fw 1.09.61

Odkaz na firmware a diskuze k firmware.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
petans
Nováček
Nováček

Re: fw 1.09.61

Příspěvek od petans »

To heroo: vyzkousej fw 1.08.83 a MCAS z 10.2.

To exhornik: Napr. u obdoby tveho Hdboxu prijimace Octagon 1018 existuje ke stazeni par utilit (Bootloader__Flash-reapair__Cleanup-var__SF10x8HD), to co pouzivas pro vycisteni ti zrejme maze jen slozku var

OCTAGON SF 1018 HD 500GB / OCTAGON SF 1008 HD
fw 1.09.94-A, E2 PKT HAARP v3a
Old Master
Nováček
Nováček

Příspěvek od Old Master »

No konečně! :106:
Je tady po dlouhé době vynikajicí fw 1.09.61 který ve spolupráci s MCAS z 24.10. pracuje naprosto stabilně. :87:
Ve čtečkách mám staré CryptoWorks karty Skylink s CIAD 0D70 a 0D03, ani jednou hláška typu " program zakódován "
nebo zamrznutí programů.Načítání EPG na všech programech bez problémů!

A hlavně velká pochvala za vyřešení spolupráce propojení USB a ext.HDD při spuštění z tzv. " sleep reřimu " u HDD.
Takže nenastává žádné opoždění nebo zamrznutí při záznamu (REC) nebo načítání uloženého obsahu na HDD.
Dále tím pádem odpadají hlášky " USB zažízení odpojeno / USB zažízení připojeno " a vše pracuje korektně.

Zkrátka závěrem :115: tomu kdo na tomto fw zapracoval a všem jej dopuručuji pro hladký běh v HD-BOXu. :28:

Opravdu je namístě :89:

HD-BOX FS-9200, Philips DSX 6010, Skymaster DCI 9410,
motor SG2100, Matrix CAM, Philips CryptoWorks CAM
heroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od heroo »

Hmm, vyskusal som viac MCASov a ani jeden sa mi s tymto fw. nerozbehne na HD kanali. Ked prepnem na SD a tak potom uz idu aj HD. Je to dost blbe, hlavne pre nahravanie z HD kanalov. Mate nejaky napad ako to rozbehat?
Dik

HD BOX 9100,Samsung PS51D550, Popcorn A110 aj ako NAS.
Ucim sa s Lunexom :-)
heroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od heroo »

hmm, takze posledny Oscam a Xcam a nerozbehne sa mi HD kanal po zapnuti boxu... iba SD

11gogo11
Nováček
Nováček

Příspěvek od 11gogo11 »

Už som tu raz písal o mojom probléme. Mám HD-BOX 9300, keď doň vložím HDD tak po nahratí naň mi nejde z neho mazať, ani formátovať a aj sa mi prestane vypínať sám. Musím BOX vypnúť vždy zadným vypínačom. Radili mi tuna skúsiť iný disk ale už neviem aký mám použiť už som tam mal Western Digital 320GB, 1TB, Seagate a teraz tam mám Samsung F4 2TB a stále to isté dookola s akýmkoľvek softwarom všetky som už skúsil. Ďakujem za akúkoľvek radu.

heroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od heroo »

Nazdar, ako sa sprava externy disk ked ho pouzivas na nahravanie? Pri najhorsom by som pouzil USB box za par eur a fungoval na nom...
11gogo11 píše:Už som tu raz písal o mojom probléme. Mám HD-BOX 9300, keď doň vložím HDD tak po nahratí naň mi nejde z neho mazať, ani formátovať a aj sa mi prestane vypínať sám. Musím BOX vypnúť vždy zadným vypínačom. Radili mi tuna skúsiť iný disk ale už neviem aký mám použiť už som tam mal Western Digital 320GB, 1TB, Seagate a teraz tam mám Samsung F4 2TB a stále to isté dookola s akýmkoľvek softwarom všetky som už skúsil. Ďakujem za akúkoľvek radu.

heroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od heroo »

Nazdar, toto je celkom zive tak sa opytam opat. Nemate nikto problemy s nastartovanim boxu ked je pred vypnutim nejaky HD kanal? Ja ked necham HD tak po znovuzapnuti mi pise zakodovane... Naozaj to nikomu nerobi problemy? Skusal som uz viac firmwarov aj pluginov ale stale je to rovnake. Ked pozeram webif oscam tak jednoducho sa nic nedeje, refreshuje mi stranku ale dalej nic.
Dakujem Vam za pomoc vopred.
Ked nechame bezat box nonstop, tak zase hrozi ze to zamrzne, ked dam autorestart a bude vybraty HD kanal tak sa to takisto nerozbehne. Jak z toho ven?(Jak tisic hoven).

11gogo11
Nováček
Nováček

Příspěvek od 11gogo11 »

HD-BOX 9300 mám kôli tomu aby som mal disk v ňom. Keby chcem cez USB tak si asi kúpim 9105 ten by mi kľudne stačil

heroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od heroo »

11gogo11 píše:HD-BOX 9300 mám kôli tomu aby som mal disk v ňom. Keby chcem cez USB tak si asi kúpim 9105 ten by mi kľudne stačil
Takze zmysel mojej odpovede bol ukryty v tomto: ako sa sprava externy disk ked ho pouzivas na nahravanie? Odpoved je, ak sa sprava rovnako ako SATA, takisto so vsetkymi fw. tak asi bude nieco zle s boxom... Ak nie tak sa mozeme zamerat na SATA pripojenie, nie na pripojenie diskov ako take. 9105ka ma len jeden tuner, takze to urcite nie je to iste ako 9300.

BigBoss
Nováček
Nováček

Příspěvek od BigBoss »

To uz potom 9200, ten ma taky dva tunery, ale nema interni HDD. :wink:

exhornik Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od exhornik »

Zdravim,

to 11gogo11: co zkusit ten disk switchem zpomalit na 150Mbps ?

K memu problemu se stabilitou - zkouseli jsme s kamosem promerit zdroj boxu a hodnoty jsou naprosto v poradku - zdrojem to urcite nebude. Taky jsem zkusil na jeho boxu upgradovat z 1.08.63 na 1.09.61 a oscam se na tomto fw chova v podstate stejne jako v mem boxu = 1 - 2x za vecer spadne a musi se znovu nastartovat v pluginech = na nahravani je to nepouzitelne, neni zadna jistota, ze film bude nahran az do konce. XCam se v mem boxu chova podobne - tam teda plugin nespadne (v pluginech se tvari jako started), ale stejne je zakodovano. Vice lidi tu psalo, ze s MCas je tento firmware naprosto stabilni. Ale me by zajimala stabilita s Xcam nebo Oscam - dejte vedet kdo mate instalovan nektery z techto pluginu a skutecne box pouzivate pro sledovani televize a nahravani (nemyslim tim, ze si to pustite na hodinku ale ze to skutecne sledujete cely vecer nebo nahravate) jestli je to u Vas stabilni.

S Dempsey jsem se bavil o tom, ze by to mohlo byt hardwarem, ale po vizualni kontrole kondiku se zda byt vse vporadku, zdroj jsem promeril a hodnoty naprosto v poradku podle popisu primo na desce = nemyslim si, ze to bude hardware. Navic kdyz jsem udelal upgrade v dalsim boxu, tak se tento chova podobne - to jeste vice podporuje moji myslenku, ze je to problem SW.

Pokud se vas box chova stabilneji, napiste prosim jaky loader je v nem. Ja mam stale 1.19. Chtel jsem tam dat ten loader od tomix - mel menit loader na 1.54, ale v jednom postu psal Dempsey, ze to neni oficialni loader, ze je to nejaky patch z aaf fora a ze to neni pro nove firmwary treba, tak jsem ho zatim neinstaloval.

Dejte sem prosim vedet jestli je Vas box stabilni (pokud teda pouzivate Xcam nebo Oscam). Dik

cucpo
Nováček
Nováček

Příspěvek od cucpo »

no ja som pisal v inom vlakne teda podobne skusenosti:
po veeelmi dlhej dobe som zmenil fw z 1.08.52 ktory fungoval pomerne stabilne s xcam pre danu verziu na najnovsi 1.09.61 a OSCAM skyway-lmodv5 build #5932. Vydrzalo to bezat cca den rano bol oscam vytuhnuty a nedal sa ani spustit cez menu plugin. Cize voci staremu fw ktory bezal v pohode tyzdne teraz to stoji za prd. prip poradte vhodnu kombinaciu fw a oscam, alebo sa mam vratit k 1.08.52 a xcam ktory bezal spolahlivo ??? Chcel som ist teda akoze s dobou a dat tam oscam :89: ale spolahlivost teda biedna.
Tato nova kombinacia OSCAM nevydrzi ani den vzdy spadne co ma teda prekvapuje kupil som pred mesiacom druhy sat voci HDBOX srotik myslim IPBOX9900HD supol som tam Enigma+OSCAM mesiac ide furt bez vypadku co sa teda HDboxu nemoze stat, ale ze v najnovsom fw spolu s OSCAM 1.10rc_by_EasyBuild_svn build #5983 nevydrzi ani den to je teda pre mna sklamanie tak neviem ci je srot ten IPBOX alebo HDBOX. :oops:

envel Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od envel »

Tak se taky přidám k diskuzi o stabilitě. Mám stejný problém, kouše se to poměrně často cca 2-3xza týden (mimořádně ale i 2x za den) a to pouštím TV až kolem 18:00 max do půlnoci.
Je to tedy mírně "Off Topic", protože problém nebude ve firmwaru(osobně mám starší 1.09.20), ale spíš v oscamu. Zkoušel jsem x různých kombinací a pokaždé když jsem vyhodil oscam a nahodil MCAS tak bylo po kousání. Problém je ale v tom, že potřebuju sdílení do ložnice a pokud nechci přenášet kartu, tak to bez oscamu nejde.
Pokud někdo tedy objeví extra stabilní oscam, který poběží na jakémkoliv z novějších firmwarů(myslím 1.09.xx) řekněme alespoň 2-3 týdny bez kosnutí, tak tím udělá hodně lidem vánoční pohodu. :28:

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Možno by bolo lepšie ako sa zapojiť do diskusie mimo tému trošku prečítať fórum a pohľadať oscam s ktorým by to išlo. Napr. v kombinácii s mgcamdom.
Ja keď sledujem posledné príspevky tak som si zo dňa na deň istejší že užívatelia nečítajú - len píšu. Zrejme čakajú že im bude niekto vysvetľovať prečo je ich box nestabilný po každom takom príspevku, ale to asi budú musieť hľadať na inom fóre - kde to je bežnou praxou.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od MartinK. »

Musím souhlasit s Depsym tady se má diskutovat o fw 61

Zkuste taky trochu potestovat, zapojte se do téhle diskuse

viewtopic.php?f=169&t=8466

Není možné abchom nenašli vhodnou kombinaci FW a oscamu je opravdu třeba číst forum a hlavně zkoušet zkoušet a zkoušet.

Když vezmu, že FV 20, 35, 61 jdou celkém dobře k tomu cca 20 verzí oscamu máme 60 možnosti, plus nastavení čím více nás bude zkoušet tim rycheli se dostavi výsledky.

Čekat, až jsem někdo dá 100% kombinaci na všechny typy karet k tomu EMU a share je najivní :89:.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
Odpovědět

Zpět na „Odkaz na firmware a diskuze k firmware - HD-BOX FS-9200-9300 PVR“