Špecifikácia zostavy na príjem a nahrávanie v HD...

Volná diskuze.
Odpovědět
stofanak
Nováček
Nováček

Špecifikácia zostavy na príjem a nahrávanie v HD...

Příspěvek od stofanak »

Po hľadaní a študovaní na fórach som prišiel na to, že ani jeden zo satelitných prístrojov ktoré som prešiel nespĺňa moje predstavy. Možno že niekto vie ako sa k mojej predstave priblížiť...možno moje požiadavky budú požiadavkami aj niekoho iného. Vychádzam pritom aj z niektorých vlastných - nie veľkých - skúseností.
Prvým predpokladom je toroidná anténa kôli príjmu signálu do viacerých miestností bez natáčania paraboly - v podstate to mám hotové. Príjem je zo satelitov kde sa vysielajú slovenské a české stanice.

1.Čo musí satelitný prijímač zvládnuť -
-možnosť vložiť cryptoworks modul
-vysoké rozlíšenie,príjem HDTV
-dva tunery pre sledovanie iného programu ako je ten nahrávaný
-možnosť použiť HDD s kapacitou min 750GB s formátovaním NTFS! nie FAT32
-možnosť HDTV nahrať (problem?)
-jednoduchý presun v nahrávke na zvolený čas a jednoduchý (a hlavne spoľahlivý) spôsob zadávania časov nahrávania, presúvanie nahrávky do užívateľsky vytvorených adresárov (viem si predstaviť adresár ktorý si nazvem -super filmy), neviem prečo sa to troška neodkuká od DVD receiverov
-USB port
-EPG a prípadne možnosť EMU (aj tak len dočasu)
-prehrávanie multimediálneho obsahu - okrem JPEG či MP3 a iných ... bod 2.
pričom viem sám že aj taká obyčajná záležitosť ako prehrávanie MP3 súborov je pre niektorých výrobcov satelitných prijímačov obrovský problém urobiť to pre užívateľa jednoducho a prehľadne...
-čo možno naj finálnejšia verzia firmware a teda čo najstabilnejšia

2.Čo mi v ponuke funkcií prijímačov chýba
-už sú prijímače na trhu ktoré zvládnu prehrať Divx (Inetbox 3000S napr..., nemá veľa iných vecí z bodu 1....) a možno sú aj také ktoré zvládnu všetko z bodu jedna ...ale prečo nie imidž DVD disku? Naschvál kôli autorským právam? Veď niektoré multimediálne centrá túto možnosť majú...teda toť funkcia čo mi chýba.

Suma sumárum: Pohodlne si prejsť EPG, priamo na nastavenom programe stlačiť časovač pre zadanie do zoznamu programov na nahrávanie, pri nahrávaní môjho obľúbeného programu pozerať manželkin obľúbený program (ja pri tom musím byť), potom ten nahratý program presunúť do môjho vytvoreného adresára a keď decká budú chcieť pozrieť rozprávku z DVD disku, ja ho nechám v obale a pustím ju z HDD v sat.prijímači, pričom si poobede pustím buď MP3 alebo aj kvalitnejší formát hudby - ak by sa dalo...

Je ešte strašne veľa drobností ktoré sú dôležité ...pre každého iná...no viete mi odpovedať ktorý satelitný prijímač sa tomu čo som spísal približuje čo najviac?

Dreamsky NXP256HD, Ferguson Ariva 200, Showbox S-700 , Golden Interstar 7800, Optibox Extra CX PVR Ready, Toroidal 90, Skylink
Benny
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Špecifikácia zostavy na príjem a nahrávanie v HD...

Příspěvek od Benny »

Docetl jsem to jen k tomuto bodu

-možnosť použiť HDD s kapacitou min 750GB s formátovaním NTFS! nie FAT32

myslim si ze tam koncis a zadny takovy sat asi nesezenes. Snad vsechny satelity s rozsirenymu funkcemi jsou zalozeny na LINUXu a tam te NTFS na nahravani asi nepujde.

AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
St.
Nováček
Nováček

Re: Špecifikácia zostavy na príjem a nahrávanie v HD...

Příspěvek od St. »

nejblizsi moznost je PC mediacenter. MCE ve Windows 7 je celkem pouzitelne.
Ale vyladit to k obrazu svemu je dost casove narocne, kam se hrabe beta AZBox.
Povedlo se mi to ke spokojenosti az v kombinaci DVBViewer + DVBSbridge + MCE Win7
Akorat mi to trochu vlezlo do penez, softy jsou placene.

Dalsi vec je spotreba; povedlo se mi s CoreAVC a integrovanou grafikou NVidia udrzet 40w cpu ve stavu flakani, ale porad je spotreba nekolikanasobne vyssi, nez linuxove receivery.

St.

DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
Odpovědět

Zpět na „Volná diskuze“