poradíte?
Moderátoři: 005jon, schmegea, monkus
-
fixonek
- V.I.P.

- Dal poděkování: 3 poděkování
poradíte?
Mám tento přístroj zhruba od vánoc.Zezačátku šel různě jsem zkoušel nahrávání,browser,připojení FTP,Webif,vše chodilo.Pak spadla elektrika,přestal jít browser,webif,jde pouze FTP.Přístroj nejde vypnout do režimu myslím hlubokého spánku vždy naskočí naskočí zelená obrazovka s nějakýma hláškama a kódy, errory a čísla restartuje se a zas naskočí.To samý když zapnu browser,obnovení systému aj vždy restart zelená obrazovka a nějaký data.Šlo by popsat jak se zálohuje,obnovuje systém a kam jak se dá vrátit zpátky jak se instaluje jiný image.Je to podobné jak u Coolstream?Nějaké oživující usb?Vím že chci hodně a tuším jak to dopadne,ale zkusit jsem to musel.Dík za případnou pomoc.Nějaké foto obrazovky.
PS:Hláška je pokaždé jiná.Vypnout aby nesvítil displej jde jen natvrdo tlačítkem vzadu.
PS:Hláška je pokaždé jiná.Vypnout aby nesvítil displej jde jen natvrdo tlačítkem vzadu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
efendy55
- Moderátor

- Dal poděkování: 16 poděkování
- Dostal poděkování: 68 poděkování
Re: poradíte?
aký to máš dreambox ??? osobne by som to fleshol na komplet ak nepomáha tvrdý reštart . počas bootovania cez ftp by sa malo dať s neho stiahnúť napr. oscam a iné potrebné veci . ešte ma napadlo , skús s neho všetky káble okrem HDMI odpojiť či naštartuje .
Všetko4K,Linux E2
-
fps
- Nováček

- Dostal poděkování: 3 poděkování
předpokládám že má Dreambox DM 900 HD Ultra 4K, když to dal do sekce o tomto přijímači, asi mu nezbude nic jiného než přeinstalovat image
-
marsim21
- Administrátor

- Dal poděkování: 181 poděkování
- Dostal poděkování: 267 poděkování
To dáme do kupy neboj.
Pro začátek potřebujeme informace ,jaký images používáš.
Jak staré máš images? Kdy jsi naposledy dělal aktualizaci,protože ta by mohla odstranit tvůj problém.
Nejdříve vyzkoušej jít do menu a udělat aktualizaci možná by to mohlo vyřešit tvé problémy.Pokud ne tak nově nahrát images.
Pro začátek potřebujeme informace ,jaký images používáš.
Jak staré máš images? Kdy jsi naposledy dělal aktualizaci,protože ta by mohla odstranit tvůj problém.
Nejdříve vyzkoušej jít do menu a udělat aktualizaci možná by to mohlo vyřešit tvé problémy.Pokud ne tak nově nahrát images.
Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
-
yanko
- Nováček

- Dal poděkování: 5 poděkování
- Dostal poděkování: 12 poděkování
Áno, pobobné situácie som mal aj ja zopárkrát. Na všetko len zelenáč (restart,obnovenie atď).S TC sa nespojíš,nemôžeš použiť rescue mode z menu.fixonek píše:Mám tento přístroj zhruba od vánoc.Zezačátku šel různě jsem zkoušel nahrávání,browser,připojení FTP,Webif,vše chodilo.Pak spadla elektrika,přestal jít browser,webif,jde pouze FTP.Přístroj nejde vypnout do režimu myslím hlubokého spánku vždy naskočí naskočí zelená obrazovka s nějakýma hláškama a kódy, errory a čísla restartuje se a zas naskočí.To samý když zapnu browser,obnovení systému aj vždy restart zelená obrazovka a nějaký data.Šlo by popsat jak se zálohuje,obnovuje systém a kam jak se dá vrátit zpátky jak se instaluje jiný image.Je to podobné jak u Coolstream?Nějaké oživující usb?Vím že chci hodně a tuším jak to dopadne,ale zkusit jsem to musel.Dík za případnou pomoc.Nějaké foto obrazovky.
Postup obnovenia je pomerne jednoduchý: zadným vypínačom vypnúť box --> zapnúť box a v okamžiku prebliknutia červeno svietiacej ledky na modrú
priložiť okamžite prst na sensor (diodu)(býva to tak 2-3 sec po zapnutí). Zobrazí sa žltý výkričník a zobrazí sa ti spojenie s boxom, ktorý zadáš do prehliadača PC
a enter (DHCP potrebné). Máš okno,kde si vyberieš --> Firmware upload --> prehľadávať --> vložiť vybrané image (pozor na koncovku xz,atď.) a GO!
V budúcnosti sa môžeš spojiť ešte cez Telnet príkazom : to-the-rescue ,alebo echo "rescue" >> /proc/stb/fp/boot_mode
Záloha : už dobre funkčného boxu môžes použiť plugin http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 60&t=15046
alebo cez web,ktorý tu popísal dym1 http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 52&t=15019
-
efendy55
- Moderátor

- Dal poděkování: 16 poděkování
- Dostal poděkování: 68 poděkování
tak ,tak osobne by som to fleshol na kompletku ...
ked to už raz zblne tak máš o zábavu do budúcna postarané ...
jediné čo používam so zálohy v takýchto prípadoch tak oscam a seting programov . 
Všetko4K,Linux E2
-
fixonek
- V.I.P.

Děkuji za snahu a ochotu pomoci,ale na to musím sebrat sílu a pochybuji že to dopadne.Jo a ještě to ani nenahrává ale na programy fungujou,Tak na to by mě stačilo něco za litr.
Ne jestli někdo bude mít trpělivost tak to vyzkouším.
Coolstream jsem dal taky dohromady zásluhou a trpělivostí,však víte koho.
Coolstream jsem dal taky dohromady zásluhou a trpělivostí,však víte koho.
-
marsim21
- Administrátor

Pokud máš TeamWiever v počítači dáme do kupy i tento přijímač.
Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
-
fixonek
- V.I.P.

No nemám ale to se snad dá nainstalovat ne?Díval jsem se co to je a vzpomínám že jsem s tím něco zkoušel ale pochybuji že to dokážu ovládat.marsim21 píše:Pokud máš TeamWiever v počítači dáme do kupy i tento přijímač.
I když nikdy neříkej nikdy.Nechci nikoho okrádat o čas.Odpojení všeho od přijímače nepomohlo.Teď nejdou ani programy,ale tato varianta mě taky napadla první.Nevadí .Tam je problém nějakej s enigmou 2 na těch hláškách vidím furt enigma2 něco.Ale tomu nerozumím.Prostě s každým pokusem něco udělat něco odpadne a přibude další zelená hláška.Dík za snahu ale je to jen pro silné povahy.
-
marsim21
- Administrátor

Stáhni a nainstaluj si Zde z odkazu https://www.teamviewer.com/cs/
pokud používáš skype najdi si marsim21 nevím kdy chodíš spát pokud chceš můžeme to zmáknout ještě nyní.
pokud používáš skype najdi si marsim21 nevím kdy chodíš spát pokud chceš můžeme to zmáknout ještě nyní.
-
fixonek
- V.I.P.

Stáhnu,nainstaluji,ale nic jiného!|Skype nic a nedejbože nějakej faceboak ,nebo jak se to píše nevím.marsim21 píše:Stáhni a nainstaluj si Zde z odkazu https://www.teamviewer.com/cs/
Kdyby to nevadilo tak to zkusíme třeba někdy příště.
-
fixonek
- V.I.P.

Přijímač jsem zorchodil dle rad od yanko a marsim 21 za co jim moc děkuji.Zatím vypadá že jde vše, žádná zelená obrazovka.Problém je ovšem zas jiný.Asi tím výpadkem proudu nejde do tuner1 žádný signál už jsem zkoušel všechno možný a nic.Tuner2 normálně jde.Má někdo nějaký nápad jak odzkoušet tuner1 jesli je nějak spálený?
-
marsim21
- Administrátor

Nastavení těch tunerů jsi vyzkoušel, jak jsem ti psal v soukromé zprávě ? Stále se mi nechce věřit,že ten tuner odešel.Chtělo by se to podívat na ty tunery přes ten TeamWiever.
-
yanko
- Nováček

- Dal poděkování: 5 poděkování
- Dostal poděkování: 12 poděkování
fixonek píše:Přijímač jsem zorchodil dle rad od yanko a marsim 21 za co jim moc děkuji.Zatím vypadá že jde vše, žádná zelená obrazovka.Problém je ovšem zas jiný.Asi tím výpadkem proudu nejde do tuner1 žádný signál už jsem zkoušel všechno možný a nic.Tuner2 normálně jde.Má někdo nějaký nápad jak odzkoušet tuner1 jesli je nějak spálený?
Ten teamwever,čo Ti ponúka marsim 21 by bol pre teba ozaj prínosom aj v budúcnosti. Ovšem :za 1. Oba tunery si musíš nastaviť. Teda aj tuner 1. Ak parabolu netočíš motorom, tak si tuner 1 nastav zhodne ako máš i tuner 2 . Myslím,že ti je jasné,že ak chceš používať tuner 1 musíš si prehodiť aj kábel z LNB na zdierku tunera 1.(ak samozrejme nemáš prívod k obom tunerom).
Po nastavení tunera sjeď dole na --> "vyhledat transpondér",tam si nastav svoju družicu čo prijímaš - nastav si takú frekvenciu príjmu aby v tom štvorečku si mal zelenú fajku |ˇ |,potom len OK.
Tým si lockneš nastavenú družicu. (stále dávaš málo info,na ktorom satel.si, aké IMG používaš, máš len solo príjem atď....)
-
fixonek
- V.I.P.

Vyzkoušel,ten TeamWiever si nainstaluju.ještě to budu zkoušet.marsim21 píše:Nastavení těch tunerů jsi vyzkoušel, jak jsem ti psal v soukromé zprávě ? Stále se mi nechce věřit,že ten tuner odešel.Chtělo by se to podívat na ty tunery přes ten TeamWiever.