Sekání obrazu Skylink

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

ccccdddd
Nováček
Nováček

Sekání obrazu Skylink

Příspěvek od ccccdddd »

Ahojte, potřeboval bych poradi, mám AZBOX HD PREMIUM+ z USB jsem aktualizoval nejnovější FW, poté jsem připojil azbox přes wifi na internet a z azboxworld.com jsem nainstaloval plugin OpenXcas a MUlticas aby mi jela čtečka. A mam problém že se obraz sekne a zachvili zase rozjede, jak kdyby ta čtečka blbě četla, nevíte někdo jak to spravit??

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Sekání obrazu Skylink

Příspěvek od dempsey »

Možno sa Ti to bude zdať divné, ale napíš presný postup ako si to urobil

viewtopic.php?f=163&t=4046

To prvé video je postup na aktualizáciu fw - továrko a reštarty sú dôležité!

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
ccccdddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ccccdddd »

příjmač byl nový takže v něm nebyl ani žádný setting, takže po zapnutí jsem najel do menu a pak upgrade FW z USB......zkusím to ted udelat podle toho návodu

-----------------------------------
zkousim to podle toho návodu a vubec mi to nejde, příjmač naběhne a usb to vidí, ale při nabíhání nenaběhne ta modrá tabulka

----------------------------------
takže se mi to podarilo udelat podle toho návodu, kvuli youtube jsem použil FW 9.4754,s tou zalohouá pluginů, to nefungovalo vůbec, ale když v menu stahnu z azboxworld.cz OpenXcas a Multicas, tak to tu kartu čte, ale pořád to blbne, jde to tak 3minuty, pak se obraz zasekne, napíše to že je to kodované a zachvilku se to zase rozjede a tak porad dokola

pepawo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepawo »

Mám podobnou zkušenost. Dělá to jenom na SD, nikoliv HD programech, dělá to MultiCAS (mám 1.62D A07). Mgcamd + newcs jede OK. Nikdy mi to nedělalo na AZB Premium, až na plusku. FW poslední dostupný. Používám a vždycky jsem používal zálohu od Dempsey.

AZB HD Premium+ (twintuner) + WD500AVVS HDD, AZB HD Premium Combo, Quad LNB Monoblok 19+23 0.1 dB, E2 OpenRSI-OpenPLI 3.0, Skylink ICE, OSCAM, CCCam 2.2.1
pepawo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepawo »

Musím to upřesnit. Asi za hodinu, co jsem to napsal, tak to dělá i Nova HD. ČT HD zatím ani jednou. Budu to sledovat, ale asi se vrátím k mgcamd+newcs. Bylo by bezva, kdyby tyhle závislosti vypozorovalo víc lidí, třeba bychom k něčemu došli.

AZB HD Premium+ (twintuner) + WD500AVVS HDD, AZB HD Premium Combo, Quad LNB Monoblok 19+23 0.1 dB, E2 OpenRSI-OpenPLI 3.0, Skylink ICE, OSCAM, CCCam 2.2.1
honza318
Nováček
Nováček

Příspěvek od honza318 »

pepawo píše:Musím to upřesnit. Asi za hodinu, co jsem to napsal, tak to dělá i Nova HD. ČT HD zatím ani jednou. Budu to sledovat, ale asi se vrátím k mgcamd+newcs. Bylo by bezva, kdyby tyhle závislosti vypozorovalo víc lidí, třeba bychom k něčemu došli.
Já jsem Multicas přestal používat už dávno, protože se to pořád sekalo a psalo to "ZAKÓDOVÁNO" i když kartu nesdílím, tak používám newcs+mgcamd,AZ Elite,fw4585. Je pravda, že jsem poslední verze Multicas nezkoušel. Na novějších fw mi zase i při newcs+mgcamd občas trhal obraz.

limak111
Nováček
Nováček

Příspěvek od limak111 »

honza318 píše:
pepawo píše:Musím to upřesnit. Asi za hodinu, co jsem to napsal, tak to dělá i Nova HD. ČT HD zatím ani jednou. Budu to sledovat, ale asi se vrátím k mgcamd+newcs. Bylo by bezva, kdyby tyhle závislosti vypozorovalo víc lidí, třeba bychom k něčemu došli.
Já jsem Multicas přestal používat už dávno, protože se to pořád sekalo a psalo to "ZAKÓDOVÁNO" i když kartu nesdílím, tak používám newcs+mgcamd,AZ Elite,fw4585. Je pravda, že jsem poslední verze Multicas nezkoušel. Na novějších fw mi zase i při newcs+mgcamd občas trhal obraz.

Ahoj.
Taky mám problém z tím trháním obrazu. Je to docela nepříjemné. Stává se to docela často takové jemné zašklubnutí. Řekl bych, že po čerstvém přeinstalování jsem to nepozoroval až teď. Fw 4585 a záloha od demp. newcs+mgcamd

honza318
Nováček
Nováček

Příspěvek od honza318 »

To trhání se mi zdá u 4585 nejmenší, jenže nevím nevím, jestli to tam bylo i dřív. Všim jsem si toho až když jsem koupil FULL HD tv a propojil to přes HDMI. Před tím jsem měl CRT a SCART takže "trochu" rozdíl :)) .

beco2009
Nováček
Nováček

Příspěvek od beco2009 »

honza318 píše:To trhání se mi zdá u 4585 nejmenší, jenže nevím nevím, jestli to tam bylo i dřív. Všim jsem si toho až když jsem koupil FULL HD tv a propojil to přes HDMI. Před tím jsem měl CRT a SCART takže "trochu" rozdíl :)) .
U mna je to iste. Prepojenie mam stale len cez HDMI. Vsimol som si to az pri fw 4690 a od vtedy mi to sklbe na vsetkych fw. u posledneho fw 4785 to bolo asi az po 6 hodinach. Teraz to je obcas, ale asi zo vsetkych fw od spominaneho fw 4690 to fw 4785 robi najmenej (zatial). Zda sa mi, ze to nerobi na vsetkych TP, ale uz si to niekedy ani neuvedomim, ze to sklblo.

AZ BOX Elite/Skylink/Panasonic TX-P42G10E/posledný FW
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Vůbec nechápu o čem to mluvíte. Nestabilita a chvění obrazu byla u starých fw ale jen v režimu PanScan. Technická kvalita TV obrazu je naprosto v pořádku, věřte tomu že bych byl první kdo by řval. Možná máte vadný box nebo TV.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
beco2009
Nováček
Nováček

Příspěvek od beco2009 »

visper píše:Vůbec nechápu o čem to mluvíte. Nestabilita a chvění obrazu byla u starých fw ale jen v režimu PanScan. Technická kvalita TV obrazu je naprosto v pořádku, věřte tomu že bych byl první kdo by řval. Možná máte vadný box nebo TV.
O poruche TV alebo boxu som uvazoval aj ja, ale ak pozeram program cez klasicku antenu, tak to tv nerobi. U boxu sa mi nezda, ze by to bola vada, lebo ak zmenim fw, tak to zacne az po dlhsom case. Uvidim, ci to bude robit aj dalej, ale u posledneho fw to pozorujem menej casto.

AZ BOX Elite/Skylink/Panasonic TX-P42G10E/posledný FW
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

mne to robi multicas 1.62D skusal som 05 07 a 08 secky to robili. isiel som spat na newcs+mgcamd tam mi to nerobi vobec

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
ccccdddd
Nováček
Nováček

Příspěvek od ccccdddd »

tak u mě to není ani tak škubnutí obrazu, jak třeba 5sekundové zaseknutí,5sekund se sekne obraz, pak to napiše kodovano, a pak za 3 sekundy se to rozjede

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Já používám trvale mgcamd+newcs kvůli sdílení. Včera jsem schválně dal na celý večer Multicas v07. Obraz na všech programech stabilní, ani jeden zásek, tak nevím jestli mám zajít raděj na oční nebo k psychiatrovi. :roll: Nemůže vám to nakonec dělat karta? Setkal jsem se s něčím podobným u karty UPC.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

robi to asi kombinacia pluginov a beziacich procesov. mne sa tiez uz stalo ze mi to sekalo jak svina ale nekedy mi to s tym multicasom islo aj 2 dni bez zaseku.

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“