AAF Recovery Tool V2.5
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
AAF Recovery Tool V2.5
S nainstalovaným Maxi U-bootem rev.0.7 (pomocí AAF Recovery Tool V2.5) mám takový zvláštní problém. Vše chodí jak má, jediná chybička je, že po zapnutí přijímače musí být HD BOX připojen přes sériový port k počítači, jinak se Maxi U-boot při náběhu kousne (na displeji stále svítí nápis TDTmaxiboot a nereaguje na stisk tlačítek na DO).
Pokud ale HD BOX sériovým (null modem) kabelem připojím k počítači, multiboot funguje jak má - objeví se úvodní hláška ---flash--- a bootování v pořádku pokračuje.
Pokud multiboot přeinstaluju z AAF RT zpět na U-boot (1.1.2), bootuje normálně, když jej ale znovu přeinstaluju Maxi U-bootem, problém se opakuje. Na první pohled to vypadá, že Maxi U-boot čeká na nějaký stavový signál na sériovém portu.. divné ale je, že ostatní tenhle problém zřejmě nemají, to by se muselo projevit.
Ještě doplním, že tenhle problém se projevuje úplně stejně, když v USB portech něco je - i když vše z USB i eSATA portů odpojím.
Pokud ale HD BOX sériovým (null modem) kabelem připojím k počítači, multiboot funguje jak má - objeví se úvodní hláška ---flash--- a bootování v pořádku pokračuje.
Pokud multiboot přeinstaluju z AAF RT zpět na U-boot (1.1.2), bootuje normálně, když jej ale znovu přeinstaluju Maxi U-bootem, problém se opakuje. Na první pohled to vypadá, že Maxi U-boot čeká na nějaký stavový signál na sériovém portu.. divné ale je, že ostatní tenhle problém zřejmě nemají, to by se muselo projevit.
Ještě doplním, že tenhle problém se projevuje úplně stejně, když v USB portech něco je - i když vše z USB i eSATA portů odpojím.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: AAF Recovery Tool V2.5
Nie si sám ktorý má tento problém. Zrovna včera v noci som vypol skôr počítač ako prijímač a z nejakého dôvodu som urobil reštart. Nasledovala rovnaká situácia ako u Teba.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Mírně pokročilý
Tak tohle mi udělalo hned když jsem úplně poprvé měnil bootování. Nevěnoval jsem tomu
pozornost a udělal to tou starší verzí která chodí normálně.
HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
-
- Nováček
Díky za info, takže problém asi není v polo-odejitém RS232 u HD BOXu, jak jsem se obávaldempsey píše:Nie si sám ktorý má tento problém. Zrovna včera v noci som vypol skôr počítač ako prijímač a z nejakého dôvodu som urobil reštart. Nasledovala rovnaká situácia ako u Teba.
A jakou "starší verzi" Maxi U-bootu máš?mmirousek píše:Tak tohle mi udělalo hned když jsem úplně poprvé měnil bootování. Nevěnoval jsem tomu
Zkusil jsem downgrade Maxi U-bootu na rev0.5 (tzn. návrat na U-Boot 1.1.2 a následně s pomocí AAF RT V1.9 změna na Maxi U-Boot rev0.5), výsledek stejný jako u rev0.7 - lock na úvodní hlášce TDTmaxiboot, pokud sériový port HD BOXu není spojen se sériovým portem PC.
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
caka na stop bit. Ten mu mozete zadat dialkovym ovladacom . tlacitkom 0 .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
hm, divný, většina UARTů chybějící stopbit prostě ignoruje, říkal jsem si že spíš čeká na RTS/CTS, ale možné je všechno, chápu, díkygrantec píše:caka na stop bit.
a tohle už nechápu :-) Jako že když svítí TDTmaxiboot na displeji, mám zmáčknout nulu? Mačkám jako divý, ale nic.. ver0.5grantec píše:Ten mu mozete zadat dialkovym ovladacom . tlacitkom 0 .
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
tak stlac sipku hore . stop bit potrebuje koli tomu, aby sa zastavil na vybere device . obycajne to ozaj funguje tak,ze nevybera,ale rovno nastartuje z default zvoleneho device. Tu je ale chyba .
Inak - standartny uboot (od vyrobcu) zas nema rad pripojeny rs232 kabel ....
Inak - standartny uboot (od vyrobcu) zas nema rad pripojeny rs232 kabel ....
-
- Nováček
Tak ne, ať mačkám co mačkám, nic se neděje, stále svítí jen ten proklatý úvodní nápis. Je nějaká jiná alternativa než maxiboot?grantec píše:tak stlac sipku hore . stop bit potrebuje koli tomu, aby sa zastavil na vybere device . obycajne to ozaj funguje tak,ze nevybera,ale rovno nastartuje z default zvoleneho device. Tu je ale chyba.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
jasne , ved od vtedy ,ked som pisal tie navody, sa uz vela zmenilo . Len treba vydrzat, az mi dorazi box, aby som mohol poskusat a zas cosi nove popisat.
-
- Nováček
Tak už jsem na to přišel, prostě mi to nedalo, vytáhl jsem starý oscilo a kouknul se na ten seriák - výsledek: pokud odpojím sériový kabel z PC, musím ten kabel odpojit i z HD BOXu, jinak se ten loader kouše. Když nezapojený kabel vytáhnu i z HD BOXu, vše je v pořádku.grantec píše:jasne , ved od vtedy ,ked som pisal tie navody, sa uz vela zmenilo . Len treba vydrzat, az mi dorazi box, aby som mohol poskusat a zas cosi nove popisat.
Ach jo, taková blbost a mě to nenapadne :-(
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak. Tiež som bol lenivý vytiahnuť ho aj z boxu a vyskúšať to...

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované