Toroidna parabola 90cm Fe
Moderátor: 005jon
-
- Nováček
Toroidna parabola 90cm Fe
Pozdravujem pani, mam otazku. Ak chcem prijem z viacerych druzic bez pouzitia motora, musim pouzit toroidnu parabolu, ale aku ??? Mal som vyhliadnuty model toroid 90 fe( dve paraboly oproti sebe). Predajca na predajni mi kvoli cene poradil uplne iny model - Maximum E-85 multifocus (samostatna parabola). Co je lepsie ??? Chcem dosiahnut co najlepsi prijem a kvalitu obrazu. Dakujem.
- shibal
- Mazák
Re: Toroidna parabola 90cm Fe
Pokud chceš chytat satelity v rozpětí 23,5E až 1W, tak ti bude E85 stačit. Navíc stojí skoro polovinu a snadněji se uchycuje. Toroidka T90 váží 15 kilo a musíš ji uchytit na 60mm trubku.
Toroidka má větší zisk a ve větším rozpětí, není problém na ni chytat 28.2E až 12,5W
Při "pohrání si s tím" se dá na té i té parabole chytit i větší rozpětí, chce to však víc času a měřák signálu.
Toroidka má větší zisk a ve větším rozpětí, není problém na ni chytat 28.2E až 12,5W
Při "pohrání si s tím" se dá na té i té parabole chytit i větší rozpětí, chce to však víc času a měřák signálu.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
-
- Nováček
Dik, za radu. Ak toroid-om 90 fe dosiahnem lepsi prijem, tak to radsej doplatim a zakupim tento model. Riesim este jednu dilemu a to su LNB QUAD konvertory. Kazdy z predajcov uvadza hlavne Noise Figure, momentalne to najlepsie co trh ponuka - 0.1 dB. Pri detailnom porovnani sledujem aj parameter - Conversion Gain, zvacsa je to je - 63~67dB. Najdem aj vykonnejsie zariadenia ? Dakujem.
- shibal
- Mazák
Těm Noise Figure na úrovni 0.1 dB se stejně nedá věřit, to asi není reálně stejně dosažitelné (kdo ví pro jaký signál a jaký šum je to měřeno).
Hodně lidí chváli LNB "Inverto black ultra", ale někdo zase říká, že v nich už není rozdíl oproti "Inverto black premium". To ULTRA má ale ve Quadu výstupy řazeny vedle sebe, což při mutifokusu může vadit a navíc jsou černé, což znamená, že se v létě budou více hřát. To "premium" nevypadá špatně, ale má kratší krk. Já používán LNB GoldenInterstar a zatím spokojenost.
Takže shrnuto: Co se ale týká značky, těžko přesně poradit, každý ti řekne něco jiného, protože může mít své zkušenosti, které můžou být podloženy kvalitou či nekvalitou nějaké výrobní řady daného LNB, takže si to podle parametrů či diskuzních příspěvků lidí nějak rozhodni sám. ALE pokud uvažuješ nad LNB pro multifokus, tam vybírej mezi LNB s delším krkem a výstupy řazenými zasebou. ( I když na T90 je toho místa dost, tam vejde všecko)
Jo ještě si promysli, jestli budeš fakt potřebovat do všech přijímačů vést signály ze všech
satelitů, ty quad jsou totiž dost drahé a přepínače taky nejsou zadara. 8-mi vstup stojí pětikilo. Abys to potom skutečně využil.
Hodně lidí chváli LNB "Inverto black ultra", ale někdo zase říká, že v nich už není rozdíl oproti "Inverto black premium". To ULTRA má ale ve Quadu výstupy řazeny vedle sebe, což při mutifokusu může vadit a navíc jsou černé, což znamená, že se v létě budou více hřát. To "premium" nevypadá špatně, ale má kratší krk. Já používán LNB GoldenInterstar a zatím spokojenost.
Takže shrnuto: Co se ale týká značky, těžko přesně poradit, každý ti řekne něco jiného, protože může mít své zkušenosti, které můžou být podloženy kvalitou či nekvalitou nějaké výrobní řady daného LNB, takže si to podle parametrů či diskuzních příspěvků lidí nějak rozhodni sám. ALE pokud uvažuješ nad LNB pro multifokus, tam vybírej mezi LNB s delším krkem a výstupy řazenými zasebou. ( I když na T90 je toho místa dost, tam vejde všecko)
Jo ještě si promysli, jestli budeš fakt potřebovat do všech přijímačů vést signály ze všech
satelitů, ty quad jsou totiž dost drahé a přepínače taky nejsou zadara. 8-mi vstup stojí pětikilo. Abys to potom skutečně využil.
-
- Mírně pokročilý
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mohu srovnat, mam obe, zajimalo me jak si povedou, respektive pro Toroidku jsem nemel na strese vhodnou 60 mm trubku.toni píše:Dik, za radu. Ak toroid-om 90 fe dosiahnem lepsi prijem, tak to radsej doplatim a zakupim tento model. Riesim este jednu dilemu a to su LNB QUAD konvertory. Kazdy z predajcov uvadza hlavne Noise Figure, momentalne to najlepsie co trh ponuka - 0.1 dB. Pri detailnom porovnani sledujem aj parameter - Conversion Gain, zvacsa je to je - 63~67dB. Najdem aj vykonnejsie zariadenia ? Dakujem.
Maximum E-85 multifocus neni spatna, ale to hlinikove rahno, ktere je uchyceno jen uprostred, tak pri vetru je vice nestabilni,
ale jde to vyresit a uchytit svepomoci. Instaloval jsem celkem 2 paraboly (kazdou jinde).
Co se tyce nastavovani, trosku slozitejsi, proste uz bych to nechtel delat bez meraku.
Toroidka 90 je robustnejsi, pevnejsi, tuhsi, rahno pro LNB ma uchyceno na poradnych vyztuhach ve 2 bodech.
Proste je to jina kategorie, tak pokud na to mas, neni co resit.
Pokud nemusis, nedavej to na strechu ale umisti to nekde, kde mas dobry pristup. Je k tomu i drzak na bocni zed.
Pokud mas moznost, tak to dej nekde vedle baraku, zabetonuj tam poradnou trubku a na ni parabolu zaves.
Az budes v duchodu tak ocenis, ze nemusis po strese.
-
- Nováček
- shibal
- Mazák
toni: ještě jedna věc, ty toroidky co se u nás prodávají jsou z různých "zdrojů", existují i totiž i její kopie. Ta pravá od firmy "Wavefrontier" by měla mít svůj nápis na horní části primární paraboly a v balení by mělo obsahobvat tu konzoli k montáži na zeď. Já vlastním ten "klon", který jsou přídil podrukou za 2500 a konzola tam nebyla. Jak jsem se rozhodoval co koupim, prošel jsem hromadu fór, kde o tomto se taky psalo a někteří tam psali, že ten klon nemá takové zisky v krajnější pozicich (od 15 stupňů od středu). Nemůžu to však posoudit - to bych musel mít i ten origoš. Já mám střed na 9E a 28.5E chytám v klidu (ITV HD mi jede) i když jsem si s tím moc hrát nemusel. Je jsem chtěl říct, že když ti nezáleží na penězích, tak to vem od prodejce, který ti k tomu sdělí, že součástí je i ta konzola (a cena bude kolem 3500) a budeš mít jistotu.
Ještě něco, tady máš kalkulačku jak to nastavit, je fakt dobrá.
http://www.satlex.de/cs/wavefrontier_calc.html
Ještě něco, tady máš kalkulačku jak to nastavit, je fakt dobrá.
http://www.satlex.de/cs/wavefrontier_calc.html
-
- Nováček
Dakujem SHIBAL za ochotu poradit. Som definitivne rozhodnuty pre toroida a pripojenie 3ks LNB konvertor Twin Opticum LTP-04H Premium + 3ks LNB konvertor QUAD Opticum LQP-04H Premium ( co ty na to ?). Co sa tyka znacky toroida, tak tiez som pozeral na ten model, ktory si uviedol. Nie zeby som valal prachy na povale, ale uz ak nieco prerabam, tak nech to stoji za to. Poucil som sa. Chcel som usetrit a neskor ma mrzelo, ze som mohol zainvestovat o trocha viac a efekt by bol podstatne lepsi.
- shibal
- Mazák
- Ty LNB osobně neznám, podmínkám pro multifokus vyhovují , a špatné určitě nebudou.toni píše:Dakujem SHIBAL za ochotu poradit. Som definitivne rozhodnuty pre toroida a pripojenie 3ks LNB konvertor Twin Opticum LTP-04H Premium + 3ks LNB konvertor QUAD Opticum LQP-04H Premium ( co ty na to ?). Co sa tyka znacky toroida, tak tiez som pozeral na ten model, ktory si uviedol. Nie zeby som valal prachy na povale, ale uz ak nieco prerabam, tak nech to stoji za to. Poucil som sa. Chcel som usetrit a neskor ma mrzelo, ze som mohol zainvestovat o trocha viac a efekt by bol podstatne lepsi.
- Ten můj klon T90 myslím stačí (co bych asi taky napsal když ho mám, že

- Ještě jeden námět na úsporu místa (peněz ani moc ne) - 2x čtyřpřepínač v jednom pouzdře : EMP centauri DISEqC 4/2 - P.167W
- a není zač

Šibal