E2 AZbox HD - spzGIT
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Mírně pokročilý
Re: E2 AZbox HD - spzGIT
Mám AZbox, TV i audiozesilovač na jednom přívodu, který večer vždy vypnu a mám pokoj s problémem spotřeby.
azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
- johnyhol
- Nováček
to s tím teplem je pravda.Mám v boxu teploměr a podle toho jak je v místnosti,tak se taky box víc nebo míň zahřívá(ve standby).Při dvaceti stupních je v boxu tak řicet.(a to to měřím pod HDD , na procesoru bude podle odhadu tak o deset víc - až bude čas změřím i na tuneru)
Jinak rád bych to taky vypínal celý,ale mám na dálkovce nastavený makro(kvůli ženě) na zapínání boxu a tv najednou,takže smůla.
Nevíte někdo jesli někde psali že tu spotřebu ve standby řeší?Normální provoz je v poho(kolem 20W),ale standby mi štve,15W je fakt trochu dost...
Jinak rád bych to taky vypínal celý,ale mám na dálkovce nastavený makro(kvůli ženě) na zapínání boxu a tv najednou,takže smůla.
Nevíte někdo jesli někde psali že tu spotřebu ve standby řeší?Normální provoz je v poho(kolem 20W),ale standby mi štve,15W je fakt trochu dost...
VU+ UNO (BH 1.7.9), scam 3.60
AZBOX HD Elite (E2 OpenRSI 3.0 - poslední), CCcam_2.3.0
NAS Netgear Stora 2x 1TB
1x karta Skylink
1x karta UPC/freesat
SG2100 USALS+Parabola 85''+multiswitch
1x TV Thomson 55cm 4:3
1x TV PHILIPS 82cm 16:9
AZBOX HD Elite (E2 OpenRSI 3.0 - poslední), CCcam_2.3.0
NAS Netgear Stora 2x 1TB
1x karta Skylink
1x karta UPC/freesat
SG2100 USALS+Parabola 85''+multiswitch
1x TV Thomson 55cm 4:3
1x TV PHILIPS 82cm 16:9
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Ten tuner se skutečně v Enigmě nevypíná. V ofiko fw se vypíná, ale i tam běží zbytečně třeba při přehrávání nebo poslechu internetového rádia. Nejde o spotřebu, ale životnost elektrolytických kondů se každými 10 stupni navíc snižuje o polovinu. Takže při 40 stupních je tak za 3 roky po nich. Vypínám to celé.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
frcko73
- Mazák
tiež to riešim jedným vypinacom.Box,telku,modem,router mám na jednom kabli.Takže kazdy večer to robím na jeden cvak.
Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
- kitrab
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
vyšší teplota == nižší životnost, naprostý souhlas.
ale 3 roky mi příjde přehnané :)
mám AZko 2 roky a obávám se, že dřív než klekne jej vyměním za něco "vychytanějšího a funkčnějšího" :)
ale 3 roky mi příjde přehnané :)
mám AZko 2 roky a obávám se, že dřív než klekne jej vyměním za něco "vychytanějšího a funkčnějšího" :)
AZ BOX HD premium, HDD WD GP SATAII 1 TB,E2 v1.2 / FW5308, Panasonic plasma 42"
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
3 roky není přehnané. Nejdražší dlouhoživotnostní elyty mají udávanou životnost 16 let při 20 stupních. Při 40 stupních jen 4 roky. My tam určitě tak dobré nemáme, tak jsem to odhadl na 3 roky. Já to ale vypínám, takže když se budu dívat denně 4 hodiny na TV, tak mi to vydrží 6 x déle. :)
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
- Nováček
Presne aj ja tak, keď sa po zapnutí všetko správa ako má, tak prečo nie a za tie zdroje napájanie switcha by som ruku do ohňa nedal + v lete blesky tak je asi lepšie všetko cez jeden VYP vypnúť prípadne mať elektronicky ovládanú zásuvku, dnes už dokonca aj dialkovo pre tých lenivšíchvisper píše:3 roky není přehnané. Nejdražší dlouhoživotnostní elyty mají udávanou životnost 16 let při 20 stupních. Při 40 stupních jen 4 roky. My tam určitě tak dobré nemáme, tak jsem to odhadl na 3 roky. Já to ale vypínám, takže když se budu dívat denně 4 hodiny na TV, tak mi to vydrží 6 x déle. :)
Mutant HD 51.E2 OpenSPA 7.3.wd 2.5" scorpio blue 1TB, sata II, VU+Solo SE[/color]OpenSPA 7.3.(DVB-T+DVB-S), EXT USB wd 2.5" scorpio blue 500GB, sata II, motor SG2100 (28,2E-30W) 85 offset,TV Philips 43PUS6551 / LG 42LA660S-ZA,LAN.
-
- Nováček
tak mel jsem taky vypadky obrazu pres hdmi a zvuk bezel normalne-laboroval jsem a me pomohlo nepouzivat oscam,pri pouz oscamu to obcas blblo,kdyz pouz cccam tak uz to ani jednou nevypadlo.....zajimavy postreh
-
- Mírně pokročilý
Jak jsi zprovoznil ICE kartu? Mně se jinak než v oscamu nepodařilo.ericek74 píše:tak mel jsem taky vypadky obrazu pres hdmi a zvuk bezel normalne-laboroval jsem a me pomohlo nepouzivat oscam,pri pouz oscamu to obcas blblo,kdyz pouz cccam tak uz to ani jednou nevypadlo.....zajimavy postreh
Vrátil jsem se k Spaze Quantum Beta 1.0 FIX a šlape to bez výpadku druhý den. Na kartu používám oscam a na sdílení cccam. Nastavuju v NewMenu /instalace přes Tunisiasat/.
azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
- rauch
- Nováček
na strane 2 mam prispevok, kde je instalacka cccamu cez telnet...spusta sa automaticky pri restarte
je to na bielu kartu skylink(urcite sa to da prepisat na vsetky karty) a funguje bez vypadkov aj zdielanie.
u mna zatial HDMI BEZ JEDNEHO PROBLEMU...
je to na bielu kartu skylink(urcite sa to da prepisat na vsetky karty) a funguje bez vypadkov aj zdielanie.
u mna zatial HDMI BEZ JEDNEHO PROBLEMU...

AZbox HD elite-new E2, DM500S,motor SG2100 , HDD Seagate 500Gb,DM500
- Yano
- Mírně pokročilý
FYI
v slabej chvilke som sa prihlasil na AZboxHD.es a doslo mi info ze okolo 15.oct by mohol byt spaze 1.1
Dam tu original text - google vam to prelozi :)
Ya tenemos fecha para la Kedada AZboxera, sera el 15 de octubre en Barcelona.
Ademas de conocernos y disfrutar de un buen dia con aficionados al mundo del Sat, haremos las siguientes actividades:
- Presentacion y posterior sorteo entre los asistentes de un AZBox Me
- Taller donde pasaremos de Opensat a Spaze 1.1
- Taller para sacar un receptor de Booting (falta un deco en booting...)
v slabej chvilke som sa prihlasil na AZboxHD.es a doslo mi info ze okolo 15.oct by mohol byt spaze 1.1
Dam tu original text - google vam to prelozi :)
Ya tenemos fecha para la Kedada AZboxera, sera el 15 de octubre en Barcelona.
Ademas de conocernos y disfrutar de un buen dia con aficionados al mundo del Sat, haremos las siguientes actividades:
- Presentacion y posterior sorteo entre los asistentes de un AZBox Me
- Taller donde pasaremos de Opensat a Spaze 1.1
- Taller para sacar un receptor de Booting (falta un deco en booting...)
VU+ SOLO2 (BH/VTI), Toshiba SATA 500GB, DG 380S Speedy 90E-4W, PHILIPS 42PFL8404H/12
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
-
- Nováček
vsechno co pouzivam je OK jen zvuk se po urcite dobe trha nejprve mikrovypadky, ktere malo kdo slysi a pak je to cimdal horsi
- VraKo
- Mírně pokročilý
To utrhávání zvuku taky potvrzuji, už jsem to zaznamenal cca. 5x, ale po přepnutí kanálů je to zase na delší dobu ok.lukas1107 píše:vsechno co pouzivam je OK jen zvuk se po urcite dobe trha nejprve mikrovypadky, ktere malo kdo slysi a pak je to cimdal horsi
AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam