HDBOX - LNB OUT
Moderátor: By.Bob
-
toni
- Nováček

HDBOX - LNB OUT
Pozdravujem, mate nejake skusenosti s prepojenim receiver-ov ? Konkretne som prepojil hdbox so strongom cez LNB!(kazde zariadenie ma vlastnu skylink kartu) ako urcite viete, hdbox ma dva vstupy a dva vystupy (LNB). Na "tanieri" mam zeveseny monoblock twin LNB TMT 43 s dvoma vystupmi, takze kazdy z tunerov ma svoj kabel od taniera samostatne. Rovnako tak, kazdy z tunerov ma navolene satelity, frekvencie a programy samostatne, dokonca aj v rovnakom poradi (len pre istotu)! Musim potvrdit transparentny chod zariadenie pri nahravani pip a podobne... V snahe vyuzit oba receiver-y a nenavesat si barak ako vianocny stromcek taniermi, som vyuzil LNB vystup na hdbox-e a prepojil ho so strong-om. Prve sklamanie prislo, ked som vypol hdbox, okamzite sa stratil signal aj na druhom zariadeni a to aj napriek prepnutiu modu standby-power. Prekvapilo ma aj to, ze z LNB 1 mam singnal na vystupe A 23,5 E a LNB 2 - A 19,2 E. Predpokladal som, ze vystupy budem mat ronako nezavisle ako aj vstupy, kedze som ich pripojil a naladil samostatne. HDBOX - HD BOX.FS 9200PVR.v1.07.83.2009. Co vy na to ? :thankyou:
-
jerry
- Mírně pokročilý

Re: HDBOX - LNB OUT
Co dodat, funguje to spravne.toni píše:Pozdravujem, mate nejake skusenosti s prepojenim receiver-ov ? Konkretne som prepojil hdbox so strongom cez LNB!(kazde zariadenie ma vlastnu skylink kartu) ako urcite viete, hdbox ma dva vstupy a dva vystupy (LNB). Na "tanieri" mam zeveseny monoblock twin LNB TMT 43 s dvoma vystupmi, takze kazdy z tunerov ma svoj kabel od taniera samostatne. Rovnako tak, kazdy z tunerov ma navolene satelity, frekvencie a programy samostatne, dokonca aj v rovnakom poradi (len pre istotu)! Musim potvrdit transparentny chod zariadenie pri nahravani pip a podobne... V snahe vyuzit oba receiver-y a nenavesat si barak ako vianocny stromcek taniermi, som vyuzil LNB vystup na hdbox-e a prepojil ho so strong-om. Prve sklamanie prislo, ked som vypol hdbox, okamzite sa stratil signal aj na druhom zariadeni a to aj napriek prepnutiu modu standby-power. Prekvapilo ma aj to, ze z LNB 1 mam singnal na vystupe A 23,5 E a LNB 2 - A 19,2 E. Predpokladal som, ze vystupy budem mat ronako nezavisle ako aj vstupy, kedze som ich pripojil a naladil samostatne. HDBOX - HD BOX.FS 9200PVR.v1.07.83.2009. Co vy na to ? :thankyou:
standby ci normalne vypnutie vypina tunery. Tie zeru vacsinu el. energie, takze ked ich potrebujes mat nastartovane, tak mozes nechat zapnuty cely hdbox (rozdiel je nepatrny).
Vystup funguje tak ako si napisal, kedze to prejde kartou, tak Ti zostane uz len 1 konkretny LNB. Cize ako si ich v tuneroch nastavis, tak take budes mat na vystupe.
-
toni
- Nováček

Dakujem Jerry, myslis ze obidve LNB na hdbox-e mozem na vystupe spojit zlucovacom
a tahat po jednom kable do druheho receiver-a tak, aby som zariadenia neposkodil?
Dakujem za odpoved a pomoc...
a tahat po jednom kable do druheho receiver-a tak, aby som zariadenia neposkodil?
Dakujem za odpoved a pomoc...
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Urob to tak ako sa to má robiť a neuzluj to jedno cez druhé.
Koľko máš tunerov - toľko stiahni dolu káblov a samozrejme potrebuješ aj toľko plnohodnotných výstupov z LNBčiek
Koľko máš tunerov - toľko stiahni dolu káblov a samozrejme potrebuješ aj toľko plnohodnotných výstupov z LNBčiek

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
toni
- Nováček

Ahoj dempsey, k hdboxu mam vedene dva kable t.j. kazdy tuner ide samostatne.
"Problem", ale je na LNB vystupe (podrobny popis je v uvode diskusie
).
To druhe zariadenie (strong) ma len jeden LNB vstup.
"Problem", ale je na LNB vystupe (podrobny popis je v uvode diskusie
To druhe zariadenie (strong) ma len jeden LNB vstup.
- Errors
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Vyhoď (prodej) TWIN MONOBLOK LNB a dej tam QUAD MONOBLOK a stáhni jeden koax pro Stronga.... vše bude fungovat 100% a korektně a vyhneš se řadě komplikacím....
HD-BOX FS-9200 fw. 1.10.49, Loader 1.19. Nápis nesvítí.
Plugin: MCAS z 22.5.2012, Skylink ICE (0D96), Apacer AC601 320GB via eSATA, Sharing OFF
===========================================
FUBA 85cm 19.2+23.5E, LNB Inverto Pro Quad Monoblock
Plugin: MCAS z 22.5.2012, Skylink ICE (0D96), Apacer AC601 320GB via eSATA, Sharing OFF
===========================================
FUBA 85cm 19.2+23.5E, LNB Inverto Pro Quad Monoblock
-
toni
- Nováček

Nazdarek, no predsa Errors musim uznat je to tak, no napriek tomu som to otestoval a prepojil obidve tunery na vystupe LNB (A+B) so zlucovacom. Mozno, by sa podarilo rozbehat a naladit na druhom receiver-y programy (skylink s pouzitim druhej karty podotykam), ale HDBOX znova tuhol (nahravanie, pip, timeshift...) Preto, ak by ste sa rozhodovali pripajat jednotlive receiver-y cez LNB OUT (teda aspon v pripade HDBOX vs. STRONG a ine...), tak kaslite na to ... rozumnejsie je to napajat priamo z monobloku na "tanieri" samostatne!!! Keby nieco, tak vsetko dobre v NOVOM ROKU !
-
jerry
- Mírně pokročilý

Prepaja sa to tak, ze do 1. tuneru in, das z LNBcka, a potom 1. tuner LNB out spojis s 2. tunerom LNB in. Takto to ma fungovat a nema to mrznut. Na druhu stranu treba si uvedomit, ze po tom kabli vies chytat "len" jeden satelit! Cize ak sa pokusis o pip/nahravanie/pozeranie cez 2 satelity, nebude to fungovat.toni píše:Nazdarek, no predsa Errors musim uznat je to tak, no napriek tomu som to otestoval a prepojil obidve tunery na vystupe LNB (A+B) so zlucovacom. Mozno, by sa podarilo rozbehat a naladit na druhom receiver-y programy (skylink s pouzitim druhej karty podotykam), ale HDBOX znova tuhol (nahravanie, pip, timeshift...) Preto, ak by ste sa rozhodovali pripajat jednotlive receiver-y cez LNB OUT (teda aspon v pripade HDBOX vs. STRONG a ine...), tak kaslite na to ... rozumnejsie je to napajat priamo z monobloku na "tanieri" samostatne!!! Keby nieco, tak vsetko dobre v NOVOM ROKU !