E2 AZbox HD - spzGIT

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: E2 AZbox HD - spzGIT

Příspěvek od dedecek_ »

Mám AZbox, TV i audiozesilovač na jednom přívodu, který večer vždy vypnu a mám pokoj s problémem spotřeby.

azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
johnyhol
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnyhol »

to s tím teplem je pravda.Mám v boxu teploměr a podle toho jak je v místnosti,tak se taky box víc nebo míň zahřívá(ve standby).Při dvaceti stupních je v boxu tak řicet.(a to to měřím pod HDD , na procesoru bude podle odhadu tak o deset víc - až bude čas změřím i na tuneru)

Jinak rád bych to taky vypínal celý,ale mám na dálkovce nastavený makro(kvůli ženě) na zapínání boxu a tv najednou,takže smůla.

Nevíte někdo jesli někde psali že tu spotřebu ve standby řeší?Normální provoz je v poho(kolem 20W),ale standby mi štve,15W je fakt trochu dost...

VU+ UNO (BH 1.7.9), scam 3.60
AZBOX HD Elite (E2 OpenRSI 3.0 - poslední), CCcam_2.3.0
NAS Netgear Stora 2x 1TB
1x karta Skylink
1x karta UPC/freesat
SG2100 USALS+Parabola 85''+multiswitch
1x TV Thomson 55cm 4:3
1x TV PHILIPS 82cm 16:9
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Ten tuner se skutečně v Enigmě nevypíná. V ofiko fw se vypíná, ale i tam běží zbytečně třeba při přehrávání nebo poslechu internetového rádia. Nejde o spotřebu, ale životnost elektrolytických kondů se každými 10 stupni navíc snižuje o polovinu. Takže při 40 stupních je tak za 3 roky po nich. Vypínám to celé.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

tiež to riešim jedným vypinacom.Box,telku,modem,router mám na jednom kabli.Takže kazdy večer to robím na jeden cvak.

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
kitrab
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kitrab »

vyšší teplota == nižší životnost, naprostý souhlas.
ale 3 roky mi příjde přehnané :)
mám AZko 2 roky a obávám se, že dřív než klekne jej vyměním za něco "vychytanějšího a funkčnějšího" :)

AZ BOX HD premium, HDD WD GP SATAII 1 TB,E2 v1.2 / FW5308, Panasonic plasma 42"
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

3 roky není přehnané. Nejdražší dlouhoživotnostní elyty mají udávanou životnost 16 let při 20 stupních. Při 40 stupních jen 4 roky. My tam určitě tak dobré nemáme, tak jsem to odhadl na 3 roky. Já to ale vypínám, takže když se budu dívat denně 4 hodiny na TV, tak mi to vydrží 6 x déle. :)

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
anfro11 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od anfro11 »

visper píše:3 roky není přehnané. Nejdražší dlouhoživotnostní elyty mají udávanou životnost 16 let při 20 stupních. Při 40 stupních jen 4 roky. My tam určitě tak dobré nemáme, tak jsem to odhadl na 3 roky. Já to ale vypínám, takže když se budu dívat denně 4 hodiny na TV, tak mi to vydrží 6 x déle. :)
Presne aj ja tak, keď sa po zapnutí všetko správa ako má, tak prečo nie a za tie zdroje napájanie switcha by som ruku do ohňa nedal + v lete blesky tak je asi lepšie všetko cez jeden VYP vypnúť prípadne mať elektronicky ovládanú zásuvku, dnes už dokonca aj dialkovo pre tých lenivších

Mutant HD 51.E2 OpenSPA 7.3.wd 2.5" scorpio blue 1TB, sata II, VU+Solo SE[/color]OpenSPA 7.3.(DVB-T+DVB-S), EXT USB wd 2.5" scorpio blue 500GB, sata II, motor SG2100 (28,2E-30W) 85 offset,TV Philips 43PUS6551 / LG 42LA660S-ZA,LAN.
ericek74
Nováček
Nováček

Příspěvek od ericek74 »

tak mel jsem taky vypadky obrazu pres hdmi a zvuk bezel normalne-laboroval jsem a me pomohlo nepouzivat oscam,pri pouz oscamu to obcas blblo,kdyz pouz cccam tak uz to ani jednou nevypadlo.....zajimavy postreh

dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dedecek_ »

ericek74 píše:tak mel jsem taky vypadky obrazu pres hdmi a zvuk bezel normalne-laboroval jsem a me pomohlo nepouzivat oscam,pri pouz oscamu to obcas blblo,kdyz pouz cccam tak uz to ani jednou nevypadlo.....zajimavy postreh
Jak jsi zprovoznil ICE kartu? Mně se jinak než v oscamu nepodařilo.
Vrátil jsem se k Spaze Quantum Beta 1.0 FIX a šlape to bez výpadku druhý den. Na kartu používám oscam a na sdílení cccam. Nastavuju v NewMenu /instalace přes Tunisiasat/.

azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
rauch
Nováček
Nováček

Příspěvek od rauch »

na strane 2 mam prispevok, kde je instalacka cccamu cez telnet...spusta sa automaticky pri restarte
je to na bielu kartu skylink(urcite sa to da prepisat na vsetky karty) a funguje bez vypadkov aj zdielanie.
u mna zatial HDMI BEZ JEDNEHO PROBLEMU... :106:

AZbox HD elite-new E2, DM500S,motor SG2100 , HDD Seagate 500Gb,DM500
Yano
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Yano »

FYI
v slabej chvilke som sa prihlasil na AZboxHD.es a doslo mi info ze okolo 15.oct by mohol byt spaze 1.1
Dam tu original text - google vam to prelozi :)

Ya tenemos fecha para la Kedada AZboxera, sera el 15 de octubre en Barcelona.

Ademas de conocernos y disfrutar de un buen dia con aficionados al mundo del Sat, haremos las siguientes actividades:

- Presentacion y posterior sorteo entre los asistentes de un AZBox Me
- Taller donde pasaremos de Opensat a Spaze 1.1
- Taller para sacar un receptor de Booting (falta un deco en booting...)

VU+ SOLO2 (BH/VTI), Toshiba SATA 500GB, DG 380S Speedy 90E-4W, PHILIPS 42PFL8404H/12
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
lukas1107
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukas1107 »

vsechno co pouzivam je OK jen zvuk se po urcite dobe trha nejprve mikrovypadky, ktere malo kdo slysi a pak je to cimdal horsi

VraKo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od VraKo »

lukas1107 píše:vsechno co pouzivam je OK jen zvuk se po urcite dobe trha nejprve mikrovypadky, ktere malo kdo slysi a pak je to cimdal horsi
To utrhávání zvuku taky potvrzuji, už jsem to zaznamenal cca. 5x, ale po přepnutí kanálů je to zase na delší dobu ok.

AZBox HD Premium - Enigma2 - OSCam/Mgcamd/CCcam
Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“