E2 a HD na UPC Direct
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
E2 a HD na UPC Direct
Horko tazko som tam dostal Mgcamd , nastavil ho tak aby chodil ale stale mi nejdu HD programy, vzdy to konci s hlaskou ze sa mu to nepodarilo naladit resp. ze ide o chybu tunera.
Nahral som tam 1.7 verziu RTI a tuner mi najde ako /mam premium/
CONXANT CX24116/CX24118 DVB-S2
Neviem ci je to tak spravne pretoze mi naskenuje malo programov , cely balik som tam dostal len stiahnutim a nainstalenim nejakeho settingsu co ten image ponukal.
Neporadi dakto daco ?Inak to musim vratit na naspat na fw4890/nepamatam presne/
Dakujem za akukolvek radu....
Nahral som tam 1.7 verziu RTI a tuner mi najde ako /mam premium/
CONXANT CX24116/CX24118 DVB-S2
Neviem ci je to tak spravne pretoze mi naskenuje malo programov , cely balik som tam dostal len stiahnutim a nainstalenim nejakeho settingsu co ten image ponukal.
Neporadi dakto daco ?Inak to musim vratit na naspat na fw4890/nepamatam presne/
Dakujem za akukolvek radu....
- Cvacho
- Nováček
Re: E2 a HD na UPC Direct
tipnem si ze si tam dal nejaky divny setting obsahu ktoreho je aj subor satellites.xml a v nom su zadane vsetky frekvencie ktore ma tuner skenovat podla mna v nom mas nieco zle odporucam ti stiahnut si setting tuna z fora pripadne len zmenit subor satellites.xml,najdes ho v (/etc/tuxbox) a pre svoje potreby si ho mozes vygenerovat tu na nahratie settingu pouzi napr. dreamboxedit po tomto vsetkom by ti to malo slapat...
AZBox Elite (RTi core 1.5.3) @ Samsung LE40B620 , Dreambox 500 , AB IPbox 200S , Multibeam E-85 , 2xLNB GI-202 Twin
-
- Nováček
Dal som E2 este sancu a znova som ju tam nahral - tym istym sposobom ako predtym to znamena cez usb subor patvh.bin a potom cez azup patch.e2
Kupodivu sa to achovalo inak , najprv to dvakrat nedopadlo dobre cez "uplink" sietou kedy tvrdil ze oblast pamate "uz neviem akej" je asi poskodena atd...
Kupodivu na treti krat sa to nahralo a pritom som ziadnu zmenu v postupe nespravil. Po uspesnom nahrati som vsak na TV nic nevidel pretoze obrazovy vystup zostal prepnuty na DVI....Predtym vsak s tym nebol ziaden problem a vsetko som robil cez HDMI.
Nahral som zzznam kanalov pre motor cez vnutorny plugin a MGcamd do var/bin, chp755 atd
Este som nahral subor satelit.xml z webu podla doporucenia ale vysledok nula.
Tentokrat nesli uz ani obycajne programy a stale tvrdil ze nemam dobry tuner a ze sa nehlasi ...
Nastavovanie s motorom je v E2 pre mna totalnou zahadou ako by som asi mal postupoval...pri skenovani nic nenajde a pritom motor ostal stat na 1W z predchadzajuceho fw. Chyba mi tam moznost poslat motor na poziciu xy kde si navolim ferkvenciu a ostatne parametre pre tuner a pozeram na silu signalu - tak ako to je v original fw.
Kaslem na to...Dakujem za snahu pomoct ale uz na to nemam nervy a ostavam pri fw 4390.
Kupodivu sa to achovalo inak , najprv to dvakrat nedopadlo dobre cez "uplink" sietou kedy tvrdil ze oblast pamate "uz neviem akej" je asi poskodena atd...
Kupodivu na treti krat sa to nahralo a pritom som ziadnu zmenu v postupe nespravil. Po uspesnom nahrati som vsak na TV nic nevidel pretoze obrazovy vystup zostal prepnuty na DVI....Predtym vsak s tym nebol ziaden problem a vsetko som robil cez HDMI.
Nahral som zzznam kanalov pre motor cez vnutorny plugin a MGcamd do var/bin, chp755 atd
Este som nahral subor satelit.xml z webu podla doporucenia ale vysledok nula.
Tentokrat nesli uz ani obycajne programy a stale tvrdil ze nemam dobry tuner a ze sa nehlasi ...
Nastavovanie s motorom je v E2 pre mna totalnou zahadou ako by som asi mal postupoval...pri skenovani nic nenajde a pritom motor ostal stat na 1W z predchadzajuceho fw. Chyba mi tam moznost poslat motor na poziciu xy kde si navolim ferkvenciu a ostatne parametre pre tuner a pozeram na silu signalu - tak ako to je v original fw.
Kaslem na to...Dakujem za snahu pomoct ale uz na to nemam nervy a ostavam pri fw 4390.
-
- Mírně pokročilý
Tenhle jednoduchý návod, jsem narychlo splácal a je 100porcentně funkční. Nesmíš zapomenout sformátovat application area před flashí
Nastavíš DHCP, doporučuji. Nejdříve dáš na flashku ten bin ofic2enigma. Klasicky nabootujes, dáš naformátovat DOM a pak flash přes usb. Až to skončí, přístroj se restartuje, a přepne se do Rescue režimu. Pak z NTB přes LAN pošleš AZupem do boxu E2 firmware, je to tlačítko install E2. Celé to trvá cca 10min. Po instalaci nastavíš věci co potřebuješ.
Poslední krok je pomocí spaze manageru stáhnout cam. Je na tobě, jestli cccam nebo oscam.Cccam by měl jet hned po instalaci, oscam je třeba nastavit. Kdyby něco, ozvi se na icq
http://uloz.to/xw62DNb/balicek-rar
http://uloz.to/xSfTuZk/azbox-thor-only-rar
Nastavíš DHCP, doporučuji. Nejdříve dáš na flashku ten bin ofic2enigma. Klasicky nabootujes, dáš naformátovat DOM a pak flash přes usb. Až to skončí, přístroj se restartuje, a přepne se do Rescue režimu. Pak z NTB přes LAN pošleš AZupem do boxu E2 firmware, je to tlačítko install E2. Celé to trvá cca 10min. Po instalaci nastavíš věci co potřebuješ.
Poslední krok je pomocí spaze manageru stáhnout cam. Je na tobě, jestli cccam nebo oscam.Cccam by měl jet hned po instalaci, oscam je třeba nastavit. Kdyby něco, ozvi se na icq
http://uloz.to/xw62DNb/balicek-rar
http://uloz.to/xSfTuZk/azbox-thor-only-rar
-
- Nováček
Mna na tom vsetkom zaraza fakt, ze sa to chova ako keby to ani nebol pocitac, raz tak a raz inak pri tych istych postupoch a vstupnych podmienkach. V origo navodoch sa formatovanie arei nespomina....vecer este uvidim , ide aj o manzelku ktora radsej pristroj vyuziva na pozeranie...v kazdom pripade dakujem za snahu pomoct.
-
- Nováček
Tentokrat FTA stanice idu Mgcamd asi dekoduje spravne pretoze info o CW je zelene ale obraz ani zvuk ziaden?
Nevie niekto co by to mohlo sposobovat Mbcamd mam verziu 1.38 stiahnutu odtialto z webu a predvcerom mi na ten isty isli aspon SD stanice HD nesli ...
Teraz ziadnu chybovu hlasku nedostanem ale na TV nie je nic, skusal som aj menit A/V na obrazovke zHDMI na DVI - pripojeny som aj cez SCART akle ani tak...
A teraz babo rad:)
Nevie niekto co by to mohlo sposobovat Mbcamd mam verziu 1.38 stiahnutu odtialto z webu a predvcerom mi na ten isty isli aspon SD stanice HD nesli ...
Teraz ziadnu chybovu hlasku nedostanem ale na TV nie je nic, skusal som aj menit A/V na obrazovke zHDMI na DVI - pripojeny som aj cez SCART akle ani tak...
A teraz babo rad:)
-
- Mírně pokročilý
-
vikino
- V.I.P.
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
@matoz v kolkych vlaknach to mienis este rozpisovat ten tvoj problem?!
Na dekodovanie ice karty sky-linku alebo jupici pouzi oscam....

Na dekodovanie ice karty sky-linku alebo jupici pouzi oscam....
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
- Nováček
Mgcamd pouzivam preto, lebo s nim som mal dobre skusenosti a pouzival som ho snad 10 rokov od Dreamboxu800...
Ma menej bytov a tak predpokladam, ze zabera aj v pamati menej miesta.
Pred dvoma dnami to s nim este islo dekodovat...vtedy bol problem s HD - jedno ci kodovane alebo nie, ziadne HD mi neslo takze Mgcamd to snad nemohol sposobovat.
Oscam skusim - dik za radu.
@rada - poslal som SZ
Ma menej bytov a tak predpokladam, ze zabera aj v pamati menej miesta.
Pred dvoma dnami to s nim este islo dekodovat...vtedy bol problem s HD - jedno ci kodovane alebo nie, ziadne HD mi neslo takze Mgcamd to snad nemohol sposobovat.
Oscam skusim - dik za radu.
@rada - poslal som SZ
-
- Nováček
Skusal som CCcam aj Oscam ale este z horsim vysledkom - neslo ani dekodovanie "CW" asi som sa netrafil do formatu konfiguracnych dat.
Preto som sa vratil ku Mgcamdu, kde som vedel ze by to s mojimi starymi nastaveniami malo ist ...
Nakoniec zafungovala zmena parametru v mg_cfg pre typ zariadenia, pre Azbox tam treba dat cislo 6 - dreambox/
# box type
# 00 autodetect, change only if you think wrong type detected.
....
# 06 dreambox/mips
-----------------
Zaujimave je, ze v original fw to funguje aj s nulou:)
Myslienku zmeny tohoto parametru mi vnukol "rada" za co sa mu chcem aj takto verejne podakovat.
Preto som sa vratil ku Mgcamdu, kde som vedel ze by to s mojimi starymi nastaveniami malo ist ...
Nakoniec zafungovala zmena parametru v mg_cfg pre typ zariadenia, pre Azbox tam treba dat cislo 6 - dreambox/
# box type
# 00 autodetect, change only if you think wrong type detected.
....
# 06 dreambox/mips
-----------------
Zaujimave je, ze v original fw to funguje aj s nulou:)
Myslienku zmeny tohoto parametru mi vnukol "rada" za co sa mu chcem aj takto verejne podakovat.