Zasekávání HD kanálů

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
smutnak
Nováček
Nováček

Zasekávání HD kanálů

Příspěvek od smutnak »

Při sledování HD (všech) kanálů se zasekává zvuk nebo obraz. Vypnul jsem přístroj a chvíli to bylo OK. Po dalším přepínání kanálů během 10 minut se vše vrátilo a opět zasekává. Mám soft v2.10.86. Co s tím?

stefan5
Nováček
Nováček

Re: Zasekávání HD kanálů

Příspěvek od stefan5 »

daj si najnovsi soft. ale postupuj podla navodu tu na fore

Bji
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bji »

U mě je to takto : Vždy tak po 1 dni bez úplného vypnutí (2xtlačítko Off) se mi začne sekat zvuk a obraz, trhá to. Dělá to pouze u fullHD televize, když vyměním televizi za starou CRT, tak u ní to nedělá. Dělají mi to oba HDBoxy, které mám (oba HDBOX 9105+). Kartu mám Skylink-ICE. Restart televize nepomůže. Pomůže pouze vypnutí HDBoxu (2x tlačítko Off) a znovu zapnutí. Mám FW 2.10.67 a MCAS někdy ze září 2012. (verze MCAS nevím, jak se pozná). Mám dotaz - kterou kombinaci FW a MCAS použít, aby to šlapalo bez problémů ? A dotaz č.2 : Myslel jsem, že pokud naleznu kombinaci FW a MCAS, která bude bezproblémová, tak už nikdy nebudu muset nahrávat nové a nové verze těchto SW. Nebo je to tak, že budu muset už navěky nahrávat nové a nové kombinace FW a MCAS, aby mi to nadále fungovalo ??

Bji
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bji »

...tak problémy jsou vyřešeny ;o) : Menu - Settings - Nastavení A/V výstupu. Měl jsem původně nastaveno na "Automaticky", což zřejmě nebyla pro FullHD televizi ideální volba. Po nastavení hodnot rovnou na PAL, 16:9, 1080P veškeré problémy s problikáváním při přepínání programů a se zadrháváním obrazu a zvuku vymizely. - To vypadá celkem i logicky, ale přijít na to.. :o). Jinak v rámci zkoumání jsem zjistil ještě jednu zajímavou věc - při odpojení UTP kabelu (internet) mi často kódované (placené) programy Skylinku hlásily "Program zakódován". Po připojení kabelu zpátky to nedělá. Zajímal by mě důvod - co potřebuje ten MCAS na síti ?

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 HD Plus“