Klesanie kvality z 94% - 0%

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
fefe88
Nováček
Nováček

Klesanie kvality z 94% - 0%

Příspěvek od fefe88 »

Zdravim, uz dlhsie sa mi stava, ze po zapnuty prijimaca HD-BOX 9300, ktory bol dlhsie vypnuty mi po chvilke na frekv. 11836 H z 23.5°E zacne klesat kvalita signalu z 94% postupne na 50%, kedy vypadne obraz az na uplnu nulu, kedy vypise hlasku, ze nie je signal. Takto to trva asi 1-2 min. a zrazu zacne kvalita opat stupat z 0% na 94% a uz to bezi v poriadku. Zacalo to robit, nieco potom, co som nahodil posledny fw xx.57. Teraz mi to uz zacalo robit aj na 12525 V a 11934 V, len s tym rozdielom, ze tuto je vypadok ovela dlhsie. Idem cez LNB MASCOM MC M4-QS02HD Monoblock Quad, tak som to kontroloval v spalni a tam sa to rovnako chovalo :( Skusal som pre istotu stary dobry fw xx.83, kde mi to potvrdilo to iste spravanie. Takze predpokladam, ze to bude LNB, tak ma zaujima, ci sa da s tym nieco robit, alebo sa mam obzerat po novom? Pokusim si pozicat ine LNB na odskusanie, ako sa to bude chovat. Vopred dakujem za vsetky rady.

Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Re: Klesanie kvality z 94% - 0%

Příspěvek od Thomik1 »

Taky bych ho vyzkoušel na jiném LNB ,třeba u kámoše jak se to bude chovat. Jinak tě asi výměna lnb asi nemine. Posledně jsem u klienta měnil lnb z důvodu vyklování od ptáka :D Měl dobrou mňamku.

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
fefe88
Nováček
Nováček

Příspěvek od fefe88 »

Tak som sa konecne dostal k druhemu LNB a po vymene, ziadne klesanie uz nenastalo :) Potvrdilo sa, coho som sa obaval a to vymena noveho LNB. Cital som si, ze vacsina odporuca znacku Inverto, tak rozmyslam nad tymto: Inverto BLACK Pro-Quad Monoblock. Dufam, ze som sa dobre rozhodol :)

PEDRONIK
Nováček
Nováček

Příspěvek od PEDRONIK »

Dobrý den
Taky mám problém s kvalitou příjmu signálu na frekvenci 12207 astra 23.5. mám parabolu nastavenou na kvalitu signálu 95 % ale i přesto programy na této frekvenci vypadávají / kostičkují/ u ostatních frekvencích nemám problém všechny HD programy fungují parádně. Už si nevím rady, nová televize je doma a HD programy nejdou. Parabolu jsem už jsem zkoušel nastavit, ale na více než na 97% se nedostanu ale program vypadává.

HD BOX FS-9200 PVR 28,2E 23,5E 19,2E 13,0E
jjara
Nováček
Nováček

Příspěvek od jjara »

fefe88 píše:Tak som sa konecne dostal k druhemu LNB a po vymene, ziadne klesanie uz nenastalo :) Potvrdilo sa, coho som sa obaval a to vymena noveho LNB. Cital som si, ze vacsina odporuca znacku Inverto, tak rozmyslam nad tymto: Inverto BLACK Pro-Quad Monoblock. Dufam, ze som sa dobre rozhodol :)
Jednou z nejlepších značek je Smart titanium.

Xtrend 8000,HD Box 7110
darkdevilll Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od darkdevilll »

jjara píše:
fefe88 píše:Tak som sa konecne dostal k druhemu LNB a po vymene, ziadne klesanie uz nenastalo :) Potvrdilo sa, coho som sa obaval a to vymena noveho LNB. Cital som si, ze vacsina odporuca znacku Inverto, tak rozmyslam nad tymto: Inverto BLACK Pro-Quad Monoblock. Dufam, ze som sa dobre rozhodol :)
A to ktorá veštica povedala??? To myslíš ten Smart made in Germany??? Aj to Inverto made in Italy už robí tá istá veľká fabrika C_H_I_N_A ! To máš úplne jedno čo kúpiš, je to to isté, len v inom kabáte. Kukaj len na šumové číslo, a čo ti padne opticky do oka. :D

fefe88
Nováček
Nováček

Příspěvek od fefe88 »

jjara píše:
Tak prve LNB som mal Smart Titanium a neviem ako to je mozne, ale ked som ho demontoval, tak vytekala z neho voda a dosahoval som s nim nizsiu kvalitu. Pozeral som aj teraz ponuku SMART a zda sa mi prevedeniu o nieco lepsie, ale prva skusenost ma skorej odradila. Zatial som s INVERTOm spokojny a ako uz bolo napisane vyssie, vsetko je vyrobene v CE (China Export) :)

jjara
Nováček
Nováček

Příspěvek od jjara »

fefe88 píše:
jjara píše:
Tak prve LNB som mal Smart Titanium a neviem ako to je mozne, ale ked som ho demontoval, tak vytekala z neho voda a dosahoval som s nim nizsiu kvalitu. Pozeral som aj teraz ponuku SMART a zda sa mi prevedeniu o nieco lepsie, ale prva skusenost ma skorej odradila. Zatial som s INVERTOm spokojny a ako uz bolo napisane vyssie, vsetko je vyrobene v CE (China Export) :)
Já mám monoblok smart titánium asi 4 roky a zatím běží bez problémů.

Xtrend 8000,HD Box 7110
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ja mám Invertá u pár klientov už aj okolo 10 rokov a viac s 60 parabolkami a nemajú problémy s signálom dodnes a to aj po výmene za HD prijímače na TP 12110
Takže argument o Smartoch Titanium ako najlepších konvertoroch na svete určite neobstojí, pretože som ich už pár zatečených videl. Inverto ani jedno.
Lenže to platí len pre výrobky staršie ako 6 rokov. Dnes sa spolu s cenou znížila rapídne aj kvalita, čo sa ale zase prejaví v relatívne stabilnej frekvencii servisných návštev - čo je pre biznis dobrá správa.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
PEDRONIK
Nováček
Nováček

Příspěvek od PEDRONIK »

Mám jen dotaz. Jaká bude ztráta signálu na 15 metrů dlouhém koax. který je 9 let starý a má 2 spojky.
Satelit normálně funguje jen je uroveň na 95% a kvalita na 90%. Zkoušel jsem ladit parabolu ale tohle je nejlepší výsledek.
Jen mám problém u některých HD programů vypadává obraz. Když by byl LNB špatný tak by si nešlo nic.

HD BOX FS-9200 PVR 28,2E 23,5E 19,2E 13,0E
Thomik1 Czech Republic
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 105 poděkování

Příspěvek od Thomik1 »

No nešlo nic nemusí být až tak pravda :39: . Já byh při dnešní ceně lnb a 15 metru koaxu pomalu uvažoval o malé rekonstrukci . Investice cca 5 kilo.

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB
Obrázek
Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“