Připojit síťový disk

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
rkhl
Nováček
Nováček

Připojit síťový disk

Příspěvek od rkhl »

Zdravím,

jsem nováček v používání HD-BOX FS-7110 HD PVR, tak bych potřeboval radu. Mám připojený HD-Box do sítě, přes TC si do něj nahraji či stáhnu přes síť co chci. Chtěl bych ale, pokud to jde, přistoupit z HD-Boxu přes síť na disk a nějakou konkrétní složku na notebooku a přehrát si video bez toho, abych ho musel kopírovat na flashku, co mám připojenou k boxu. Mám doma domácí síť a videa na notebooku si přehrávám na PC, tak aby to šlo i na satelitu. Můj systém je Win 7 Home. Děkuji za rady.

rkhl
Nováček
Nováček

Re: Připojit síťový disk

Příspěvek od rkhl »

Ještě jsem zapoměl, chtěl bych připojit složku d:\Multimedia\

rkhl
Nováček
Nováček

Příspěvek od rkhl »

Takže už jsem tady zjistil, že se to dělá pomocí mount a telnet v RCC. Použiji příkaz:

mount -t cifs //192.168.1.107/test -o username=,password= /STORAGE/USB1/Media

složku test mám v pc na c:/test, je sdílená, Media též vytvořena. Píše mi to ovšem "Permission denied". Už nevím co s tím.

rkhl
Nováček
Nováček

Příspěvek od rkhl »

Chyba byla v nastavení sdílení ve Win7.

ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od ShaMan »

rkhl píše:Chyba byla v nastavení sdílení ve Win7.
Hezké , zaptat se umíš , ale poradit ne .

Tak jak je třeba nastavit widle ?

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
rkhl
Nováček
Nováček

Příspěvek od rkhl »

Vzhledem k tomu, že používáme noťas pouze doma, tak tam máme jen jeden účet bez hesla. Tak jsem musel v centru síťových připojení a sdílení zatrhnout volbu "Vypnout sdílení chráněné heslem". Potom už se mi to připojilo v pohodě. Nevím sice, jak je to bezpečné, ale nemám tam žádná důležitá data.

rkhl
Nováček
Nováček

Příspěvek od rkhl »

Ještě jsem našel v diskuzích lepší způsob. Založit na pc účet, kterému se odepře místní přihlášení (aby se neojevoval v nabídce po spuštění pc). Tomu nastavit heslo a funguje to.

easyspider
Nováček
Nováček

Příspěvek od easyspider »

Caute

Mam doma WD TV live s alternativnim firmwerom a chcem sa spytat ci sa da pripojit disk aj ktory je pripojeny k tomuto prehravacu.

Skusal to niekdo?

Ja som nieco skusal no nicomu som sa nedopracoval.

mount -t cifs //192.168.1.5/dev/sdb1/B640F12640F0EDCD/My Book/HD Movies -o username=wdlxtv,password=wdlxtv /STORAGE/USB1/HD Movies

mount -t cifs //192.168.1.5/WDLXTV-E9450/My_Book/HD Movies -o username=,password= /STORAGE/USB1/HD Movies

mount -t cifs //192.168.1.5/My_Book/HD Movies -o /STORAGE/USB1/HD Movies

Dik za radu

Xtrend ET 9500 ,Opticum9500HD, 4xLNB,Skylink + UPC,Philips 37PFL7605H,Sony DAV SC5.
exe854
Nováček
Nováček

Příspěvek od exe854 »

ja by som sa chcel len vyjadrit k zakladnej otazke v tejto teme..

ludia tu spominaju mount prikaz cez telnet ale sietovy disk sa da nastavit aj priamo cez menu prijmaca

staci na pc (pouzivam w7 home) vybrat adresar a cez menu Share -> Share with zvolit uzivatela, v mojom pripade: Admin (podla mena zvoleneho pri instalacii), potom len v prijmaci nastavit "priecinok" na (priklad) 192.168.1.95/vasadresar , spravne meno (Admin) , heslo a Pripojit

v menu prijmaca treba ip adresu zadavat bez // na zaciatku

mozno to funguje aj pre uzivatela (ucet) bez hesla, ako napisal rkhl, ale neskusal som, kedze aj ked mam len jeden hlavny "Admin" ucet, pouzivam heslo

pri pouziti ineho ako admin (hlavneho) uctu sa mozu vyskytnut problemy s pravami, pri hlavnom (admin) ucte by to malo fungovat ok (v mojom pripade Read/Write pod Permission level vo w7)

prehravanie a hlavne aj nahravanie funguje v poriadku..

cize ten navod v "Mount sietoveho disku" moze fungovat ale myslim ze toto je pohodlnejsie riesenie a "mountuje" sa to automaticky priamo do /NET, takze netreba mat ziadny usbflash alebo hdd priamo k prijmacu pripojeny (ak to nepotrebujete)

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-7110 HD PVR“