vypadok 12110, chyba Astry, STB alebo montaze?

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
roboton2
Nováček
Nováček

vypadok 12110, chyba Astry, STB alebo montaze?

Příspěvek od roboton2 »

Ahoj

vcera mi na pol dna vypadol TP 12110 Astra, HD programy mali 0%, sem tam skocilo na 30 % ale obraz nenabehol, na SD programe (v mpeg4) sekal zvuk, obraz nic. Ostatne TP isli ok, so signalom ako predtym. Mam novy 9105+ kupeny pred mesiacom, mesiac islo vsetko ok, nic som nemenil na nom.
Vecer to zas nabehlo na klasickych 86% (Markiza HD).

2 dni dozadu boli tie orkany atd, satelit som dotiahol na smrt, neverim ze ho posunulo, aj ked niekto pisal ze mu napr pootocilo s LNB. Lenze umna sa to vratilo spat na povodnu hodnotu signalu.

Co ma este napada, parabola je na konstrukcii balkona, stava sa ze velke teplotne rozdiely (bolo -12C) pohnu s tou konstrukciou ? Parabolu som dal co najviac na kraj k stene a na iba 20 cm drziak, aby sa taketo nieco minimalizovalo.

Skusim si este pozicat SF20tku, ci bude signal 1080 ako pri montazi, kazdopadne ak ma niekto skusenosti s takym problemom poradte, dakujem.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: vypadok 12110, chyba Astry, STB alebo montaze?

Příspěvek od dempsey »

Správne doladenie paraboly je samozrejme citlivé aj na to ak niekto doťahuje matky, preto je potrebné sledovať merák hlavne pri tom doťahovaní.
Rozladil si si tým anténu

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
roboton2
Nováček
Nováček

Re: vypadok 12110, chyba Astry, STB alebo montaze?

Příspěvek od roboton2 »

To som samozrejme robil, pozeral som na signal ked som dotahoval. Dnes som bol pozriet znova, na CT24 na SF20 mam signal 1050.
Problem asi bude konvertor, ak chcem s nim pootocit, musim dat dole parabolu, takze som isiel len podla kalkulacky...

Na slovensku sa na astru nataca konvertor tie 4 stupne v smere hodinovych ruciciek alebo proti smeru, ak stojim pred tanierom?
A ak niekto moze, pozrite mi signal na hdboxe 9105+ na astre, Markizu HD mam 82% Joj (a ostatne) 86%

dakujem

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 HD Plus“