některých programů zakódováno a někde, že není signál, nefungují ale ani volně dostupné programy
ještě musím dodat, že ta kvalita a síla signálu, kterou jsem popisoval je přímo v nastavení antény, pokud se přepnu na programy, tak tam sílu i kvalitu ukazuje dostatečnou ale píše u některých programů zakódováno a někde, že není signál, nefungují ale ani volně dostupné programy
Naposledy upravil(a) denzel80 dne 29 dub 2010, 18:12, celkem upraveno 1 x.
- Kessn
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Čau anténu máš nasměrovanou na 23,5E jak píšeš , tak tam stačí namontovat monoblok za pravé oko a nastavit DiseqC jak se píše v úvodu a mělo by ti to jít. Jestli chceš , tak ti pošlu návod s obrázky v je to v Adobe Reader a má to 2,42 MB napiš mě soukromou zprávu a dej tam mejl a já ti to pošlu. LS.denzel80 píše:tak jsem to udělal jak jste řekli, ale pořád nefunguje... myslím, že problém je v tom, že síla signálu je cca 90% ale kvalita (žlutý proužek) 0%....
-
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
vypni a zapni box(tlacitkom vzadu) a skus preskenovat obidva satelitydenzel80 píše:tak jsem to udělal jak jste řekli, ale pořád nefunguje... myslím, že problém je v tom, že síla signálu je cca 90% ale kvalita (žlutý proužek) 0%....
Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
-
- Nováček
Při nastavování antény je na 23,5 použitý TP, který opravdu ukazuje sílu skoro 100 a kavalitu 0. Stačí jen změnit nastavení na jiný TP a objeví se síla i kvalita. U 19,2 to funguje s přednastaveným TP dobře.denzel80 píše:tak jsem to udělal jak jste řekli, ale pořád nefunguje... myslím, že problém je v tom, že síla signálu je cca 90% ale kvalita (žlutý proužek) 0%....
AZBox Elite HD, E2 RC4, Skylink, CSlink, atd.
- vladino001
- Nováček
mohol by si ten navod mi poslat alebo dat niekde na net? mam ten isty problem :-(Kessn píše:Čau anténu máš nasměrovanou na 23,5E jak píšeš , tak tam stačí namontovat monoblok za pravé oko a nastavit DiseqC jak se píše v úvodu a mělo by ti to jít. Jestli chceš , tak ti pošlu návod s obrázky v je to v Adobe Reader a má to 2,42 MB napiš mě soukromou zprávu a dej tam mejl a já ti to pošlu. LS.denzel80 píše:tak jsem to udělal jak jste řekli, ale pořád nefunguje... myslím, že problém je v tom, že síla signálu je cca 90% ale kvalita (žlutý proužek) 0%....
AZbox HD Elite OpenRSI - OpenPLI 2.1 with kernel 2.6
19,2 a 23,5 , Skylink ICE , Oscam 1.20 build 7365 CardServer
AB IPBox 9900HD , AB IPBox 55HD , AB Cryptobox 400HD ,AB Cryptobox 500HD, Ferguson Ariva 200
19,2 a 23,5 , Skylink ICE , Oscam 1.20 build 7365 CardServer
AB IPBox 9900HD , AB IPBox 55HD , AB Cryptobox 400HD ,AB Cryptobox 500HD, Ferguson Ariva 200