Bez signálu
-
- Nováček
Bez signálu
Zdravím všechny, po zhruba půl roce jsem zapnul satelit (Přijímač SatElita 2000HD) a předplatil jsem si u Skylinku balíček. Po zapnutí mi chvíli šlo ČT24 a potom to vypadlo a satelit neustále hlásí, že nemám signál. Jediné co mi jde jsou nějaké rakouské TV a AlJazeera. Z českých kanálů mi nic nejde. Nemáte někdo k dispozici aktuální firmware a nastavení pro Skylink? Pokusil bych se ho nahrát. Díky za rady
-
efendy55
- Moderátor
- Dal poděkování: 16 poděkování
- Dostal poděkování: 68 poděkování
Re: Bez signálu
skôr by som sa zameral na nastavenie paraboly ,lnb a skontroloval káble ako na fw . ked ti pôjde napr. čt-24, ta3 na 23,5 tak ti pôjde aj ostatné .
Všetko4K,Linux E2
-
- Nováček
Problém je, že se jedná o společnou parabolu v bytovém domě a do toho zasahovat nemůžu. Zkoušel jsem si hrát s přijímačem a nastavoval jsem co mne napadlo, ale bez úspěchu. Musel jsem si sehnat servisní firmu a teď budu čekat až přijednou a uvidím co z nich vypadne.......efendy55 píše:skôr by som sa zameral na nastavenie paraboly ,lnb a skontroloval káble ako na fw . ked ti pôjde napr. čt-24, ta3 na 23,5 tak ti pôjde aj ostatné .
-
marsim21
- Administrátor
- Dal poděkování: 178 poděkování
- Dostal poděkování: 265 poděkování
Já bych to viděl,že máš v přijímači špatně nastavený DiSEqC
Předpokládám,že společná parabola bude osazena snímači pro příjem Astry 19,2E která bude mít přiřazený DiSEqC A a Astry 23,5E ta bude mít přiřazený DiSEqC B
To bude celí problém.
Pokus se v nastavení v přijímači nalézt položku ,,Konfigurace antény nebo nastavení antény,, a u jednotlivých družic Astra 19,2E nastav DiSEqC A u Astry 23,5E což jsou právě ty české programy nastav DiSEqC B ulož a uvidíš myslím si že vše bude na 100% v pořádku.
Toto zvládneš i bez montéra otázka cca.1 minuty.
Předpokládám,že společná parabola bude osazena snímači pro příjem Astry 19,2E která bude mít přiřazený DiSEqC A a Astry 23,5E ta bude mít přiřazený DiSEqC B
To bude celí problém.
Pokus se v nastavení v přijímači nalézt položku ,,Konfigurace antény nebo nastavení antény,, a u jednotlivých družic Astra 19,2E nastav DiSEqC A u Astry 23,5E což jsou právě ty české programy nastav DiSEqC B ulož a uvidíš myslím si že vše bude na 100% v pořádku.
Toto zvládneš i bez montéra otázka cca.1 minuty.

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
-
efendy55
- Moderátor
- Dal poděkování: 16 poděkování
- Dostal poděkování: 68 poděkování
ak si dobre pamätám tak v satelite je nastavenie disec 1 až 4 . takže skús nastaviť na 19,2-ku disec 1 a na 23,5 disec 2 . alebo naopak . je to prakticky to isté ako píše kolega disec A,B,C,D ,ale už som sa stým stretol že majitel hladal v nastaveniach A,B,C,D a 1,2,3,4 si ani nevšimol .
Všetko4K,Linux E2
-
marsim21
- Administrátor
Díky za doplnění.

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
-
- Nováček
Díky za tip, něco jsem vyzkoušel. Už jsem se trochu posunul.... Nakonec jsem musel z nabídky vyhodit Astru 19,2E a po nastavení DiSEqC na Port 1 u Astry 23,5E jsem chytil alespoň Spetrum HD, NG HD a nějaké německé či rakouské programy..... Ostatní mi pořád nejde. Je to bez signálu. Jdu to ješte zkoušet.... Kdyby někdo měl stejný přijímač a napsal by mi jaká mají být nastavení jednotlivých položek byl bych neskonale vdečný.
Díky
Díky
-
marsim21
- Administrátor
U Astry 23,5E nastav port 2 a potom prolad přijímač. Port 1 má být u Astry1 19,2E.
Zajdi po sousedech jestli vůbec někdo z té paraboly bere.Pokud jsi to půl roku nepoužíval,je také možné že jsi jediný, kdo jí používá a za toho půl roku se mohl xxx pohnout větrem.
Zajdi po sousedech jestli vůbec někdo z té paraboly bere.Pokud jsi to půl roku nepoužíval,je také možné že jsi jediný, kdo jí používá a za toho půl roku se mohl xxx pohnout větrem.

-
- Nováček
Díky všem,
podařilo se mi to naladit, ještě jsem musel nastavit LNB Freq na jiný univerzální rozsah (užší), než jsem tam měl a najednou mi astra 23,5E jde. Astra 19,2E pořád nefunguje, ale to mě teď netrápí.
Díky!
podařilo se mi to naladit, ještě jsem musel nastavit LNB Freq na jiný univerzální rozsah (užší), než jsem tam měl a najednou mi astra 23,5E jde. Astra 19,2E pořád nefunguje, ale to mě teď netrápí.
Díky!
-
marsim21
- Administrátor
jj nenapsal jsi co máš nastavené za DiSEqC u družic.