Enigma 2 RTi core RC4

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

Odpovědět
johank
Nováček
Nováček

Re: Enigma 2 RTi core RC4

Příspěvek od johank »

hitman222 píše:Jaky tuner koupit, aby sli HD na Thoru? Napise to: Ladeni selhalo.
Díky
Nevím zda to bude k něčemu já mám HD Premium +, tuner STV090x9 (DVBS 2).
HD programy jdou dobře, v RC4 je obraz již v pohodě, trhá se pouze na některých programech ale HD na Czech Link 23,5 nebo na UPC 0,8 jdou nyní bez problémů.
Koukám že ty máš ale HD Premium nikoliv plusko

Doplním i informaci k přehrávání xx*ts souborů. RC4 nahrává ve formátu xx.ts, svoje nahrávky přehraje, ale starší nahrávky z originálního FW nepřehraje. Nalezl jsem následující informaci:
To play .ts files recorded with Opensat-Firm you must create a .ts.m e t a File like the RC4 Firm.
I´ve taken a .ts.m e t a from a record of RC4 and renamed it to the filename of the original. Then you must edit the SID in the m e t a file.
m e t a without blank.
1:0:1:83:11:85:C00000:0:0:0:
83 is the SID in Hex. If you don´t know it then you can use Project-X to find it out.
Project-X can be loaded from h**p://www.oozoon.de/.
Most of the .ts files from Opensat-Firm can play this way.
Maybe someone could develop a program that create the file.

Bohuže taky nevím, tak se jdu podívat na odkaz

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

aj vam v standby rezime svieti ta fialova LED na prednom paneli?

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
soso
Nováček
Nováček

cesta ta a zasa spat

Příspěvek od soso »

Zdravim. Pozeram ze reakcie su vskutku kladne a teda by som uz chcel r4 enigmu vuskusat, no mam stale trocha strach, kedze je to moj 'obyvackovy' (manzelka:) prijimac a doma by bola minimalne hubova polievka keby som to nevedel rozchodit :)

Mam to momentalne rozchodene s FW 5020 a (okrem ineho) s pluginom multicas 1.62 cccam klienta.

1. Instalaciu E2 som si nastudoval a myslim ze tomu rozumiem dostatocne na to aby som to zvladol. Co ale netusim je ako tam rozchodit cccam klienta, kde co upravit, editovat...
2. Ak by E2 nevyhovovala tak este stale celkom nerozumiem ceste spat na orig. FW. Kde je nejaky uceleny a odskusany navod ako sa vratit spat? A ak sa mi podari nainstalovat naspat FW staci ak si este pred instalaciou E2 urobim cez menu/settings/backup+restore zalohu ALL na usb flash disk, aby som to po vrateni na orig FW dostal presne do stavu ako pred E2?

Dakujem pekne za odpoved!

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

@frcko73: No ja mam modru diodu a tiez stale svieti, pokial chces E2, tak ju zatial niecim prelep. :wink:

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

@soso: instalacia cccamu v E2 sa tu riesila hadam v kazdom vlakne k jednotlivym verziam E2. Takze pohladaj, isto najdes.
Zalohu offico fw je najlepsie urobit cez ACC, dat v tools2 backup all a zazalohuje Ti setting a pluginy. Cely fw ako taky Ti nezazalohuje. Vzdy je potrebne upgradnut ten ktory chces a potom v ACC dat restore plugins a restore schannels.

Z E2 na offico fw je podobny postup ako ked tam davas E2.
Na flashku das patch.bin daneho fw, vypnes azeta, zasunies do usb portu, zapnes azeta, spustis AZup, na displeji ti ukaze IP, vpises do AZup, kliknes na upgrade a cakas, restartuje sa sam, a vypise na PC, ze sa mas riadit podla OSD, Dalej je to standartny upgrade normal fw.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

vikino píše:@frcko73: No ja mam modru diodu a tiez stale svieti, pokial chces E2, tak ju zatial niecim prelep. :wink:
uz idem nato.... :))

EDIT:Uz sa stalo..... :87:

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
hitman222
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hitman222 »

johank píše:
hitman222 píše:Jaky tuner koupit, aby sli HD na Thoru? Napise to: Ladeni selhalo.
Díky
HD programy jdou dobře, v RC4 je obraz již v pohodě, trhá se pouze na některých programech ale HD na Czech Link 23,5 nebo na UPC 0,8 jdou nyní bez problémů.

Doplním i informaci k přehrávání xx*ts souborů. RC4 nahrává ve formátu xx.ts, svoje nahrávky přehraje, ale starší nahrávky z originálního FW nepřehraje. Nalezl jsem následující informaci:
To play .ts files recorded with Opensat-Firm you must create a .ts.m e t a File like the RC4 Firm.
I´ve taken a .ts.m e t a from a record of RC4 and renamed it to the filename of the original. Then you must edit the SID in the m e t a file.
m e t a without blank.
83 is the SID in Hex. If you don´t know it then you can use Project-X to find it out.

Prave ze jsem se tady nekde docetl,ze to je starym tunerem,ale nemuzu to nikde najít.
Na 23,5 to jde,ale na Thoru ne

Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
hitman222
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hitman222 »

Topol211 píše:Image je svizny a zacina byt celkom pouzitelny, ale HD programy na 0,8w mi stale nejdu. :sad:
Bud to bude naozaj tym starim tunerom na mojom elite, alebo sa to chlapcom z RTI nedari doladit.
Nerozchodil jsi ty HD programy? Mne to taky nejde.Pise to ladeni selhalo!!! :51: :51: :51:

Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
johank
Nováček
Nováček

Příspěvek od johank »

hitman222 píše:
johank píše:
Díky

m e t a without blank.

Prave ze jsem se tady nekde docetl,ze to je starym tunerem,ale nemuzu to nikde najít.
Na 23,5 to jde,ale na Thoru ne

Je to tady na fóru i na jiných i s fotkami na úpravu. Pokud se nepletu, jednalo o celkem jednoduchou úpravu hardware

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od paleaaro »

Podareny FW:
- Wifi OK
- aj citacka cez Oscam OK, celkom stabilne... Padne len ked zbesilo prepinam
- nahravanie OK
- Prehravanie BRripov ovela lepsie ako na orig. FW len tie titulky ...
- Prepinanie programov (rychlost) o trocha lepsia ako u orig.FW (2-3s)

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

no mn po reebote niekedy nenaskoci obraz..... :51:

mirec772
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirec772 »

paleaaro píše:Podareny FW:
- Wifi OK
- nahravanie OK

Zdravím, WIFI je plne funkčná, alebo má ešte nejaké obmedzenia?
Ďakujem

AZBOX HD Premium RTi Core v1.0 E2
satsk
Nováček
Nováček

Příspěvek od satsk »

hitman222:

skontroluj si na tuneri 2 RA rezistory, konkretne RA3 a RA4 ... na oficialnom fore sa pise ze pokial je tam hodnota 330 tak je to OK, ak je tam hodnota 000 tak je problem....

inak HD+ by problem mat nemali...

AzBox Premium RSI E2 0.1.1 .:. DreamBox 800SE Ferrari SSL82F OpenBlackHole (from 28.2E to 30W)
kapitan.iglo
Nováček
Nováček

Příspěvek od kapitan.iglo »

mirec772 píše:
paleaaro píše:Podareny FW:
- Wifi OK
- nahravanie OK

Zdravím, WIFI je plne funkčná, alebo má ešte nejaké obmedzenia?
Ďakujem
Mám AZBox Premium a musím říct, že jsem WiFi nerozchodil. Nicméně je možný, že je problém v tom, že používám WPA2/AES. Možná, že na jiný systém šifrování WEP/WPA to jede v pohodě. Ale RC4 jinak docela dobrý. RC3 se mi zdála rychlejší na přepínání a nezhroutil se u ní Wizzard v úvodu při nastavování HDMI 1080p (černá obrazovka). Stejně tak mi některý HD programy chodí cukaně. Konkrétně ČT HD na 23,5E. HD programy od jiných providerů se chovají různě. Některý cuká, jiný ne. Je jedno v jaký jsou normě. DVB-S, DVB-S2 QPSK/8PSK.
Jinak ale E2 pro AZ je hezká a zvlášť s Enigma2-skin-hdglass16. Co je ovšem úchylný, tak ty úvodní bílé obrazovky. :roll: Ale znova říkám, super práce, jen tak dál. :89:

AZBox HD Premium Combo, FUBA AL85, multifeed (13E - 28,5E)
Topol211
Nováček
Nováček

Příspěvek od Topol211 »

Co sa tyka chyby tunera na http://www.azbox-enigma.eu/RTi/forum/sh ... =1#post236 pisu ze:
"As far as we saw people was complaining about HD channels stuttering on 23.5 E , 1 W and 30 W HD Channels. The problem is probably if You take out tuner from the Receiver and find a RA3 and RA4 resistors, if they are marked with 330 value, than Your tuner is OK, but if there is different value, You should change this resistors or buy another tuner. "

Takto by mal vyzerat tuner ktory je ok: http://s7.directupload.net/images/110121/8xunkiwf.jpg
Bohuzial u mna maju tie rezistory hodnotu 000. :sad:

Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“